Tucker Carlson: Ucraina îl îngroapă pe Joe Biden

Din 2014 și până astăzi, în mod ciudat, viața lui Joe Biden și a familiei sale este legată de Ucraina. Într-o asemenea măsură, încât e gata să târască lumea într-un Armageddon nuclear.

Tucker Carlson

Un editorial de Tucker Carlson la Fox News

**********

Până nu demult, eram o țară deschisă și sinceră. În spatele aparențelor nu se ascundea o altă realitate. Cel puțin așa credeam. Azi nu mai e așa. O mare parte din ce citim și vedem astăzi nu mai par știri. Sunt mai degrabă o versiune atent trucată a realității, cu scopul de a ne manipula.

Chiar dacă nu ești paranoic, ajungi să te simți ca tipul ăla nebun din autobuz care bombăne încontinuu: „Nimic nu e adevărat, nimic nu e adevărat…

În orice caz, există o mulțime de intrigi judiciare în politica americană și doar foarte puține dintre ele devin publice.

Într-o zi, te trezești cu Kamala Harris vicepreședinte. „Cum s-a întâmplat asta?”, te întrebi. Nimeni nu spune nimic, dar poți să fii sigur că, în spate, se ascunde o întreagă poveste.

Iată așadar ultimul exemplu de ciudățenie neexplicată din actualitate: Mike Pence sare în apărarea lui Joe Biden.

Da. Mike Pence, cavalerul fără prihană, care nu iese cu o femeie la cină decât dacă e nevastă-sa.

Și totuși Mike Pence avea și el acasă documente clasificate. La fel ca Joe Biden. Pun pariu că nu vă așteptați la așa ceva.

Nu cu mult timp în urmă, la televiziune, Mike Pence afirma că este sigur că nu deține niciun document secret. A spus-o de mai multe ori.

Acum câteva zile, Mike Pence și-a trimis avocatul personal să-i cotrobăie prin reședința familială de la Carmel, Indiana, în căutare de documente clasificate.

Întrebare: dacă Mike Pence era sigur că nu deține documente clasificate, de ce să-și trimită avocatul să caute documente clasificate?

Nu știm sigur, dar e posibil – ba chiar probabil – că lui Mike Pence i s-a cerut să facă asta de către procurorii federali, care încearcă să încropească un dosar împotriva fostului său șef, Donald Trump.

Scopul era de a demonstra că nu toți oficialii federali pleacă acasă cu secrete de stat. Donald Trump era singurul rău în privința asta. Și în multe alte privințe.

Vedeți, Mike Pence nu a făcut așa ceva!

Dacă acesta era planul – și noi suntem convinși că așa era – el s-a întors ca un bumerang împotriva celor care l-au azvârlit. Pentru că avocatul lui Mike Pence a descoperit documente clasificate.

A încărcat imediat aceste documente în mașina lui și s-a întors la Washington să le predea autorităților.

Iar Mike Pence nu doar că a informat Arhiva Națională despre noile documente, dar și FBI-ul și pe liderii celor două partide din Congres.

Ciudat, deoarece ceea ce făcuse Mike Pence era o infracțiune. Am auzit-o de o mie de ori: să păstrezi documente clasificate acasă este o infracțiune.

Dar Mike Pence nu a părut deloc jenat de subiect. Ba chiar, aproape că s-a lăudat cu asta.

Deci, în mod evident, Mike Pence nu se teme că va fi pedepsit pentru că avea documente secrete acasă la el. Fapt ciudat, într-o țară unde se presupune că legile se aplică în mod egal la toată lumea.

Dar Mike Pence nu este îngrijorat de perchezițiile FBI. Interesant. Poate că într-o bună zi vom afla de ce.

Între timp, efectul asupra presei a fost instantaneu: dacă o persoană atât de ireproșabilă ca Mike Pence avea acasă documente clasificate, aceasta înseamnă că orice persoană care s-a aflat într-o funcție înaltă în guvern are documente clasificate. De unde rezultă că, prin definiție, păstrarea documentelor secrete la tine acasă nu este o mare problemă. Desigur, dacă nu ești Donald Trump.

Mike Pence

Mike Pence este dovada. Dacă Mike Pence a comis aceeași infracțiune cu Joe Biden, înseamnă că Joe Biden este nevinovat. Aceasta e concluzia presei.

Priviți:

Lawrence O’Donnell, MSNBC: „Este posibil ca niște documente ca acelea pe care le vedem toți acum să fie clasificate și să gândim: «Ei bine, practic sunt niște informații publice. Nu este atât de grav.» Și acesta este unul dintre aspectele care – știți – este un element puternic în apărarea lui Joe Biden.

