Tragedia de la Colectiv – o crimă cu premeditare?

 
Pe cât de frumoasă și de îmbucurătoare este solidaritatea românilor cu victimele tragediei produse în disputatul club bucureștean Colectiv, pe atât de rapidă și de tranșantă ar trebui să fie ancheta Procuraturii, ca rezultat al evidențelor clare survenite și relevate de către cei care se pricep la incendii și la tratarea pacienților arși, adică a pompierilor și a medicilor – să începem cu cei din urmă:Managerul Spitalului „Grigore Alexandrescu”: „Adolescenţi care nu au avut nimic după incendiu vin acum cu complicaţii pulmonare.”


 

Adolescenţi care, în momentul respectiv, după incendiu, au avut arsuri superficiale sau nu au avut nimic, vin acum cu complicaţii pulmonare, pe care noi le tratăm de urgenţă, a declarat vineri, la Ambasada Franţei, managerul Spitalului „Grigore Alexandrescu”, Dan Enescu.

„Vin în continuare, de acasă, adolescenţi care în momentul respectiv au avut arsuri superficiale sau nu au avut nimic şi vin acum cu complicaţii pulmonare pe care noi le tratăm de urgenţă. (…) Dacă nişte copii sănătoşi, care au avut poate o arsură de unu la sută, ceva insignifiant, după cinci zile se prezintă la spital cu traheobronşită şi cu tulburări grave de arbore traheobronşic, ce se întâmplă cu cei care au 30 – 40 – 70 – 80 la sută arsuri? Tocmai asta e particularitatea cazului. Noi nu cunoaştem modalitatea de a contracara, ci doar de a susţine ceea ce s-a întâmplat în clipa producerii accidentului. Ştim că este un accident atipic, adică s-a produs în 12 secunde, şi că, practic, când au venit pompierii nu au avut ce să stingă. S-a transformat acea incintă într-un crematoriu în care acele persoane au fost carbonizate, ca o cameră de gazare, deci cu o mixtură în care în permanenţă mai apar alte substanţe care fiecare dintre ele poate că le-am putea contracara, dar împreună nu ştie nimeni ce se poate face cu ele”, a spus prof. dr. Dan Enescu.

Să facem o pauză de recapitulare: un incendiu atipic de intens care a durat între 10-12 secunde și care nu a ars mobila de lemn din sală, a reușit performanța de a carboniza și de a intoxica mortal zeci de oameni aflați în incintă, chiar dacă aceștia prezentau foarte mici arsuri, sau chiar deloc.
El a mai spus că distrucţiile care apar sunt deosebit de grave, au efecte la distanţă, evolutive.

Medicul a mai precizat că una dintre fetele care a ajuns la Spitalul Universitar în seara incidentului stătea pe un scaun sub observaţie, nu părea să aibă nimic, dar s-a prăbuşit brusc şi a murit.

„Deci despre acest lucru este vorba, adică sunt nişte efecte pe care nu le putem susţine, nu le putem cunoaşte. (…) După părerea mea, componenta aceasta chimică este cea mai importantă. Deci sistemul nostru ar fi putut negocia fără niciun fel de problemă în condiţiile unui traumatism, accident colectiv normal, dar acesta are ceva supradăugat, cu care cu greu te poţi lupta. Noi ne confruntăm cu nişte cazuri pe care reuşim să le aducem la o stare aproape bună şi dintr-o dată încep să se prăbuşească. Nu este evoluţia unei boli, a arsurii nomale pe care o cunoaştem până acum. Ne putem aştepta la orice.”

Acestor constatări ale unui profesionist li se adaugă altele, tot ale unor medici care i-au tratat pe cei arși – începe să devină clar faptul că arsurile acestea nu fac parte din eșichierul genurilor de arsuri pe care medicii de specialitate obișnuiesc să le trateze, ci că sunt ceva cu totul special și nemaiîntâlnit:Incendiu Colectiv. Medic: Plăgile au o textură particulară. Nu am mai văzut această nuanţă: cenuşiu, negru, roşu


Mai mulţi medici de la Spitalul Universitar au vorbit, la scurt timp după tragedie, despre starea de sănătate a răniţilor în incendiul din clubul bucureştean Colectiv. Cadrele medicale au spus că rănile, arsurile victimelor au o „textură cu totul particulară”, plăgi pe care nu le-au mai întâlnit până acum. De asemenea, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat că există şi o „relaţie deschisă cu mulţi experţi din străinătate pe aceste probleme”.

Mai mult, aceştia au explicat că rănile suferite de tineri sunt extrem de „ciudate”, plăgile având „o textură cu totul particulară”.

„Suntem obligaţi să fim precauţi. Nu vreau să fac prognoze, dar sunt destul de optimist, arată foarte bine. Arsura este o boală medico-chirurgicală. Până acum a fost medico, acum se transformă în cea chirurgicală. Se simte la nivelul plăgilor că au o textură cu totul particulară. Nu am mai văzut niciodată acestă nuanţă: cenuşiu, negru, roşu. Sângele a produs anumite transformări acolo. Excizia trebuie să fie specială”, a declarat un medic de la Spitalul Universitar din Capitală.

„Rana provocată de agresiune pe piele e ciudată. Această leziune dă gravitate cazurilor. E matematică pură. Rămânem în continuare rezervaţi, deşi rezultatele sunt remarcabile. Foarte mulţi medici care îi tratează pe aceşti pacienţi au lucrat în străinătate. Există pregătirea medicală necesară şi spitalele au acum tot ce le trebuie. Acum trei ani ar fi fost un dezastru. Acum au pe ce pune mâna, au de toate”, a precizat un medic reanimator de la Spitalul Universitar.

