Transcrierea integrală a interviului acordat de Gregorian Bivolaru publicațiilor Bistrițeanul și Adevărul

Așa cum vă anunțam și într-un articol precedent, în ziua de 3 martie 2017, Gregorian Bivolaru a oferit două interviuri ce au fost apoi publicate și intens mediatizate: unul pentru agenția de presă Mediafax și un alt interviu reporterilor de la publicațiile Adevărul și Bistrițeanul.

Având în vedere importanța elementelor precizate de domnul Gregorian Bivolaru, vă oferim în continuare transcrierea integrală a interviului acordat pentru publicațiile Adevărul și Bistrițeanul.

Reporter:
În Suedia… mă refer la viața dumneavoastră acolo, cum era, v-ați simțit mai bine, mai protejat de autoritățile de acolo? De ce ați ales țara aceea?

Gregorian Bivolaru: Așa a fost jocul destinului, camionul care pleca din România se îndrepta spre acea țară și am ales, din cauza unor abuzuri și a unor ilegalități care s-au dezlănțuit împotriva mea din cauza unor comenzi din culise date de fostul prim ministru Adrian Năstase, am ales să părăsesc oricum țara, pentru că nu se mai putea să suport toate nedreptățile care mi se făceau.

Reporter: V-ați simțit mai protejat acolo?


Gregorian Bivolaru: Da, sigur că da, pentru că totuși dumnealor au fost corecți, mi-au analizat dosarul, au chemat martori din România, au constatat că acest dosar era fabricat la comandă politică, s-au convins că într-adevăr este ceva dubios la mijloc și din această cauză, după șapte luni de detenție, pentru că m-au arestat la cererea românilor, după aceea m-au pus în libertate pentru că s-au convins că era altceva decât ceea ce se spunea în dosar. Pentru că au chemat acolo persoana respectivă și după aceea au audiat-o la Înalta Curte Regală din Suedia, i-au pus întrebări, s-au convins că este cu totul altceva și în urma acestei constatări au decis că nu pot să mă reîntorc în România pentru a beneficia de un proces echitabil și de fapt așa s-a și petrecut, pentru că după aceea două instanțe din România m-au declarat nevinovat și în mod absolut straniu Procuratura a făcut din nou recurs, am ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde așa zisul complet negru, probabil ați auzit, sau dacă nu vă spun eu, era supranumit completul negru al domnului judecător Ionuț Matei, acesta a decis într-un mod straniu să rejudece dosarul de la zero, a anulat toate deciziile anterioare și, după ce a făcut o mulțime de nedreptăți, care erau absolut strigătoare la cer, m-a condamnat la șase ani de închisoare. Ceea ce este foarte straniu.

Despre schimbarea numelui. Am ales să-mi schimb numele pentru că o lungă perioadă de timp am primit scrisori de amenințare cu moartea și atunci autoritățile suedeze au decis că este util să am această protecție, dar după aceea în mod bizar autoritățile din România au aflat de acest nume și mi l-au divulgat peste tot și pretutindeni și iarăși a fost inutil.

Reporter: Deci a fost practic o metodă de protecție.


Gregorian Bivolaru: Exact, da.

Reporter: Și primiți în continuare amenințări cu moartea?


Gregorian Bivolaru: Da, și acum, mi-au scris și pe casă… E o poveste întreagă. Pot să vă spun câteva lucruri în direcția asta, numai dacă o să le credeți.

Reporter : Da, spuneți-ne.


Gregorian Bivolaru: Nu știu dacă or să accepte redactorii să le publicați… Practic eu am scris niște cărți în care am vorbit despre planurile așa-zișilor iluminați, nu știu dacă știți despre ei, cooperează cu masoneria mondială. Am scris chiar o carte despre așa-zisele dâre ale morții, chemtrails. Este interesant că, cu 10 zile înainte să ajung în Franța la acel târg de carte unde am fost arestat, am primit o scrisoare în care mi se propunea un târg, și anume să dau ordin, chiar așa se formula, să dau ordin să fie desființată școala de yoga, și mi se spunea că dacă am să fac aceasta și se va observa că am făcut aceasta o să primesc 6.666.000 de euro și după aceea va trebui să încetez să mă mai ocup de spiritualitate și să fac conferințe împotriva așa-zișilor iluminați. Mi se spunea că, dacă aceasta va fi cu putință, pot chiar să scriu sub pseudonim și să public în fiecare an 10 articole în care evident să fac apoteoza sistemului acestuia, Noua Ordine Mondială, despre care probabil știți, și că dacă fac aceasta evident o să fiu lăsat în pace, n-o să mai am nicio altă problemă.

Reporter: Și n-ați acceptat?


