Uimitor ce se petrece cu noi dacă renunțăm la zahăr și la alcool timp de o lună

 

Pentru a observa influența pe care zahărul și alcoolul o au asupra organismului, Sacha Harland s-a supus unui experiment în care a trebuit să renunţe timp de o lună la băuturile alcoolice și la toate tipurile de preparate care conţin zahăr. Pe durata studiului, s-au putut observa atât dependenţa pe care o dau aceste două produse, cât şi capacitatea organismului de a se adapta la noul regim alimentar. Iată ce s-a petrecut.

Înainte de a începe experimentul, lui Sacha Harland i s-au făcut câteva analize și teste care să ilustreze starea sa generală de sănătate: glicemia, tensiunea, condiţia fizică şi rezistenţa la efort.

Apoi Harland a rămas fără o mulţime de produse din casă, căci aproape toate alimentele procesate din supermarket conţin zahăr. Dieta urmată de Sacha pentru a-şi detoxifia organismul de zahăr şi alcool a fost alcătuită în mare parte din ouă, iaurt, legume şi fructe. A mâncat salate, fructe de toate felurile, sucuri naturale şi lactate.

După o săptămână, Harland mărturiseşte că era morocănos şi că îi era foarte greu să renunţe la zahăr. Un specialist explică, în materialul video, că zahărul dă dependenţă, iar organismul îşi va dori întotdeauna să consume mai mult. De aceea lui Sacha Harland îi era foame tot timpul şi era foarte nervos, ca şi cum ar fi fost în sevraj. Testul suprem era atunci când mergea în oraş şi vedea fast-food-uri, reclame la băuturi carbogazoase. La cinematograf, prietena sa mânca floricele şi bea o sticlă de apă, pe când Sacha bea doar o sticlă de apă.

Abia în ultima săptămână Harland mărturiseşte că nu mai avea poftă de dulciuri la micul dejun pentru prima oară, semn că organismul se detoxifiase şi se obişnuise cu noul stil alimentar.

La finalul experimentului Sacha Harland a mers din nou la medic unde a descoperit cu surprindere că a slăbit 4 kilograme, plus că i-a scăzut tensiunea şi nivelul de colesterol.

Citiţi şi:
Dependenţa de zahăr – viciul numărul 1 al societăţii contemporane
7 motive ca să renunţi la zahăr chiar de azi. Ce să faci ca să nu îi simţi lipsa

 

yogaesoteric
31 martie 2018

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More