UE permite în premieră producția de vaccinuri care conțin organisme modificate genetic pentru a lupta împotriva Covid-19

 

Consiliul UE a adoptat la 15 iulie o propunere a Comisiei Europene prin care este permisă dezvoltarea și producția de vaccinuri anti-Covid-19 care conțin organisme modificate genetic (OMG), potrivit unui comunicat al executivului european.

Propunerea Comisiei facilitează dezvoltarea de vaccinuri cu ajutorul OMG-urilor, în condițiile în care legislația europeană în vigoare ar face extrem de dificilă o asemenea inițiativă, din cauza barierelor administrative în utilizarea acestor organisme.

Multe dintre vaccinurile-candidat împotriva Covid-19 se bazează pe utilizarea organismelor modificate genetic, iar decizia UE acordă o derogare de la interdicțiile în vigoare.

Derogările vor expira în momentul în care Organizația Mondială a Sănătății va declara oficial că pandemia de Covid-19 s-a încheiat.

Citiţi şi:

La ce ne putem aștepta de la vaccinul anti Covid-19?

Dov Fox, «bioetician» susținut de Soros: «Cei care vor refuza vaccinul Covid-19 și-ar putea pierde locurile de muncă sau vor fi trimiși la închisoare»


 

yogaesoteric
21 septembrie 2020

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More