Trump – Biden: Oamenii simpli vs. Marea Finanță

 

Analiza donatorilor celor doi candidați în alegerile prezidențiale americane dezvăluie o răsturnare dramatică a conceptelor de Stânga și Dreapta.

Într-o conferință de presă despre situația din alegeri, Trump a observat că, în timp ce Biden a primit un sprijin puternic de la toate băncile americane mari, candidatura sa este sprijinită de oamenii simpli.

„La nivel național, donatorii oponentului nostru au fost bancherii de pe Wall Street și grupurile de interese”, a spus Trump. „Donatorii noștri au fost polițiști, fermieri, cetățeni obișnuiți.”

Într-adevăr, Trump s-a bazat pe o coaliție multirasială de cetățeni americani aparținând clasei muncitoare și clasei de mijloc, care au preferat naționalismul economic promovat de președintele în exercițiu globalismului promovat de Biden, privind liberul schimb, presiunea tot mai mare a forței de muncă străine, imigrația în masă și sprijinul pentru războaie în afara granițelor.

O analiză Bloomberg confirmă că donațiile lui Biden provin de la americanii bogați și de la cei din pătura superioară a clasei de mijloc, cu cariere în corporații Big Tech, precum Google, Microsoft, Apple și Amazon.


De asemenea, o parte importantă a donațiilor pentru Biden a venit de la angajați ai unor bănci mari, precum Wells Fargo, corporații precum AT&T și Universități cum este Columbia.

În schimb, Trump a primit bani de la americanii din clasa muncitoare și clasa de mijloc, precum și membri ai armatei și marinei americane sau ai Departamentului de Poliție al New York.

Și, în timp ce donatorii cei mai importanți ai lui Biden au fost avocați, profesori universitari, doctori, ingineri, cercetători, donatorii cei mai mari ai lui Trump au fost persoane cu handicap, gospodine, șoferi, muncitori în construcție, mecanici, farmaciști, instalatori.

După cum relata și Breitbart, lista de donatori dinainte de 3 noiembrie a inclus peste 30 de directori având legături cu Wall Street.

O analiză a CNN nota că „toate băncile mari” l-au sprijinit pe Biden, donatorii de pe Wall Street transferând peste 74 de milioane de dolari în conturile sale de campanie.


Citiţi şi:
Marionete ale imperiului
Peisaj după bătălie: Cum va arăta lumea dacă Trump pierde alegerile

 

yogaesoteric
21 noiembrie 2020


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More