Un celebru vindecător prin credinţă în Dumnezeu, cu milioane de adepţi, este acuzat că de fapt conducea o fermă de sclave sexuale…


… şi vindea copii celor care ofereau mai mult

Peste 600 de femei din întreaga lume l-au acuzat deja pe Joao de Deus (IOAN AL LUI DUMNEZEU) că le-a abuzat sexual în timpul întâlnirilor pentru vindecare paranormală


de Matt Roper

A fost și este cel mai faimos vindecător prin credinţă în Dumnezeu al Braziliei ale cărui „miracole chirurgicaleˮ au atras milioane de pelerini din întreaga lume. Joao Teixeira de Faria, cunoscut de asemenea ca Joao de Deus (Ioan al lui Dumnezeu), s-a bucurat de o faimă internaţională după ce a fost intervievat chiar de Oprah Winfrey. Bill Clinton, cântăreţul Paul Simon şi supermodelul Naomi Campbell se numără printre celebrităţile care l-au vizitat. Laudele referitoare la puterile sale de vindecare paranormală a diferite boli, inclusiv a cancerului, au făcut ca oamenii să dea năvală în centrul său din micul oraş Abadiania din Brazilia.

Lumea lui Teixeira s-a năruit însă în urmă cu câteva luni, când a fost acuzat în direct într-o emisiune de televiziune că a abuzat sexual o femeie olandeză. Acest denunț a condus la un aflux de acuzaţii similare de la peste 600 de femei din întreaga lume.
Faria neagă însă toate acuzaţiile care i s-au adus.

Omul în vârstă de 77 de ani tocmai a fost arestat după o săptămână, iar procurorii afirmă că acesta ar putea fi cel mai grav caz de infracțiuni în serie din istoria ţării. Propria fiică a lui Faria, Dalva Teixeira, a făcut, de asemenea, dezvăluiri șocante, numindu-l pe tatăl său un „monstruˮ, şi a susţinut că acesta a molestat-o când era copil.

Cazul i-a şocat pe brazilieni, mulţi privindu-l pe acest „chirurg psihicˮ – ce devenise faimos pentru procedurile de îndepărtare a tumorilor sau a cataractei pe care le făcea doar cu mâinile goale şi fără anestezie – ca pe un făcător de miracole al zilelor noastre.

Ulterior, acuzaţii chiar mai grave, explozive au fost lansate împotriva lui IOAN al lui Dumnezeu. Activista braziliană Sabrina Bittencourt, ale cărei investigaţii au condus la arestarea lui Teixeira în decembrie 2018, a susţinut apoi că celebrul medium conducea o operaţiune de trafic de copii, încadrul căreia copiii erau crescuți într-o „fermăˮ în Brazilia înainte de a fi vânduţi către cupluri din întreaga lume. Ea face afirmații şocante, conform cărora tinere fete erau ţinute captive în niște ferme izolate și mai îndepărtate, unde erau apoi forţate să nască copii, iar după aceea erau omorâte cam la 10 ani după naştere.

Într-o înregistrare video, Bittencourt, a cărei organizaţie Coame ajută femeile să denunțe agresiuni sexuale suportate din partea liderilor religioşi, afirmă că a vorbit cu femei de pe cel puţin trei continente, inclusiv din Europa, care au mărturisit că au cumpărat copii brazilieni de la Joao de Deus, pentru suma de 40.000 de lire sterline. Ea mai pretinde că a adunat mărturii inclusiv de la foşti membri ai grupului lui Teixeira, care au descris cum funcţiona organizaţia după ce „s-au săturat să mai fie compliciˮ la crimele acestuia.

Bittencourt, care acum se află în afara Braziliei, sub protecţia organizaţiilor internaţionale, după ce a fost ameninţată cu moartea de mai multe ori pentru dezvăluirile ei, pretinde că Teixeira ar fi oferit bani fetelor sărace în vârstă de 14-18 ani pentru a merge să lucreze fie în minele de minereuri fie în fermele pe care acesta le deţinea în statele braziliene Goias şi Minas Gerais. Acolo ele ar fi devenit sclave sexuale şi apoi ar fi fost forţate să rămână însărcinate şi să aducă pe lume copii.