Deci până și ministrul Sănătății de la acea vreme, vaccinatorul cu de-a forța, Bănicioiu, recunoaște că atât medicii români, cât și colegii lor străini sunt cel puțin surprinși atât de felul arsurilor, cât și de efectele lor:

„Situaţia e în felul următor: sunt nişte leziuni atipice şi au confirmat asta şi medicii străini. Avem o relaţie deschisă cu mulţi experţi pe aceste probleme din străinătate. Sunt în permanentă legătură cu ei. Până acum nu a mai apărut acest tip de leziune. Nu vorbesc doar de leziuni traumatice, dar şi asocierea cu acel compus chimic. Leziunile sunt atipice, foarte grave.”

Între timp, numărul celor decedați a continuat să crească. Pompierii:

Pompierii n-au mai avut ce să stingă, pentru că focul nu mai ardea în interiorul clubului. „N-a fost un incendiu normal, cu care ne întâlnim în fiecare zi. Noi am ajuns acolo şi nici nu mai aveam ce să stingem, pentru că acel burete s-a aprins dintr-odată şi a ars cu repeziciune. Nu mai erau decât fum şi trupuri întinse pe jos. A fost mai mult o gazare, pentru că buretele a ars şi a emanat acel fum toxic, iar tot ce era înăuntru rămăsese intact, inclusiv mesele şi scaunele din lemn. Fumul era atât de toxic încât făceai doi paşi înăuntru şi nu mai puteai respira. Fără aparat de oxigen nu se putea pătrunde”, spune Marian Floarea.

Sorin Arhire: „Am ajuns la cei căzuţi înăuntru şi am vrut să-l ridic pe unul dintre ei, dar am rămas cu pielea în mână, cădea pielea de pe ei pur şi simplu. A venit un coleg şi m-a ajutat să-l scot, după care am pierdut evidenţa. Găseam – scoteam, găseam – scoteam. Am ieşit afară când mi s-a lipit aparatul de faţă pentru că nu mai aveam aer. Trei aparate am schimbat. A fost ceva de nedescris.“

Incendiul s-a manifestat foarte repede, a durat câteva minute şi apoi a rămas fumul. Nu era un fum normal, cum ai da foc la un lemn, era ceva toxic. Dacă intrai doi paşi fără aparat de oxigen îţi ardea căile respiratorii. Tot interiorul clubului era negru de fum, dar nimic nu era ars, nici măcar mesele şi scaunele din lemn.

Până și cei mai neavizați dintre noi, pot acum începe să suspecteze că incendiul a fost unul cauzat intenționat, de o mână criminală care a acționat cel mai probabil, în numele unui grup. Nu e posibil ca buretele antifonic din tavan și stâlp să ardă atât de rapid și de intens, fără ca un accelerant să fi fost folosit, mai cu seamă că se pare că efectele pirotehnice se reduceau la artificii reci, care nu cauzează incendii.

Da, este criminală neglijența patronilor clubului și aceștia trebuie judecați. E necesar însă ca procuratura României să sape mai în adânc de atât.
Artistul Florin Chilian scrie într-un articol postat pe site-ul personal:

„Mama unui copil rănit in incendiu:
«Copilul meu a fost acolo, chiar lângă stâlp… și, multumesc lui Dumnezeu, a scăpat teafăr… Și el susține același lucru. E un copil care face 17 ani în februarie și nu putem decât să mergem cu toții la prietenii lui din spital.»

– acest mesaj l-am primit de la mama unui copil rănit în incendiu.
4 minute au trecut de la stingerea ultimelor artificii până la aprinderea focului! Anchetatorii spun, sub protecția anonimatului, că sunt din ce în ce mai multe mărturii ale supraviețuitorilor care confirmă asta. Conform procurorului de caz, tot tavanul clubului a ars în 10 secunde! Câteva sute de metri pătrați de material au ars în numai 10 secunde!
Așa ceva este practic imposibil în condiții normale.
[…]
Focul nu a pornit de la artificii. A fost pus de o mână criminală. Așa cred eu și dacă există o șansă, una singură la un milion ca aceste lucruri să fie adevărate, atunci avem obligația de a nu lăsa lucrurile așa!

Niciun om normal la cap nu ar vrea să fie adevărat, dar dacă este?!!!!
E de datoria noastră să aflăm adevărul pentru ca o așa nenorocire să nu se mai întâmple și sunt acolo două nume, unul în clar și altul care se poate afla imediat. […]

Eu cred că focul de la clubul Colectiv a fost pus de o mână criminală. Așa cred eu și tot ce vreau este ca Procurorul General al României, Tiberiu Nițu să facă o investigație în sensul ăsta pentru ca dacă este măcar o posibilate la o mie ca acesta să fie adevărul atunci un criminal periculos este în libertate…”

Vlad Bușcă, unul dintre organizatorii de concerte, reprezentant al Universal Music Romania, susține că incendiul nu a izbucnit de la artificiile care se vedeau în înregistrarea sa de pe YouTube, ci mai târziu, după aproximativ o jumătate de oră, în jurul orei 22.30.

Nu vă invităm să vizionați video-clipurile unor imitatori evidenți ai sataniștilor autentici de la Megadeth… Însă Procuratura României ar trebui să investigheze așa cum se cuvine acest caz. Moartea atâtor tineri chiar și induși în eroare pentru a participa la astfel de manifestări penibile și, după cum s-a văzut, și periculoase, nu poate fi periată sub covor.


Citiți și:

Unele coincidențe tulburătoare care au marcat tragedia din Clubul Colectiv

Zece aşa zise «teorii» şocante ale conspiraţiei care până la urmă s-au dovedit a fi pe deplin adevărate

 

yogaesoteric
11 decembrie 2015


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More