Un algoritm dezvoltat de MIT a identificat oamenii infectaţi cu coronavirus prin sunetul tusei

Un algoritm dezvoltat în Statele Unite a identificat corect oamenii infectaţi cu coronavirus prin sunetul tusei, notează BBC.

Testele realizate de oamenii de ştiinţă au raportat o rată de eficacitate de 98,5% pentru cei care primiseră deja un rezultat pozitiv şi au ajuns la 100% pentru persoanele care nu au prezentat simptome specifice bolii covid-19.

Algoritmul, care foloseşte inteligenţa artificială (AI), a fost creat în laboratoarele Institutului de Tehnologie din Massachusetts (MIT) şi are nevoie de aprobare pentru a fi dezvoltat într-o aplicaţie.

„Felul în care producem sunete se modifică atunci când avem covid, chiar dacă nu prezentăm niciunul dintre simptomele de bază”, spune Brian Subirana, unul dintre cercetătorii care au elaborat algoritmul.

Universităţile Cambridge şi Carneige Mellon şi startup-ul britanic Novoic au lucrat la o serie de proiecte similare. În iulie, proiectul realizat de Cambridge a raportat o rată de eficacitate de 80% în ceea ce priveşte identificarea persoanelor infectate cu coronavirus pe baza respiraţiei şi sunetelor emise de tuse.

MIT a colectat aproximativ 70.000 de mostre audio, depistând circa 2.500 de oameni confirmaţi cu virusul SARS-CoV-2.

„Este acelaşi principiu pe care îl folosesc radiografiile în depistarea cancerului şi reprezintă doar un exemplu prin care AI poate fi folositoare oamenilor”, spune Calum Chace, expert în inteligenţă artificială.

Citiţi şi:

O nouă platformă va ajuta la detectarea infectării cu coronavirus prin analiza vocii şi tusei

Dr. Judy Mikovits critică testele Covid – dau 80% rezultate «fals pozitive»

yogaesoteric

23 noiembrie 2020

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More