Trei avioane de recunoaştere lângă frontierele Rusiei

 

Trei avioane de recunoaştere au fost depistate în apropierea graniţelor Federaţiei Ruse – în apropierea Peninsulei Crimeea şi a Kaliningradului, informează Plane Radar.

Pe 7 martie a.c., la ora 5:10 ora Moscovei, drona RQ-4B-30 Global Hawk, cu numărul de cod 10-2043 şi cu semnalul de apel FORTE10, aparat care aparţine Forţelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii, s-a ridicat pe cer de la baza aeriană Sigonella a NATO, de pe insula Sicilia. Aeronava a traversat spaţiul aerian al Greciei, Bulgariei şi României şi, odată ajunsă pe teritoriul Ucrainei, a început monitorizarea liniei de demarcaţie din Donbas. La 16:55 ora Moscovei, drona s-a îndreptat către coasta Mării Negre a Rusiei. Drona a survolat Peninsula Crimeea de mai multe ori. La 22:45, ora Moscovei, aeronava a terminat recunoaşterea şi a mers spre aeroportul de origine.

 
drona RQ-4B-30 Global Hawk

În plus, două avioane militare străine au fost văzute în apropierea graniţelor regiunii Kaliningrad. La ora 16:05, ora Moscovei, avionul britanic RC-135W de recunoaştere radio, cu numărul de cod ZZ666 şi cu semnalul de apel RRR7291, a zburat în zona specificată. Dispozitivul a fost observat la o altitudine de 8,2 km, viteza de deplasare era de 779 km/h. O aeronavă de recunoaştere electronică a Forţelor Aeriene Suedeze GIV SP, cu numărul de cod 102002, a fost, de asemenea, observată în apropierea graniţelor regiunii, la o altitudine de 13,7 km.

În ultimul timp activitatea aeronavelor de recunoaştere străine şi a dronelor din apropierea graniţelor Rusiei şi a instalaţiilor militare ruse din străinătate a crescut semnificativ. Ele sunt observate în mod regulat, în jurul Crimeei şi al ţinutului Krasnodar, deasupra Mării Baltice şi a bazelor din Siria. Astfel, recent, avionul RC-135V Rivert Point, care aparţine Forţelor Militare Aeriene ale Statelor Unite ale Americii, a efectuat misiuni de recunoaştere la frontierele de vest ale regiunilor Leningrad şi Pskov.

În total, în cursul anului trecut, subunităţile trupelor radiotehnice ale Forţelor Aeriene şi Cosmice ruseşti au depistat şi au escortat mai mult de 980.000 de aeronave. Aproximativ 3000 dintre acestea erau avioane militare străine, din care peste 1000 erau avioane de recunoaştere. Forţele aeriene militare de serviciu au intrat în alertă de gradul unu de peste 4000 de ori.

Citiţi şi:

Drone «de buzunar» la dispoziția soldaților americani. În ce scopuri sunt utilizabile dronele miniaturale, în teatrele de operațiuni?

Militarii ruși nu mai au voie să plece în misiuni cu smartphone-urile

 

yogaesoteric
17 aprilie 2019


 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More