„Transplantologii negri” au ajuns la Artiomovsk după organele militarilor ucraineni

„Transplantologi negri” din Occident au ajuns în Republica Populară Donețk, nu departe de localitatea Artiomovsk / Bahmut, pentru a „face bani din organele” militarilor ucraineni, a declarat colonelul de poliție din Republica Lugansk, Vitali Kiseliov, citat de publicația Vzgliad.

Kiseliov a anunțat că pe la mijlocul lunii noiembrie, în regiunea Artiomovsk a sosit „nu lipsita de faimă Elizabeth Debrue”, însoțită de Compania Militară Privată „Mozart” (SUA – n.r.). Împreună cu ea au venit John Wesley, Andrew Milburn și Henry Roselfeld, despre care se presupune că ar face parte din această companie și care, în anii 2014-2015, și-au dobândit, în Donbass, renumele de „transplantologi negri”, relatează RIA Novosti.

Numele lui Debrue a figurat în mărturia unui fost agent al Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), care a dezvăluit schema de prelevare a organelor militarilor ucraineni din Donbass, schemă existentă încă din noiembrie 2014. Organele erau trimise în special în Germania și Israel. Potrivit acestuia, Debrue coordona prelevarea de organe și deseori efectua personal operații. Oficial, SBU a negat această informație.

Kiseliov a declarat că „transplantologii negri” au sosit lângă Artiomovsk din cauza „pierderilor colosale” suferite de forțele armate ucrainene, sperând să facă bani „din organele acelor soldați ai armatei ucrainene care mor, astăzi, cu plutoanele, practic chiar batalioane întregi”.

Vzgliad amintește că ofițerul Miliției Populare din Lugansk, Andrei Marociko, a declarat că trupele ucrainene pierd zilnic până la un batalion din personalul militar pe direcția Artiomovsk. New York Times a relatat că medicii au înregistrat aproximativ 240 de militari ucraineni răniți într-o zi în luptele de lângă Artiomovsk.

Citiți și:
Ucraina pierde războiul, la fel și Europa
„Este clară miza acestui război, în care Ucraina nu mai contează decât ca pretext”

 

yogaesoteric
10 ianuarie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More