TRANS-TIRANIA. Într-o lume transgender, identificarea biologică a femeii şi a bărbatului este ilegală. Se petrece deja în unele ţări occidentale…

 

În iunie 2018, CNN prezenta un scurt material video despre cum a fost „discriminată” o „femeie transgender”: bărbatul încercase să intre în toaleta pentru femei a unui restaurant din Washington DC, însă a fost împiedicat de managerul localului, care i-a cerut un act de identitate. „Femeia trans” i-a replicat că încalcă legea şi că incidentul se va sfârşi prost pentru el. Totuşi, managerul l-a evacuat pe bărbat din local. A urmat o mică „cruciadă” pe Twitter, la care s-a raliat prompt şi primarul capitalei SUA. Fireşte, de partea „femeii trans”. Se pare că cel care încălcase legea, interzicând bărbatului să folosească baia pentru femei, era managerul. El folosise o definiţie biologică a femeii – fapt care, iată, l-a situat în afara legii. Mai aproape de noi, circula viral un video cu o altă „femeie trans”, un bărbat care face o criză de nervi într-un magazin pentru că vânzătorul îi spusese „sir”. Criză de nervi neîmpiedicată de scuzele repetate ale vânzătorului…

La o astfel de lume se referă textul de mai jos, iar o astfel de tiranie e mai aproape de noi decât am crede. Mai exact, în Marea Britanie au fost dezbătute o serie de modificări ale Legii de Recunoaştere a Genului, care prevăd că pentru a fi considerat femeie (sau bărbat) e suficientă „autoidentificarea”. În forma actuală, legea cere ca cineva, pentru a fi declarat de alt gen, este necesar să aducă dovezi medicale şi să parcurgă anumite etape birocratice. Dezbaterea a fost încinsă în Marea Britanie, iar cei care se opuneau modificărilor, inclusiv multe feministe, au fost caracterizaţi drept „transfobi”. A înlocui orice cerinţă „obiectivă” de recunoaştere a genului cu simpla „autoidentificare” înseamnă că factorul biologic devine nu doar irelevant, ci ilegal de invocat dacă nu vrei să laşi un bărbat în toaleta femeilor sau dacă refuzi să foloseşti pronumele de gen cu care se identifică cineva. Se petrece deja în multe locuri din Occident (Irlanda, Danemarca, unele state din SUA). Se poate petrece, mâine, şi la noi.

Cine ar fi ghicit, chiar şi acum zece ani, că în 2018, cuvântul „femeie” va fi tratat ca o obscenitate, ca ceva peiorativ? A devenit un cuvânt periculos, fie pe cale să fie șters din viața publică în totalitate, fie discutat pe tonuri justificative, discrete. Ciudat, ceea ce înseamnă „femeie” are astăzi nevoie de explicații. Dar oricine are suficient curaj ca să definească femeile în legătură cu biologia lor, să facă referire la sex sau la „feminin”, riscă să fie defăimat și dezaprobat în public. Într-o scurtă perioadă de timp am trecut de la premisa că bărbații și femeile există ca entități biologice distincte, manifestând toleranță faţă de o mică minoritate de persoane care au ales să trăiască diferit, la transgenderism ca ideologie care insistă că toate aspectele vieții publice trebuie să se conformeze propriilor sale principii.

2018 a fost anul în care guvernul a fost consultat cu privire la propunerile de modificare a Legii Recunoașterii de Gen. Consultarea nu a avut niciodată intenția de a pune la îndoială dreptul persoanelor transgender de a exista, cu atât mai puțin de a amenința drepturile legale și protecția pe care femeile le-au câștigat. Totuși, s-a pus problema procedurilor pe care indivizii ar fi necesar să le parcurgă pentru a fi recunoscuți legal ca membri ai sexului opus. Modificările propuse vor elimina necesitatea diagnosticării medicale, a intervenției chirurgicale sau a traiului ca membru al sexului preferat pentru o perioadă lungă de timp. În schimb, autoidentificarea, o simplă declarație, va fi suficientă pentru ca un bărbat să devină femeie în ochii legii. Așa cum au subliniat multe femei, acest aspect erodează conceptul de sex și permite intrarea bărbaților biologici în spații destinate numai femeilor, cum ar fi toaletele publice, refugiile și închisorile.

Femeile au vrut să discute despre impactul pe care modificările aduse Legii Recunoașterii de Gen le-ar putea avea asupra vieții lor. Dar chiar discuția în sine sau doar ideea că „femeia” ar putea însemna mai mult decât un sentiment (aparent înnăscut sau presupus determinat genetic), a fost văzută de activiști ca negând dreptul persoanelor trans de a exista. Orice aluzie la necesitatea unei dezbateri trebuia să fie eliminată. Femeile care voiau totuşi să se întâlnească erau nevoite să planifice aceasta în secret si să dezvăluie locul întâlnirii doar în ultimul moment, altfel riscând atacuri violente în cazul în care ar fi fost descoperite. Chiar și așa, multe dintre întâlnirile publice, cum a fost cazul celei planificată să aibă loc la o clădire a Consiliului din Leeds, a fost necesar să fie anulate în urma acuzațiilor de transfobie. Un purtător de cuvânt a spus că valorile grupului feminist „nu sunt în concordanță cu valorile și politicile Consiliului din Leeds privind egalitatea și incluziunea”.