Gregorian Bivolaru: N-am acceptat. Dar după aceea, aici e partea interesantă, în Franța, când am fost acolo aveam deja statutul de refugiat, deci n-ar fi trebuit ca statul francez să mă dea înapoi, judecătorul care mi-a analizat cazul era mason, a făcut fel și fel de ciudățenii, pentru că de exemplu la un moment dat a cerut statului suedez să confirme dacă mai am sau nu acest statut de refugiat, statul suedez a confirmat și chiar a spus că cel mai bine ar fi să fiu trimis în Suedia, iar după aceea, dumnealui, după ce a făcut toate aceste cercetări, despre care toți avocații spuneau „dacă face așa ceva, înseamnă că vrea să verifice și că o să te pună în libertate”, și apoi, în final, când a văzut că nu are de ce să se agațe ca să decidă această extrădare, a hotărât că totuși mă extrădează pentru că, vezi Doamne, România a intrat în UE și că nu mai are rost să respecte el acest statut. După aceea am înaintat dosarul la Înalta Curte de Casație din Paris, cu șapte zile înainte avocații mei au primit o scrisoare, fiecare dintre ei, care venea de la aceleași persoane să zic așa anonime, care spuneau că toate eforturile mele nu vor avea niciun fel de rezultat, că au dat ordin ca eu să fiu extrădat, că voi ajunge în România și că o să putrezesc în închisoare. Iar acestea toate sunt publicate de mine pe site-ul yogaesoteric [aici, n.n.], le puteți găsi acolo și o să vedeți că au și ștampila poștei. Acestea sunt elemente care sigur că sunt mai puțin obișnuite, dar m-am confruntat și cu ele…

Reporter: Dacă veți scăpa acum și vă veți relua viața de dinainte, intenționați să…


Gregorian Bivolaru: Să vedem ce se va petrece, pentru că… cred că înțelegeți ce vreau să spun, s-ar putea să se treacă la o nouă etapă…

Reporter: Adică?


Gregorian Bivolaru: Adică să mi se ia viața.

Reporter: Vă simțiți în pericol?

Gregorian Bivolaru: Am avut semnale de acest gen, foarte multe, și chiar și în Suedia. Dar sunt dispus să merg până la capăt.

Reporter: Dacă totuși lucrurile vor merge bine, luați în calcul să acționați în judecată statul român?


Gregorian Bivolaru: Nu, pentru că deja această acțiune este inutilă. Aș vrea totuși să fiu cât mai repede pus în libertate și atât.

Reporter: Câtă libertate poate exista între cei patru pereți ai celulei?

Gregorian Bivolaru: Încă de la început, consider că este necesar să precizez că nicio ființă umană nu este liberă dacă ea este, mai mult sau mai puțin, sclava trupului. Libertatea noastră dispare aproape în totalitate atunci când acceptăm să fim robii destinului. Libertatea implică să nu fii sclavul a nimic, chiar dacă accepți totuși să fii și să rămâi mereu robul lui Dumnezeu.

Libertatea nu este niciodată lene, căci ea implică întrebuințarea liberă, dar creatoare, a timpului. A fi liber nu înseamnă să nu faci nimic, ci înseamnă să fii pe deplin stăpân atât pe ceea ce faci, cât și pe ceea ce nu faci. Cu cât reușim să captăm din plin în universul nostru lăuntric energia subtilă, sublimă, a Atributului dumnezeiesc al Libertății dumnezeiești, cu atât mai mult ne simțim mai liberi și apoi aspirăm să fim și să rămânem mai liberi. Numai acela își merită pe deplin libertatea, care este de fiecare dată capabil să și-o cucerească în fiecare zi.

Chiar dacă te afli între cei patru pereți ai celulei, dar conștiința ta este perfect liberă lăuntric, atunci te bucuri totuși de o libertate euforică deplină.

Pentru fiecare ființă umană, starea de libertate este o posibilitate. Pentru cei înțelepți și pentru yoghinii avansați, starea de libertate este absența oricărei constrângeri.

Starea de libertate ne apare ca fiind degajată de orice limitare.

Libertatea implică să alegem de fiecare dată într-un mod înțelept între ceea ce este bun și ceea ce este rău.

În sens psihic, libertatea se manifestă ca o putere ce este inerentă fiecărei ființe umane, ce se manifestă atât în domeniul gândirii, cât și în domeniul acțiunii.

