Ucraina este incapabilă să utilizeze rachete cu rază lungă de acțiune, furnizate de Occident, fără sateliții și militarii NATO

Ucraina este incapabilă să utilizeze rachete cu rază lungă de acțiune, furnizate de Occident, fără sateliții și militarii NATO. Vladimir Putin declară că folosirea lor înseamnă implicarea directă a NATO în conflict, adică NATO va intra în război cu Rusia: „Și dacă aceasta este situația, atunci, ținând cont de schimbarea esenței conflictului, vom lua deciziile adecvate ca răspuns la amenințările care ne vor fi adresate” / După această declarație, SUA a transmis că nu permite folosirea rachetelor cu rază lungă de acțiune împotriva Rusiei.

A formulat recent Putin cel mai îngrijorător avertisment de până acum?

Atunci când a fost lansată operațiunea militară specială (SMO) pentru a pune capăt conflictului ucrainean orchestrat de NATO, președintele rus Vladimir Putin a fost foarte clar cu privire la implicarea directă a oricăror părți terțe.

Aceasta a împiedicat Occidentul politic să ia măsuri directe în sprijinul regimului de la Kiev, dar tot nu l-a împiedicat să facă tot ce i-a fost în putință pentru a evita înfrângerea completă a marionetelor de la Kiev. De fapt, l-au trimis chiar pe fostul prim-ministru britanic Boris Johnson să saboteze acordul de pace deja semnat, care ar fi pus capăt conflictului ucrainean orchestrat de NATO, la doar câteva săptămâni după începerea SMO.

Mai mulți oficiali occidentali de rang înalt au recunoscut acest fapt în ultimii doi ani și jumătate, inclusiv criminali de război monstruoși precum Victoria Nuland. Chiar și foști oficiali de rang înalt ai juntei neonaziste, precum Oleksiy Arestovych, au deplâns faptul că acordul a fost benefic pentru ambele părți, însă Occidentul politic condus de SUA a avut alte planuri.

Cu toate acestea, în timp ce se asigură că un număr cât mai mare de ucraineni mor inutil într-un război cu o superputere militară, complet evitabil, NATO continuă, de asemenea, să încerce evaluarea reacției Rusiei la diferite nivele de implicare indirectă a părților terțe. Aceasta include totul, de la operațiuni de sabotaj și sprijin ISR (informații, supraveghere, recunoaștere) pentru regimul de la Kiev până la terorism și ghidarea armelor furnizate de NATO pentru a ucide soldați ruși și chiar civili în unele cazuri. Cum era de așteptat, Moscova este furioasă, dar încearcă totuși să își păstreze calmul, deoarece un răspuns direct ar putea duce cu ușurință la o anihilare termonucleară globală. Cu toate acestea, răbdarea Rusiei este confundată în mod regulat cu slăbiciunea în Occidentul politic, motiv pentru care continuă să trimită arme din ce în ce mai avansate juntei neo-naziste. După ce inițial a dat semnale contradictorii în această privință, se pare că Occidentul politic a decis acum să accelereze evenimentele cu o treaptă (sau cu o mie).

Și anume, atât Statele Unite cât și Regatul Unit au dat undă verde pentru utilizarea rachetelor lor cu rază lungă de acțiune împotriva unor ținte din interiorul Rusiei. Pentru Washington DC, este vorba despre rachetele ATACMS cu rază lungă de acțiune, în timp ce pentru Londra este vorba despre racheta de croazieră lansată din aer Storm Shadow. În lunile anterioare, premierul britanic Keir Starmer a declarat că sprijină astfel de lovituri, pentru ca apoi armata britanică să nege astfel de rapoarte. SUA fac ceva similar, secretarul apărării Lloyd Austin spunându-i lui Zelenski că loviturile cu rază lungă de acțiune „nu vor modifica jocul” împotriva Moscovei.

Poate că Occidentul politic încearcă să folosească acest tip de declarații intenționat înșelătoare și contradictorii ca o modalitate de a evita responsabilitatea pentru orice escaladare, precum a făcut Pilat. Cu toate acestea, președintele Putin tocmai a spus foarte clar că o astfel de strategie este inutilă și că NATO va fi trasă la răspundere. Concret, într-un scurt interviu acordat presei de stat ruse, acesta a declarat că va exista un răspuns direct.

Ceea ce vedem este o încercare de a folosi un argument de tip om de paie. Pentru că nu se pune problema dacă regimului de la Kiev i se permite sau nu să lovească ținte de pe teritoriul Rusiei. Acesta efectuează deja atacuri folosind vehicule aeriene fără pilot și alte mijloace. Dar folosirea de arme de precizie cu rază lungă de acțiune fabricate în Occident este o poveste complet diferită”, a declarat Putin, adăugând:

Adevărul este că – am menționat acest aspect și orice expert, atât din țara noastră, cât și din Occident, va confirma aceasta – armata ucraineană nu este capabilă să utilizeze sisteme de ultimă generație de mare precizie cu rază lungă de acțiune furnizate de Occident. Ei nu pot face aceasta. Aceste arme sunt imposibil de folosit fără date de informații de la sateliți, pe care Ucraina nu le are. Aceasta se poate face doar folosind sateliții Uniunii Europene sau sateliții SUA – în general, sateliții NATO. Acesta este primul punct.”