Nu este atât de grav.” Ei bine, este necesar să recunoaștem, în bună măsură este adevărat. Așa cum am arătat de ani de zile, guvernul federal a clasificat peste un miliard de documente publice. Marea majoritate a acestor documente, noi, cetățenii, aveam tot dreptul să le vedem.

Joe Biden, de exemplu, încă ne ascunde secrete de la asasinarea lui Kennedy de acum 60 de ani. Evident, nu pentru a apăra securitatea națională, ci pentru că CIA nu dorește să ofere niște explicații despre implicarea ei în asasinarea unui președinte american.

Iar acest fapt este o insultă adusă democrației care ar fi cazul să ne înfurie pe toți.

Dar presa de la Washington nu e înfuriată. De fapt, ea e cea care vă spune că Julian Assange și Edward Snowden sunt infractori, nu denunțători în interesul public.

Așadar, batalionul de presă, la fel ca birocrația federală, adoră secretomania, deoarece secretomania este cheia puterii lor.

**********

Pe de altă parte, nu toate cazurile pot fi tratate la grămadă, pentru că detaliile sunt importante.

În cazul lui Joe Biden, ce se găsea în documentele clasificate pe care le-a luat cu el acasă? Întreaga problemă, dacă era ceva grav sau nu, depinde de această întrebare: ce se afla în acele documente?

De ce nu ne răspund? Până în această seară, nimeni nu ne-a spus, deci nu știm.

Însă, din fericire, este posibil ca Miranda Devine de la New York Post să ne fi adus cu un pas mai aproape de răspuns. Ea a analizat documentele pe care le avem la dispoziție – cele găsite în faimosul laptop al lui Hunter Biden.

Și în acel laptop, ea a descoperit un e-mail foarte interesant. Un e-mail pe care Departamentul de Justiție nu l-a prezentat publicului, în ciuda faptului că se află în posesia agenților săi de mai mulți ani.

Iar documentul pe care l-a descoperit Miranda Devine indică faptul că Hunter Biden deținea informații clasificate. Aproape cu certitudine, ele proveneau de la tatăl său, care pe atunci era vicepreședintele SUA.

Informații pe care Hunter Biden le folosea pentru a face maldăre de bani pentru familia Biden în timp ce era angajat pe un post fictiv în Ucraina.

Asta reiese din document.

Pe 13 aprilie 2014, Hunter Biden a trimis un e-mail partenerului său de afaceri de la Burisma, Devon Archer. L-a trimis cu o săptămână înainte ca tatăl său, vicepreședintele SUA, să meargă în Ucraina pentru a se întâlni cu premierul de la Kiev.

În e-mail, Hunter Biden a alcătuit o notă detaliată cu vreo douăzeci de puncte despre situația politică și strategică din Ucraina.

Ce este frapant din capul locului, iar Miranda Devine subliniază acest aspect, după ce a citit tot ce se afla pe laptop, este că acest e-mail nu seamănă cu nimic altceva din ce a mai scris Hunter Biden.

De fapt, stilul mesajului trădează că este vorba de un text produs de Departamentul de Stat.

Nu există nicio îndoială că Hunter Biden a folosit materiale clasificate ca să înjghebe acest e-mail.

Ascultați cu atenție:

Valorile strategice pentru a crea un pod terestru pentru RU cu Crimeea”, scrie el la un moment dat. Observați că folosește abrevierea diplomatică RU pentru Rusia.

Acest fapt nu va afecta direct activele Burisma, dar va limita explorarea UK în viitor și mai ales utilizarea oportunităților off-shore.”

De asemenea”, adaugă Hunter Biden, „va destabiliza și mai mult UK la nivel național, indiferent de guvernul aflat la putere, iar Statele Unite vor răspunde prin sancțiuni și mai puternice. Aceste sancțiuni vor amenința sprijinul fragil al UE, care nu va avea voința politică de a impune majorări substanțiale ale prețurilor la energie.

Și așa mai departe.

Nu uitați: atunci când scria aceste rânduri, Hunter Biden era puternic dependent de droguri. Cu doar două luni înainte de a scrie aceste rânduri, în februarie 2014, fusese dat afară din US Navy pentru consum de cocaină. Nu putea sta departe de droguri nici măcar cât să poată trece un test antidrog programat dinainte. Era lipsit de ori  ce control personal.

Hunter Biden

Și, totuși, într-o asemenea stare, Hunter Biden a reușit să producă un text de parcă ar fi fost un funcționar hârșit în problemele ucrainene de la Departamentul de Stat, referindu-se la Rusia cu RU și toate celelalte…

Mai mult, părea să fie la curent în detaliu cu strategia diplomatică americană în regiune. „SUA vor răspunde cu sancțiuni și mai puternice…

De unde știa Hunter Biden asta? Ei, hai, să fim serioși!