Din toate perspectivele, funcționarii publici şi oficialităţile au acceptat cerințele lobby-ului trans fără a face nicio pauză pentru reflecție. Când Maria Maclachlan a apărut în instanță pentru a depune mărturie împotriva lui Tara Wolf, un tânăr trans activist de sex masculin care a atacat-o fizic înainte de o întâlnire legată de Legea de Recunoaștere a Genului, judecătorul a oprit procedura, insistând ca Maclachlan să se refere la inculpat în cadrul procesului cu apelativul de „ea”.

În campusuri, cadrele universitare care pun sub semnul întrebării „gândirea trans” au fost supuse abuzului și s-a cerut ca activitatea lor de cercetare să fie închisă.

Activiștii au elaborat o listă de femei considerate „periculoase” – precum profesorul Rosa Freedman, expert în drepturile omului care susține că bărbații nu ar trebui să aibă acces la refugiile femeilor, sau ca profesorul Kathleen Stock, care a pus la îndoială extinderea categoriei de feminine pentru a include şi bărbații care se identifică ca fiind femei. Aceste femei profesor sunt acuzate că răspândesc „discursul de ură” și de faptul că reprezintă o amenințare pentru siguranța studenților.

Nu este vorba doar de Marea Britanie. Brown University din SUA și-a retras propriul studiu asupra tineretului transgender care vorbea despre faptul că mediile sociale și prietenii pot influența adolescenții când vine vorba de schimbarea identităţii de gen, în urma plângerilor cum că cercetarea „ar putea invalida perspectivele membrilor comunității transgender”.

Între timp, la Londra, Colecția Wellcome a decis că este mai bine să eviți controversele eliminând în întregime cuvântul „femei” la unul dintre evenimentele sale. În schimb, a folosit cuvântul „womxn”. Wellcome a luat-o pe urmele Uniunii Naționale a Studenților, care a ales să desființeze toaletele pentru femei la conferința anuală „trans”. Organizatorii s-au mândrit cu „o toaletă pentru persoane cu handicap, cu semnalizare neutră din punct de vedere al genului, (anterior toaletă pentru femei), o altă toaletă dedicată persoanelor cu handicap și o toaletă pentru bărbați”. În timp ce bărbații categoric încă existau, genul anterior cunoscut ca „femeie” fusese efectiv neutralizat.

Se creează cuvinte noi pentru a evita aparent jignitorul termen de „femeie”. În New York, Planned Parenthood a sărbătorit eliminarea taxei pe tampon, apelând la „menstruatoare” (este vorba de un apel către femei de a posta pe Tweeter chitanța de la achiziția de tampoane). „The Guardian” a urmat exemplul și, într-un articol actualizat ulterior, a cerut „menstruatoarelor” să comenteze despre experiențele lor privind durerea din perioada menstruației la locul de muncă. Este greu de zis ce este mai rău: faptul că, în 2018, femeile cu o viață ocupată și de succes ar fi trebuit să discute despre perioada menstruației și despre tampoane la fiecare două minute sau că acestea au fost etichetate doar în baza acestei funcții fiziologice.

Dar lucrurile stau şi mai rău. Organizaţia de binefacere, Cancer Research, a decis să elimine cuvântul „femei” din campania împotriva cancerului de col uterin. Mai degrabă decât să le îndemne pe femei să meargă la teste de frotiu, s-a referit în cadrul apelului său la „oricine are un col uterin”. Deoarece nicio femeie nu se gândește la ea însăși ca fiind „o persoană având col uterin”, există un pericol real ca din cauza unei concepţii greșite a transactiviștilor, unele femei să nu mai ajungă să facă examenele medicale specifice sexului lor.

Din păcate, se pare că interesele femeilor sunt întotdeauna secundare față de cerințele lobby-ului trans. În 2018, un număr record de prizonieri de sex masculin din Anglia și Țara Galilor au traziţionat (au fost supuşi operaţiei de schimbare de sex), astfel că mai mult de 20 de bărbați sunt acum deținuți în închisori pentru femei. În mod surprinzător, au existat rapoarte despre un număr tot mai mare de atacuri sexuale asupra femeilor deținuți.

Atunci când „trans activiștii” nu reușesc să-i convingă pe adulți de cauza lor, pur și simplu se adresează copiilor – o audiență mai docilă și captivă. Profesorii din Brighton au fost sfătuiți de consiliul municipal să instruiască elevii că „băieții pot avea și menstruație” în noile clase de educație sexuală. Cum se poate împăca această noțiune cu clasele de biologie despre reproducere, este greu de înțeles. „Menstruația trebuie să includă toate genurile” – acestea sunt sfaturile profesorilor care au derutat copiii de 10 ani și 11 ani.

În 2018, trans activiștii s-au dovedit a fi violenți și super critici. Nicio femeie nu este prea vulnerabilă și niciun copil prea mic pentru a fi cruțaţi de campania lor de intimidare. Din păcate, miniștrii din guvern și oficialii din consiliile locale, judecătorii, profesioniștii din domeniul medical precum și elitele culturale și din media fie au adoptat cu entuziasm agenda trans, fie sunt prea lași pentru a o contesta. Din fericire, majoritatea oamenilor care nu se află în aceste posturi – inclusiv mulți oameni trans – înţeleg încercarea de intimidare si hărţuire. În locurile de joacă și parcuri, în magazine și autobuze, oamenii încă se văd unul pe celălalt ca bărbați și femei, băieți și fete, fără nicio ezitare. Sper ca pe viitor să auzim mai mult vocea lor.


Citiți și:

Ideologia de gen e la putere în Canada: Angajații din serviciile publice sunt îndemnați să nu folosească termeni precum «mama» și «tata» 

Decelarea mecanismelor infernale de actiune ale ideologiei progresismului 

 

yogaesoteric
28 februarie 2019

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More