Un destin deosebit de favorabil, care atestă ajutorul miraculos al lui Dumnezeu ce este oferit celor care merită


Frano Selak, un croat de 78 de ani, este considerat un mare norocos atât de către cei mai mulţi oameni care îl cunosc îndeaproape, cât şi de cei care doar au aflat de evenimentele uluitoare prin care el a trecut în viaţă. Frano este omul care a beneficiat de o aproape incredibilă serie de evenimente norocoase, putând fi supranumit cel mai norocos om în viaţă, deoarece el a scăpat de şapte ori de la moarte şi apoi a şi câştigat la loterie o mare sumă de bani.

Seria evenimentelor uluitoare prin care a trecut începe în 1962, când Frano Selak a supravieţuit unui teribil accident de tren, atunci când călătorea de la Sarajevo la Dubrovnik. Trenul a deraiat şi vagonul în care se afla a plonjat într-un râu îngheţat. Bilanţul a fost de 17 morţi, însă Frano s-a ales în urma accidentului de tren doar cu un braţ rupt.
 
Un an mai târziu, în 1963, când Frano a zburat pentru prima dată cu avionul, uşa s-a deschis în zbor, cu puţin timp înainte de aterizare. Înainte de contactul avionului cu solul, bărbatul croat a fost smuls de curenţii de aer, însă într-un mod miraculos el a aterizat exact într-o căpiţă de fân şi astfel a scăpat nevătămat.
 
În anul 1966 Frano se afla într-un autobuz care a căzut într-un râu, însă şi cu acest prilej el iese viu din apă, cu doar câteva tăieturi şi vânătăi.
 

În anul 1970, maşina sa cu care se deplasa ia brusc foc în mers. Frano se opreşte la timp şi reuşeşte să se îndepărteze rapid de maşină, cu numai câteva secunde înainte de explozia rezervorului cu benzină.
 
Trei ani mai târziu o pompă de benzină defectă era cât pe ce să-i ardă chipul, ajungând să-i aprindă doar părul.
 
În anul 1995, Frano trece cu succes printr-un alt eveniment periculos, supravieţuind în mod miraculos după ce a fost lovit violent de un autobuz.
 
Un an mai târziu, în 1996, în timp ce conducea regulamentar pe o şosea de munte, este tamponat frontal de un camion aflat în mers din direcţie opusă şi cade cu maşina în prăpastie. Dar şi de data aceasta Frano reuşeşte să se salveze, sărind la timp din vehiculul aflat în cădere, aterizând chiar într-un copac stufos, care îi atenuează simţitor căderea!
 
După această succesiune semnificativă de evenimente miraculoase prin care a trecut, Frano Selak a ajuns să fie considerat omul cel mai norocos din lume. Acum însă el vede întreaga sa viaţă dintr-o cu totul altă perspectivă şi afirmă: „Nu am considerat niciodată că aş fi avut norocul să păcălesc în mod repetat moartea. M-am gândit doar că ar fi fost posibil să nu fi fost implicat în toate aceste accidente şi evenimente periculoase. Cu toate acestea, de fiecare dată destinul mi-a fost favorabil şi ceva miraculos mi s-a petrecut cu fiecare prilej de acest gen”.
 

Istoria surprinzătoare a lui Frano Selak ar fi putut să se încheie aici, dar ea este şi mai uluitoare. Atunci când a cumpărat pentru prima dată un bilet de loterie înainte de a sărbători a cincea căsătorie, Frano a câştigat nici mai mult nici mai puţin decât 740.000 de euro! Imediat după primirea premiului el a decis să-şi cumpere o vilă, pe o insulă care să fie doar a sa, şi să trăiască acolo cu soţia sa. Însă la scurt timp după aceea Frano s-a răzgândit, şi-a vândut casa recent cumpărată şi insula al cărei proprietar devenise, împărţind ulterior banii familiei şi prietenilor săi şi păstrând pentru el doar o mică sumă, din care a cumpărat o casă modestă într-un sat din Croaţia.
 
În prezent, Frano este pensionar şi le spune cu înţelepciune tuturor prietenilor săi că esenţial în viaţă este să fii fericit şi cât mai încrezător în binele pe care Dumnezeu ţi-l oferă la tot pasul, atât în situaţiile excepţionale, cât şi în evenimentele aparent mărunte ale vieţii de zi cu zi.
 
 
Articol preluat din Programul Taberei yoghine de vacanță Costinești 2013, publicat la Editura Shambala, tipărit de Ganesha Publishing House.Citiți și:


Zece fenomene pe care comunitatea ştiinţifică nu le poate explica
Puterea miraculoasă a credinţei


 

yogaesoteric
14 aprilie 2015


 

Also available in: English

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More