Un nou studiu arată că 5G a provocat „comportament asemănător depresiei” și „leziuni ale creierului” la șoareci

Un nou studiu publicat de cercetătorii din Xi’an, China, a constatat că atunci când șoarecii au fost expuși la un câmp de 4,9 GHz – una dintre frecvențele de lucru ale comunicației 5G – frecvență radio („RF”), expunerea a indus un comportament asemănător depresiei, dar nu și un comportament asemănător anxietății sau afectare a memoriei spațiale. Șoarecii au fost expuși 21 de zile la un câmp RF de 4,9 GHz.

Studiul, intitulat Efectele câmpului de radiofrecvență al comunicațiilor 5G asupra memoriei spațiale și a emoționalității la șoareci, a fost publicat în International Journal of Environmental Health Research din 22 noiembrie 2022.

Mai mult, cercetătorii au concluzionat că expunerea ar putea duce la piroptoză, o moarte celulară inflamatorie care a dus la alterarea morfologiei amigdalei. Numărul de neuroni din amigdală a fost redus semnificativ, ceea ce „a sugerat că amigdala a fost implicată în modificarea comportamentului emoțional indusă de RF de 4,9 GHz”.

Cercetătorii chinezi au prezentat un alt studiu, Narayanan et al. 2018 , care a expus șobolanii la radiații de 900 MHz – 1 oră/zi, SAR: 1,15 W/kg timp de 28 de zile. Narayanan și colab. a constatat o scădere a neuronilor din amigdală, ceea ce a fost în concordanță cu acest ultim studiu.

Expunerea la frecvențele radio din gama 5G provoacă depresie, arată un nou studiu

Sistemul limbic: amigdala, neuroștiință, revizuit la 10 octombrie 2020

Acest tip de expunere la 5G a dus la leziuni ale creierului la șoareci. Concluzia este că siguranța nu este asigurată. Guvernele este necesar să oprească implementarea 5G, deoarece riscul pentru generațiile viitoare este pur și simplu prea mare. Nu este firesc să continuăm să ne grăbim să implementăm noi tehnologii fără testarea adecvată a siguranței”, a declarat dr. Devra Davis, președintele MPH al Environmental Health Trust.

Pentru cititorii care nu sunt îngrijorați de rezultatele acestui nou studiu, cercetările au determinat deja cu ani în urmă că expunerea la radiațiile 5G este dăunătoare oamenilor. De altfel, din 2017 medicii și oamenii de știință au cerut un moratoriu pe Pământ și în spațiu din cauza riscurilor biologice și de mediu pentru sănătate (vezi aici, aici, aici, aici) și majoritatea oamenilor de știință se opun implementării tehnologiei 5G.

În ianuarie 2020, dr. Hardell a scris o scrisoare către președintele Confederației Elvețiene în care afirmă că evaluările experților privind riscurile pentru sănătate cauzate de câmpurile electromagnetice de radiofrecvență („RF-EMF”) și 5G era firesc să fie efectuate de experți fără conflicte de interese. Scrisoarea a fost susținută de mai mulți experți internaționali.

Dr. Hardell a publicat mai multe lucrări despre aceste conflicte de interese, cum ar fi Organizația Mondială a Sănătății, radiațiile cu radiofrecvență și sănătatea – o nucă tare de spart (Review) publicată în Jurnalul Internațional de Oncologie și „Legături secrete cu industria și interese conflictuale în cercetarea cancerului” publicată în Jurnalul American de Medicină Industrială.

Din 2018 au fost raportate și persoane și animale care au prezentat simptome și boli după activarea 5G (vezi aici, aici, aici, aici, aici).

În plus, în 2019, directorii de telecomunicații au depus mărturie în fața Congresului că nu aveau dovezi științifice independente că 5G este sigur. Mai recent, unii cercetători au avertizat, de asemenea, că activarea poate contribui la infecțiile cu covid-19, precum și la sute de mii, dacă nu la milioane de morți de păsări.

Citiți și:
Analiză dr. Joseph Mercola: Războiul 5G – Tehnologie versus umanitate (I)
Un studiu internațional dă alarma cu privire la tehnologia 5G: Implicații uriașe în procesul de carcinogeneză și deteriorarea ADN-ului

 

yogaesoteric
12 februarie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More