Umbra judecăţii

Atâta timp cât se emit judecăţi, va fi ruşine în lume. Ruşinea este convingerea că ceea ce este fals este adevărat. Este percepţia răsturnată asupra lumii. Ruşinea spune „sunt rău”. Acest aspect nu este adevărat şi nu poate fi niciodată adevărat. Dar voi îl credeţi şi proiectaţi această credinţă asupra surorilor şi fraţilor voştri. De fiecare dată când emiteţi o judecată asupra unei alte persoane, vă reîntăriți propria voastră ruşine.

Pacea nu va veni în lume, până când ea nu vine în inima voastră. Şi nu poate veni în inima voastră, atâta timp cât vedeţi duşmani sau oameni „răi” în jurul vostru. Fiecare rău pe care îl percepeţi în lume, indică un loc în inima voastră în care nu există iertare şi care cere să fie vindecat. Încetaţi de a-i mai judeca pe alţii. Încetaţi jocul blamării. Vedeţi fiecare judecată exact ca ceea ce este ea: un atac împotriva voastră înşivă, un atac împotriva fiului lui Dumnezeu, o adâncire a propriei voastre ruşini.

Tu, prieten al meu, eşti fiu al lui Dumnezeu, exact aşa cum sunt şi eu. Lumea [pentru tine] există doar în cadrul credinţelor şi experienţelor tale. Iadul [pentru tine] există doar în cadrul judecăţilor tale. Raiul [pentru tine] există doar în cadrul dragostei tale. Dar tu pretinzi că eşti o victimă a acestei lumi. Tu pretinzi că există un „diavol” în afara credinţelor tale, sau un „rău” care nu are legătură cu judecăţile tale. Aceasta nu este adevărat. Fiecare rău provine din judecăţile tale şi fiecare diavol provine din proiecţia ruşinii tale.

 Nu căuta să vezi că drama se petrece în afara ta, pentru că astfel vei pierde cheia Împărăţiei. Cei care se văd pe ei înşişi ca pe nişte victime, îşi vor pierde din putere. Cei care se văd slabi, nu vor depăşi obstacolele din viaţa lor. Drama ruşinii şi blamării se petrece numai în conştiinţa ta. Elimin-o de acolo.

Hotărăşte-te chiar acum să crezi cu putere: „Merit a fi iubit, a fi acceptat, merit aceasta”. Şi starea ta de victimă va lua sfârşit. Hotărăşte-te să crezi cu putere: „Sunt capabil de a-l iubi pe fratele meu, indiferent de modul în care el se comportă cu mine” – şi legăturile invizibile ale proiecţiei se vor desface. Dă dragostea pe care o ai de dat – şi dragostea după care tânjeşti se va întoarce la tine, probabil atunci când te aştepţi mai puţin.

Paul Ferrini, Liniştea inimii

 

Citiți și:
Aspecte oculte esenţiale referitoare la judecata critică, acuzatoare, superficială şi răuvoitoare (prima parte)
Criza contemporană, moment de judecată dumnezeiască şi personală
Povestire cu tâlc: «Bătrânul şi judecata vieţii»

 

 

yogaesoteric
11 aprilie 2021

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More