UE vrea serviciu secret după modelul CIA

 

La nivelul Uniunii Europene se discută despre crearea unui serviciu secret similar CIA din SUA, iar acum se caută specialiști din zona de intelligence.

Proiectul noului serviciu secret a fost bruiat de Brexit, dar surse de la Bruxelles susțin că după recentele alegeri europene și votarea noii Comisii Europene, discuția ar fi revenit pe tapet și se va intra cu proiectul în linie dreaptă, în paralel cu apropierea momentului când va intra în funcțiune Parchetul European, la finele acestui an.

Fostul prim-adjunct al SRI, Florian Coldea, între timp trecut în rezervă, ar putea reveni pe cai mari și într-o poziție și mai bună decât cea avută anterior.

Una dintre variantele de lucru prevede, conform acelorași surse, chiar ca respectivul serviciu să funcționeze pe lângă Parchetul condus de Kovesi.

În prezent, este funcțional Centrul de Informații și Situații al UE, un organism de informații al Serviciului de acțiune externă al Uniunii, sub autoritatea Înaltului Reprezentant al UE, ca și agenția Europol, cu puteri destul de limitate.


Citiţi şi:

Treptat, spre o armată europeană

Ce știm despre EUROGENDFOR – Forța Jandarmeriei Europene

 

yogaesoteric
22 februarie 2020

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More