Un cartof îţi poate lumina camera timp de o lună! Descoperirea uluitoare a unui om de știință din Israel

Oamenii de știință au făcut o descoperire uluitoare! Cartofii au proprietăți la care nimeni nu s-ar fi gândit vreodată. Cercetările în domeniu au demonstrat că niște cartofi fierți timp de 8 minune au capacitatea de a crea de 10 ori mai multă energie decât cei cruzi. Astfel, îi putem transforma în… baterii!

Haim Rabinowici, profesor universitar de știință și agricultură în Israel, a constatat că utilizarea unor felii de cartofi situate între catodul de cupru și anod, pot să producă energie. Conectat la această energie, un bec poate lumina timp de 40 de zile. Această descoperire remarcabilă poate să vină în ajutorul persoanelor din țările subdezvoltate pentru care energia electrică este o problemă.

De ce cartofii?

Cartofii sunt o sursă excelentă de energie și acționează ca o punte de legătură între cei doi electrozi, permițând electronilor să se miște, producând astfel electricitate.

Citiți și:
Noi descoperiri şi invenţii epocale: putem avea în felul acesta acces la o energie gratuită şi nelimitată
Un român electronist demonstrează ceea ce până nu demult părea aproape imposibil – cum se poate obține energie electrică gratis
 

yogaesoteric
17 mai 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More