Un astrofizician de la Harvard a publicat o carte care vorbeşte despre o posibilă formă de viaţă extraterestră, detectată în 2017

Avi Loeb, profesor de astrofizică la Universitatea Harvard, a publicat în luna ianuarie cartea Extraterrestrial: The First Sign of Intelligent Life Beyond Earth (Extraterestru: Primul semn de viaţă inteligentă dincolo de Pământ), în care examinează un eveniment care a marcat întreaga comunitate ştiinţifică în anul 2017.

Dacă am dreptate, atunci este cea mai mare descoperire din istoria omenirii“, declară Avi Loeb, într-un text de promovare pentru ediţia în limba franceză a volumului, care a apărut la editura Seuil.

Astrofizicianul este un expert în găurile negre din Univers, însă noua sa carte nu tratează acest subiect, ci aruncă o privire asupra unuia dintre cele mai cunoscute evenimente astronomice, petrecut în octombrie 2017.

Atunci, un obiect neidentificat a traversat Sistemul nostru Solar cu o viteză atât de mare, încât nu putea să provină decât dintr-un alt sistem stelar – devenind astfel primul obiect interstelar detectat vreodată şi primind denumirea de Oumuamua.

Iniţial, oamenii de ştiinţă au crezut că este vorba de un asteroid, însă o echipă a ESA (Agenţia Spaţială Europeană) a concluzionat că este mai probabil ca Oumuamua să fie o cometă aruncată dintr-un alt sistem solar.

Loeb nu a fost însă de acord cu această ipoteză, motivând că teoriile oamenilor de ştiinţă nu explică acceleraţia pe care o avea obiectul respectiv sau forma sa bizară, lunguiaţă, asemănătoare cu un trabuc.

De asemenea, explicaţia oamenilor de ştiinţă de la ESA nu motiva de ce Oumuamua nu a lăsat în urma sa nicio urmă de gaze sau praf atunci când a trecut pe lângă Soare.

Din acest motiv, Avi Loeb a scris un articol pentru Astrophysical Journal Letters, alături de un alt cercetător de la Harvard, în care şi-a expus teoria care motiva că „Oumuamua este o sondă a unei civilizaţii extraterestre”. Bineînţeles, articolul său a fost criticat de membrii comunităţii ştiinţifice, iar Avi Loeb spune că „oricare ar fi concluzia la care am ajunge pe marginea subiectului Oumuamua, suntem forţaţi să constatăm că el a fost şi rămâne până în zilele noastre o anomalie în sine”.

Reprezentanţii editurii Seuil spun că în noua sa carte, care numără 272 de pagini, Avi Loeb prezintă teoriile sale în legătură cu Oumuamua şi „explorează răspunsurile la întrebarea dacă suntem singuri în Univers”.

 

Citiţi şi:
Cel mai renumit astronom de la Harvard spune că o navă stelară extraterestră s-ar afla în apropiere (și nu-i pasă ce spun colegii)
Neobișnuitul corp ceresc Oumuamua, despre care s-a spus că ar fi un «artefact» extraterestru, a călătorit prin spațiu milioane de ani
General (r) Haim Eshed, Israel: ‘Extratereștrii există și sunt în contact cu noi!’

 

 

yogaesoteric
16 aprilie 2021

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More