UE a lovit în ruşii de rând: a suspendat acordul privind vizele! Dar asta nu e totul

Rusia a declarat că impune sancţiuni pentru un număr mai mare de responsabili ai Uniunii Europene ca răspuns la ceea ce Moscova afirmă că este o politică „antirusească neprietenoasă” a Occidentului.

Aceasta s-a petrecut ca urmare a faptului că UE a aprobat suspendarea completă a acordului UE cu Rusia privind un regim simplificat de vize pentru ruși.

Taxa creşte de la 35 de euro la 80 de euro

Suspendarea acordului duce la o creștere a taxei de viză de la 35 de euro la 80 de euro pentru cetățenii Federației Ruse, la necesitatea de a furniza documente suplimentare pentru eliberarea unei vize, la o creștere a timpului de eliberare a vizei (această perioadă, în unele cazuri, poate fi mărită la maximum 45 de zile), precum și la respectarea unor reguli mai stricte pentru eliberarea vizelor cu intrări multiple.

Consiliul a aprobat decizia de suspendare completă a acordului privind regimul simplificat de vize dintre UE și Rusia. În consecință, cetățenii ruși vor fi supuși regulilor generale ale codului de vize”, conform unui comunicat publicat pe site-ul Consiliului UE în luna septembrie.

Nu vom permite nimănui să ne impună vreun tip de decizie. Nu este firesc să facem ceva care să contravină intereselor noastre”, a reacţionat Putin.

Citiți și:
Rusia se deconectează progresiv de Europa
Dan Diaconu: De ce critic Occidentul şi nu Rusia, China etc.

 

yogaesoteric
17 octombrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More