Un expert german demontează teoriile despre Covid-19: Riscul de infectare în public este extrem de redus. Cât rezistă virusul pe suprafeţe

 

Expertul Hendrik Streeck a făcut un studiu în localitatea Heinsberg, care în primăvară a fost epicentrul epidemiei de Covid-19 din Germania, şi susţine că există o probabilitate foarte redusă de a te infecta atunci când eşti în public. Coronavirusul nu rezistă decât extrem de puţin pe suprafeţe, susţine virusologul.

Virusolog german de top, Hendrik Streeck spune că sunt şanse extrem de mici ca cineva să se infecteze cu coronavirus atunci când merge la cumpărături, la coafor sau la restaurante. Hendrik Streeck contrazice una dintre teoriile pe care oamenii le-au tot auzit în ultima perioadă şi anume că acest virus ar rezista pe suprafeţe.

Streeck este profesor de virusologie şi directorul Institutului de Virusologie şi Cercetare HIV al Universităţii din Bonn.

„Nu există niciun risc semnificativ să te infectezi atunci când mergi la cumpărături. Am luat mostre de pe clanţe, telefoane şi toalete şi nu am reuşit să cultivăm virusul în laborator, pe baza acestor probe”, a declarat virusologul pentru RTL Today.

Expertul german a explicat şi cum se poate lua Covid-19: „Este nevoie ca o persoană infectată să tuşească pe mână, să atingă imediat o clanţă şi tot imediat o a doua persoană să atingă acea clanţă şi apoi faţa”, susţine el.

Şi un alt virusolog german, Christian Drosten, a venit cu precizări similare. El a spus într-un interviu despre coronavirus că acesta se usucă rapid şi singurul mod prin care poate fi contactat este să se inhaleze pur şi simplu secreţii care conţin Covid-19.

Citiţi şi:

Experţi împotriva isteriei COVID

Medic de familie german vorbeşte public despre ceea ce se petrece în această perioadă

Un român, fost expert OMS, acuză! Pandemia cu Coronavirus din perspectiva prof. dr. acad. Traian Ionescu, epidemiolog…


 

yogaesoteric
14 octombrie 2020


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More