Consider că este fundamental ca fiecare ființă umană să devină capabilă să distingă între falsa libertate și adevărata libertate. Din nefericire, pentru multe ființe umane, a fi liber presupune să fii dispus să cedezi la toate tendințele abisale, la toate cele care te atrag, ori înseamnă să ai toate drepturile și nicio îndatorire benefică, nicio obligație morală. O astfel de libertate este numai o iluzie, căci absența oricăror limite este departe de a ne elibera pentru că, în realitate, ne alienează. O astfel de libertate este, ca să spunem așa, colac peste pupăză, o formă de tiranie ce se manifestă atât față de ceilalți, cât și față de sine însuși. În astfel de situații, lanțurile sunt din ce în ce mai grele, iar ființa umană este din ce în ce mai puțin liberă.

Invers, adevărata libertate se exercită și prin discernământ spiritual, și printr-o stare exemplară de echilibru. A fi liber implică, înainte de toate, să reușești să sfărâmi atașamentele ce înlănțuie, ce leagă ființele umane fie la obiecte, fie la ființe.

Reporter:
Ce s-ar putea opune depresiei, disperării sau dorurilor de tot felul?

Gregorian Bivolaru: O ființă umană care deja practică yoga cu succes și care a atins o anumită treaptă avansată în aprofundarea tehnicilor și a procedeelor yoga veritabile devine cu ușurință capabilă să opună, chiar fulgerător, stărilor de depresie, stări intense și constante de euforie, ea urmărește să-și inducă stări pregnante de exaltare binefăcătoare, ea vizează o elevare considerabilă a frecvenței predominante de vibrație a universului ei lăuntric.

Un yoghin avansat deja știe că depresia este o stare mentală aproape patologică, ce este caracterizată de o tristețe intensă, de pierderea interesului creator, benefic, precum și a stimei de sine, iar apoi toate acestea sunt însoțite de anxietate. Atunci când unele ființe umane se scufundă într-o asemenea stare nefastă se confruntă ulterior cu astenie, cu melancolie sau chiar cu neurastenie.

Cel care practică yoga opune de fiecare dată stărilor de disperare stări de încredere în sine, speranțe îndreptățite și, mai ales, o credință puternică, de nezdruncinat, în Dumnezeu. Cel care practică yoga urmărește de asemenea să cultive în mod constant o stare de bucurie.

Un practicant yoga avansat opune prompt dorurilor de tot felul un dor puternic și constant de Dumnezeu. Un astfel de dor sublim îl înalță către Dumnezeu și îl alină, îl consolează în permanență prin mângâierea beatifică pe care i-o oferă Duhul Sfânt care, dincolo de aparențe, este Eternul Feminin, natura mamă ce ne calmează durerile și ne oferă o imensă și nesfârșită ușurare de care mulți dintre noi avem nevoie.

Reporter:
Care a fost cea mai mare dezamăgire a dumneavoastră de când sunteți încarcerat?


Gregorian Bivolaru: Nici înainte de a fi încarcerat și nici după ce am fost încarcerat nu am trăit niciodată stări de dezamăgire. Nu mai trăiesc deloc astfel de stări de dezamăgire, tocmai datorită faptului că nu mă mai las amăgit. Dincolo de aparențe, fiecare stare de dezamăgire pe care un om obișnuit o trăiește arată că în ființa sa încetează să existe și să se manifeste farmecul tainic care în anumite condiții devine covârșitor al tot și toate cele ce sunt pure, frumoase, încântătoare și entuziasmante.

Atunci când ființele umane așteaptă mult mai mult decât oamenii pot în realitate să ofere, adesea se dezamăgesc pe ele însele. Tocmai de aceea, ele ar fi necesar să se cam aștepte că vor fi dezamăgite de oameni.

Ființa umană care atinge o anumită treaptă de transformare spirituală prin practica yoga avansată intuiește că, în realitate, Dumnezeu este acela care a adus-o pe lume. Ea intuiește ce este în realitatea ei tainică lumea, ea intuiește ce este dincolo de aparențe, ea intuiește ce este ea însăși, ea nu se mai complace în starea teribilă de ignoranță a tot și a toate cele, ea ajunge să intuiască ce este în realitatea sa tainică trupul ei, ea ajunge să intuiască ce sunt dincolo de aparențe simțurile ei, ea intuiește ce este în realitate sufletul ei și chiar acea parte a ei care gândește ceea ce apoi spune, care meditează asupra a tot și toate cele și chiar asupra ei însăși și care o impulsionează să cunoască într-un mod intuitiv mult mai mult decât ceilalți oameni. Ea vede într-un cu totul alt mod aceste spații ale universului ce se oglindesc într-o manieră nouă și încântătoare în ea și o deschid lăuntric.