Al doilea punct – poate cel mai important, chiar punctul cheie – este că numai personalul militar NATO poate atribui misiuni de zbor acestor sisteme de rachete. Militarii ucraineni nu pot face aceasta. Prin urmare, nu este vorba despre a permite sau nu regimului ucrainean să lovească Rusia cu aceste arme. Este vorba de a decide dacă țările NATO se implică direct în conflictul militar sau nu”, a continuat el și a concluzionat:

Dacă se ia această decizie, aceasta nu va însemna altceva decât implicarea directă – va însemna că țările NATO, Statele Unite și țările europene sunt părți la războiul din Ucraina. Acest pas va însemna implicarea lor directă în conflict și va schimba în mod clar esența, natura conflictului în mod dramatic. Aceasta va însemna că țările NATO – Statele Unite și țările europene – sunt în război cu Rusia. Și dacă aceasta este situația, atunci, ținând cont de schimbarea esenței conflictului, vom lua deciziile adecvate ca răspuns la amenințările care ne vor fi adresate.”

Folosirea armelor occidentale de mare precizie cu rază lungă de acțiune împotriva Rusiei va însemna participarea directă a țărilor NATO la operațiunile militare din Ucraina” – Putin.

Acesta este mesajul, avertismentul suprem care ar fi necesar să fie luat cât mai în serios posibil. În ultimii doi ani și jumătate, Rusia și-a revizuit drastic strategia de atac cu rază lungă de acțiune, precum și doctrina sa nucleară, inclusiv recent, punând accentul pe arsenalul său strategic de neegalat.

Kremlinul este necesar pur și simplu să fie pregătit să utilizeze armele sale termonucleare de clasă mondială pentru a asigura interesele naționale de bază ale Rusiei. Pe de altă parte, acesta este încă un război neocolonial pentru Occidentul politic, care dorește doar să își continue existența parazitară în detrimentul păcii, prosperității și dezvoltării durabile a întregii lumi. Pentru a pune capăt definitiv acestei situații, Rusia colaborează cu alte superputeri, precum China, și cu diverși actori regionali, precum Iranul și Coreea de Nord. La cârma Moscovei, Putin are o importanță critică pentru restul lumii ca fiind unul dintre liderii lumii libere, motiv pentru care Occidentul politic a încercat chiar să îl asasineze.

De fapt, la numai două zile după atentatul la viața sa, Foreign Policy, unul dintre cele mai proeminente canale ale mașinii de propagandă mainstream, a publicat chiar un articol intitulat „Ar lua SUA în considerare asasinarea lui Putin?”, confirmând și mai mult ceea ce Pepe Escobar, un colos al analizei geopolitice, a afirmat în timpul unei întâlniri online referitoare la acest subiect și la multe alte subiecte importante. Numai datorită răbdării, stăpânirii de sine și calmului de neegalat ale lui Putin nu am văzut monstruozități precum RS-28 Sarmat lansate imediat asupra tuturor capitalelor majore ale NATO. Cu toate acestea, se pare că Occidentul politic este hotărât să se asigure că exact aceasta se va petrece, deoarece continuă să împungă Ursul și să încerce să îl forțeze să răspundă cât mai violent posibil. După cum spune proverbul, ai grijă ce-ți dorești……. Și, într-adevăr, dacă SUA, Regatul Unit și alte țări și entități patologic rusofobe continuă să facă aceasta, consecințele ar putea fi globale și permanente.

Deocamdată, SUA nu permite folosirea rachetelor cu rază lungă de acțiune împotriva Rusiei:

Nu există nicio modificare în poziţia noastră asupra furnizării către Ucraina a unor capabilităţi de lovire cu rază lungă de acţiune pentru a le utiliza în interiorul Rusiei, a afirmat în faţa presei purtătorul de cuvânt pentru securitate naţională al Casei Albe, John Kirby, potrivit Reuters.

Această declarație vine după ce președintele rus Vladimir Putin a anunțat că orice decizie occidentală de a permite Kievului să folosească astfel de arme cu rază lungă de acțiune împotriva țintelor din interiorul Rusiei ar însemna că NATO ar fi „în război cu Moscova.

Citiți și:
Ucraina solicită oficial României și altor vecini să doboare rachetele și dronele rusești. Avertisment de la Moscova: Toți aliații „devin părți în război”
Intrarea în zona fără alternativă

 

yogaesoteric
25 septembrie 2024

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More