„În schimbul hranei, acestea erau lăsate gravide, iar copiii lor erau după aceea vânduţi pe piaţa neagră. Sute de fete au fost făcute sclave de-a lungul anilor, au trăit în fermele din Goias și au servit drept pântece pentru a da naștere unor copii, pentru ca apoi acei copii să fie vânduţi. Aceste fete erau omorâte cam la 10 ani după ce nășteau. Avem deja un număr de mărturii.ˮ – afirmă Bittencourt.

Ea a adăugat. „Am primit declarații de la mamele adoptive ale copiilor care au fost vânduţi pentru sume cuprinse între 15.000 și 40.000 lire sterline în Europa, SUA şi Australia, şi, de asemenea, avem mărturii de la foşti lucrători şi localnici care s-au săturat să fie complici cu banda lui Joao de Deus.ˮ

Făcând apel ca cei care cunosc date despre infracţiunile lui Teixeira să ofere mărturii, ea a afirmat: „Am cerut ca ambasadele Olandei, SUA şi Australiei să solicite o conduită impecabilă din partea autorităţilor brazilieneˮ.

Dezvăluirile existente vor stârni o şi mai mare furie în Brazilia faţă de omul care anterior a fost cel mai celebrat vindecător prin credinţă în Dumnezeu, fiind chiar renumit în întreaga lume. Timp de aproape 20 de ani, adepţii lui Joao de Deus au invadat oraşul Abadiania, unde se află centrul acestuia, Casa de Dom Inacio, pentru a fi vindecaţi, binecuvântaţi sau ghidaţi de acesta.

Oprah Winfrey a garantat pentru puterile vindecătoare spirituale ale lui Joao după ce l-a vizitat în 2010, când aproape a leşinat în timpul acelei întâlniri „extatice”. Realizatoarea de emisiuni TV a povestit experienţa ei de vindecare într-un episod din seria Oprah Winfrey Show, intitulat „Un salt prin credinţă: întâlnire cu Joao de Deusˮ, episod care a fost șters de curând. În emisiune ea a povestit că l-a văzut pe medium cum tăia pieptul unei femei, fără anestezie, şi cum la plecare a simţit „o copleşitoare stare de paceˮ. După arestarea lui Joao de Deus, Winfrey a spus într-o declaraţie: „Empatizez și sunt alături de femeile care ies acum în faţă şi sper să se facă dreptateˮ.

Reporterul australian Michel Usher a relatat o experienţă diferită după ce a vizitat centrul lui Faria pentru realizarea unei emisiuni „60 de minuteˮ, în 2014. El susţine că l-a văzut pe medium folosind bisturiul pentru a face o incizie în trupul unei persoane sau pentru curăţarea globilor oculari.

„El a venit totuşi cu o măsuţă pe care se aflau instrumente medicale, bisturie şi tot felul de foarfeci. A luat un bisturiu şi după aceea a curăţat ochii. A înfipt anumite cuţite şi bisturie în zona posterioară a gâtului unor persoane, pretinzând că aşa ajunge la niște tumori. A spus că astfel ajunge la rădăcina bolii persoanei respective, la ceea ce îi face pe oameni bolnavi.
Nimic din toate aceasta nu se face cu anestezie şi nu se ştie nici măcar dacă instrumentele ce erau utilizate sunt sterile.ˮ

Emisiunea australiană informa, de asemenea, că farmacia lui Faria vindea apă „binecuvântatăˮ şi pilule „binecuvântateˮ, din plante medicinale. Un medic care a testat pilulele, care îi aduceau mai mult de 10 milioane de lire sterline pe an lui Joao de Deus, a descoperit că erau simple suplimente din planta floarea pasiunii. Dar acuzaţiile că Joao ar fi fost un şarlatan care făcea milioane de pe urma bolnavilor, nu au afectat cu nimic popularitatea lui Joao de Deus.