Ea nu se mai simte deloc legată de un anumit ungher al acestei vaste întinderi ce o îmbrățișează și care este universul înconjurător. Ea ajunge să intuiască de ce este așezată mai degrabă în acest loc decât în altul. Ea ajunge să intuiască de ce timpul ce îi este dat să-l trăiască îi este hotărât în punctul acesta mai degrabă decât în altul ce există în infinitul ce este îmbrățișat de întreaga eternitate care a precedat-o și care o urmează. Aproape pretutindeni, ea simte și intuiește prezența enigmatică a tot și toate cele care sunt plurivalente, interconectate și nesfârșite. Toate acestea o deschid întocmai ca pe un atom ce este integrat într-un imens tot și o fac să devină tangentă cu eternitatea cea uluitoare și încremenită. Astfel, ea intuiește că va deveni ulterior nemuritoare și simte într-un mod inefabil omniprezența dumnezeiască.

Reporter:
Puteți conta încă pe vechii dumneavoastră prieteni?

Gregorian Bivolaru: Atunci când mult bine faci aproape în permanență, apoi mult bine găsești. Atunci când îi iubești mult și fără măsură pe cei care merită aceasta și ei răspund în mod spontan cu multă iubire și te iubesc după puterile lor, toate acestea fac să pot conta pe foarte mulți prieteni, atât vechi, dar și noi, care abia așteaptă să mă întâlnească sau să mă reîntâlnească atunci când voi fi în afara acestui loc de detenție.

Reporter:
Există povești și exemple ale unor persoane private de libertate care susțin că abia în temniță L-au descoperit pe Dumnezeu. Este și cazul dumneavoastră?

Gregorian Bivolaru: Spre deosebire de astfel de persoane, eu L-am descoperit și chiar L-am simțit în felurite moduri pe Bunul Dumnezeu încă din copilărie. Am ajutat și încă mai continui să ajut foarte multe ființe umane să-L descopere și mai ales să-L simtă în felurite moduri pe Dumnezeu, care este Omniscient, Omniprezent și Omnipotent. Întreaga Creație și manifestare dumnezeiască ce există în Macrocosmos este, în realitate, o supergigantică și misterioasă sui-generis hologramă în cadrul căreia fiecare parte este integrată în marele tot, iar marele tot este oglindit și integrat în fiecare parte a Macrocosmosului. Întreaga creație și manifestare dumnezeiască este jocul plurivalent și plin de taine al lui Dumnezeu, în cadrul căruia Dumnezeu se și joacă în permanență în și prin toate creaturile și toate făpturile pe care le-a creat.

Cu câțiva ani în urmă, a luat ființă în România o mișcare ale cărei baze au fost puse cu ajutorul și cu inspirația ce vine de la Bunul Dumnezeu prin noi. Această mișcare este numită Mișcarea Charismatică Teofanică și cuprinde multe mii de persoane, atât din România, cât și din străinătate, ce aspiră să-L descopere, dar mai ales să-L simtă pe Dumnezeu în anumite moduri ezoterice directe ce sunt rezervate celor ce sunt pregătiți să le abordeze și să le pună în practică. În cadrul acestei mișcări sunt aprofundate învățăturile ezoterice ale lui Iisus și de asemenea a fost revelată taina fundamentală a Atributelor dumnezeiești, care dincolo de aparențe sunt energii subtile sublime a căror frecvență de vibrație nu se modifică niciodată.

Reporter:
Sunteți mulțumit de felul în care decurg lucrurile în MISA, care își desfășoară activitatea în România din 2005 încoace?

Gregorian Bivolaru: Da, sunt mulțumit de modul în care se desfășoară activitatea în cadrul Școlii de yoga MISA. Această școală de yoga este cea mai mare din Europa și se află în expansiune progresivă constantă.

Reporter:
Presupunând că sentința va fi favorabilă pentru dumneavoastră și veți fi curând eliberat, aveți de gând să vă ocupați în continuare de MISA în România?

Gregorian Bivolaru: Voi vedea ceva mai târziu ce va fi de făcut în această direcție.

Reporter: Vă tentează viața aici, sau în altă țară din occident?

Gregorian Bivolaru: Țin să precizez că, dacă nu aș fi fost mai mereu hăituit de autorități și dacă nu aș fi fost de multe ori ținta unui linșaj furibund ce s-a exercitat prin mass-media asupra mea, nu aș fi ales să plec niciodată din România în Suedia, pentru că iubesc această țară și poporul român.

Reporter: Și luați în calcul să rămâneți?

Gregorian Bivolaru: Da.

Interviul acordat agenției de știri Mediafax poate fi citit aici: Gregorian BIVOLARU, primul INTERVIU dat presei de când a fost adus în ţară. Detalii despre fuga în Suedia, relaţiile cu persoane publice şi cum a fost prins în Franţa.

yogaesoteric

3 aprilie 2017

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More