Uber a ascuns furtul datelor pentru 57 de milioane de utilizatori

 

Uber recunoaşte că în 2016 a plătit 100.000 de dolari pentru a ascunde furtul datelor a 57 de milioane de utilizatori.

CEO-ul companiei Uber, Dara Khosrowshahi, a recunoscut faptul că firma de taximetrie a suferit, la sfârşitul anului 2016, un furt de date – numere de permise de conducere, numere de telefon mobil sau adrese de e-mail – de la 57 milioane de şoferi şi utilizatori ai aplicaţiei din întreaga lume.

Uber este o companie americană care a dezvoltat o aplicaţie pentru tablete şi smartphone-uri, permiţând clienţilor să comande limuzine cu şofer sau taxiuri.

Într-o declaraţie, reprezentanţii companiei au afirmat că ar fi luat „măsuri imediate” pentru a proteja datele şi a închide accesul neautorizat. „Ulterior, am identificat persoanele şi am obţinut garanţii că datele furate au fost distruse”, declară Uber. Compania a plătit 100.000 de dolari pentru ca hackerii să distrugă informaţiile.

Autoritatea pentru Protecţia Datelor din Marea Britanie a deschis o anchetă împotriva companiei

Autoritatea de Protecţie a Datelor (ICO, pentru acronimul în limba engleză) din Marea Britanie a deschis o anchetă referitor la spargerea cibernetică, deoarece acest fapt ridică „mari temeri“ cu privire la politicile şi etica de protecţia datelor a companiei Uber.

Directorul adjunct al ICO, James Dipple-Johnstone, a declarat că va colabora cu alte autorităţi relevante, atât în Marea Britanie cât şi în străinătate, pentru a determina amploarea furtului de date, măsura în care au fost afectaţi utilizatorii şi măsurile care trebuie adoptate de companie pentru a garanta că respectă pe deplin obligaţiile sale de protecţie a informaţiilor.

„Ascunderea deliberată a acestor tipuri de infracţiuni faţă de autorităţile de reglementare şi de părţile afectate ar putea atrage amenzi severe”, a spus Dipple-Johnstone.

Conform noilor norme de protecţie a datelor, care vor intra în vigoare în Uniunea Europeană în luna mai 2018, companiile vor trebui să identifice şi să notifice autorităţilor furturile de date în termen de 72 de ore, sub ameninţarea unor penalităţi semnificativ mai mari.

Citiți și:

Cum ajung toate datele, mesajele, apelurile şi locurile unde ai mers, din smartphone-ul tău cu Android direct la guvernul din China

Protecţia datelor personale: bate vântul schimbării


yogaesoteric
26 martie 2018

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More