Nu uitați că atunci când Mike Flynn a pomenit – doar a pomenit! – subiectul sancțiunilor, într-o discuție cu ambasadorul Rusiei în SUA, FBI a tăbărât pe el, i-a distrus viața și l-a amenințat că îl trimite la pușcărie.

Și Flynn era pe atunci consilier pentru Securitatea Națională. Avea cele mai înalte certificate de acces la documente clasificate.

Hunter Biden nu avea acces la nimic. Teoretic. Era doar fiul dependent de droguri al vicepreședintelui SUA.

Și totuși iată cum, în acest e-mail, îi scrie partenerului său că pot surveni sancțiuni, și care vor fi efectele asupra UE și a prețurilor la energie. Totul pentru a putea continua să câștige cei 80.000 de dolari pe lună într-o slujbă fictivă, în consiliul de conducere al unei companii energetice ucrainene, într-un domeniu de care nu avea habar.

Prin urmare, ce avem noi aici? O infracțiune penală.

Hunter Biden știa cu siguranță că este o infracțiune penală. În același mesaj, el îi spunea partenerului său să meargă să își cumpere un telefon de unică folosință, pe care să-l distrugă după aceea, pentru a se asigura că schimburile lor de mesaje nu sunt văzute de nimeni altcineva.

Uimitor și elocvent este că Departamentul de Justiție deține aceste materiale de ani buni, dat fiind că FBI a confiscat laptopul lui Hunter Biden înainte de alegerile prezidențiale din 2022.

Nu uitați nici contextul. Iar contextul este mereu Ucraina. Așa a fost în 2014. Așa este și în 2023.

În 2015, de pildă, procurorul șef al Ucrainei, Viktor Șokin, începuse o anchetă în legătură cu Burisma și se întreba:

De ce este plătit fiul vicepreședintelui SUA cu zeci de mii de dolari pe lună?”.

Cum a reacționat Joe Biden? Ei bine, în mai puțin de un an, Joe Biden, vicepreședintele SUA, a făcut ca Shokin să fie dat afară, amenințând că blochează ajutoarele financiare pentru Ucraina.

Nu este nicio făcătură. Iată înregistrarea (min. 1:30):

Joe Biden:Am mers acolo. Cred că era a 12-a, a 13-a oară când mergeam la Kiev și urma să anunț că oferim garanția pentru un nou împrumut de un miliard de dolari. Și am obținut promisiunea lui Poroșenko (președintele de atunci al Ucrainei) și a lui Iațeniuk (prim-ministru) că vor lua măsuri împotriva Procurorului republicii, și nu au făcut-o. Deci, ei ieșeau de la conferința de presă și le-am zis: «Nu o să vă dăm miliardul de dolari». Au spus: «Nu aveți nicio autoritate. Nu sunteți președintele.» «Președinte?», am zis eu. «Sunați-l! Nu veți primi miliardul. Eu plec…» Cred că urma să plec peste vreo șase ore. «Uite ce e», le-am zis, «plec peste șase ore. Dacă procurorul nu este dat afară, nu primiți banii.» Ei bine, ticălosul ăla a fost dat afară.

Aroganța este punctul lui slab. Vă puteți imagina că s-a lăudat cu una ca asta? Joe Biden, în fața Consiliului pentru Afaceri Externe, în fața camerelor, a recunoscut că l-a dat afară pe procurorul șef al Ucrainei, pentru că procurorul făcea ceea ce nu o să facă niciodată Departamentul nostru de Justiție.

Dorea să îl ancheteze pe fiul vicepreședintelui SUA pentru trafic cu informații clasificate în folosul unei companii comerciale străine, contra bani.

Iar Joe Biden a recunoscut că a acționat în numele guvernului SUA, dar în interesul familiei sale. Este o infracțiune penală.

Hunter Biden avea acces la documente clasificate. Este o infracțiune penală.

Și el se laudă! Orgoliul îi va pierde întotdeauna.

Acesta este cu adevărat un scandal. Este vorba de Ucraina și este vorba de veniturile familiei Biden, care erau ilegale.

De aceea, adresăm astăzi o întrebare simplă Casei Albe și lui Hunter Biden:

A primit Hunter Biden vreodată, într-o formă sau alta, de la guvernul SUA, informații clasificate despre Ucraina?

E simplu: s-a petrecut sau nu aceasta? Da sau nu?

Evident că nu or să răspundă. Pentru că răspunsul este clar: DA.

Citiți și:
Hunter Biden: Ce făcea în China și în Ucraina?
Sfârşitul erei Biden? Nu, de fapt urmează înteţirea terorii!

 

yogaesoteric
22 februarie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More