În decembrie 2018, o fotografă olandeză, Zahira Leeneke Maus, a afirmat pe un canal de televiziune braziliană că în timpul unei şedinţe private din clinica acestuia, Teixeira a manipulat-o pentru a întreţine raporturi sexuale cu ea şi apoi a violat-o. Alte nouă femei braziliene, care au rămas anonime, au declarat de asemenea pentru canalul TV că mediumul le-a abuzat sexual sub pretextul transferării către ele a energiei sale „purificatoareˮ.

Interviul respectiv a condus apoi la o cascadă de acuzaţii venite de la femei din întreaga lume. Vârsta lor la momentul agresiunilor incriminate, care au avut loc începând din anii 1980, până în octombrie 2018, variază de la 9 la 67 de ani, potrivit investigatorilor. Toate pretind că mediumul le-a invitat la consultaţii private, în timpul cărora le-a întors cu spatele către el şi apoi a realizat acte sexuale cu ele, spunându-le că aceasta face parte din „tratamentˮ.

În cele din urmă, chiar fiica lui Faria, Dalva Teixeira, a venit şi a făcut dezvăluiri şocante, conform cărora şi ea ar fi fost o victima a lui. Într-un interviu exploziv acordat revistei braziliene Veja, ea spune că sub pretextul tratamentelor mistice, tatăl ei a abuzat-o şi a violat-o de la vârsta de 10 ani şi până la 14 ani. Dalva spune că el s-a oprit numai după ce a rămas însărcinată cu unul dintre angajaţii lui, faptă după care tatăl său a bătut-o atât de tare, încât a suferit un avort spontan. „Tatăl meu este în realitate un monstruˮ, a spus ea.

După ce s-a emis mandat de arestare pe numele său, Teixeira s-a ascuns timp de o săptămână, timp în care a retras 7 milioane de lire din mai multe conturi bancare, ceea ce a condus poliţia la ideea că planifică să părăsească Brazilia sau să ascundă banii în caz că i se vor cere despăgubiri. Investigatorii au descoperit, de asemenea, arme de foc şi mari cantităţi de bani cash într-o casă pe care Teixeira o folosea pentru „retrageri spiritualeˮ.

În cele din urmă acesta s-a predat poliţiei pe 16 decembrie 2018, spunând ofiţerilor: „M-am predat justiţiei divine – şi, aşa cum am promis, acum mă pun în mâinile justiţiei pământeşti”.

Poliţia a raportat despre unele incidente „bizareˮ în timpul interogatoriului, precum acela în care computerul tasta „OOOOOOˮ în mod repetat, iar imprimanta a început să printeze fără să primească o comandă de tipărire şi un mini-frigider din cameră chiar a explodat, conform rapoartelor.

Între timp, un funcţionar al poliţiei, care urma să transcrie declarația vindecătorului prin credinţă în Dumnezeu ce a fost dată la circa de poliţie din oraşul Annapolis, a fost implicat într-un accident de maşină şi şi-a rupt mâna. Teixeira a fost acuzat pentru două cazuri de viol şi două cazuri de viol statutar, iar detectivii continuă să cerceteze acuzaţiile de abuz. Recent, procurorii i-au adus noi învinuiri, inclusiv acelea că el şi fiul său, Sandro Teixeira de Oliveira, au ameninţat cu arma o victimă, iar apoi i-au oferit bani pentru ca aceasta să renunţe la plângerea de abuz sexual ce fusese făcută în 2016.

Citiți și:

Un fost agent al Serviciului Secret ameninţă că va dezvălui detalii legate de Bill Clinton şi de «Lolita Express» a lui Epstein

Abuzul credinţei: bătăi şi torturi sexuale în orfelinatele Bisericii

Prinţul Andrew al Marii Britanii acuzat de abuz sexual asupra unei minore!

 

yogaesoteric
1 martie 2019


 

Also available in: English

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More