Un număr tot mai mare de state americane protejează minorii de procedurile transgender

Fenomenul cultural al ideologiei transgender se dezvoltă într-un ritm uimitor. Numărul clinicilor de schimbare a sexului din Statele Unite a crescut de la una singură în 2007, la 50 în ziua de azi, analizează Chantel Hoyt pentru Family Research Council.

În cartea sa, Irreversible Damage (Daune ireversibile), Abigail Shrier relatează că majoritatea țărilor occidentale au înregistrat o creștere de 1.000-5.000% a numărului de adolescente care solicită tratament de la clinici de identitate de gen și psihologi – dintre care mulți recomandă ca aceste fete să facă tranziția, social și fizic, cu ajutorul hormonilor și, uneori, prin intervenții chirurgicale.

Scopul acestora este să trateze maladia cunoscută sub numele de disforie de gen, definită de American Psychological Association drept „suferință psihologică care rezultă din incongruența între sexul atribuit la naștere și identitatea de gen“.

Sexul unei persoane nu este niciodată „atribuit la naștere“; este întotdeauna obiectiv și observabil înainte de momentul nașterii. Propagarea unei ideologii a sexualității fluide subminează înțelegerea științifică a anatomiei umane și dăunează vieții copiilor.

Accelerarea uimitoare a ideologiei transgender presează tot mai tare copiii să se supună unor proceduri care le schimbă viața, prin medicamente ce blochează pubertatea, hormoni sexuali încrucișați și intervenții chirurgicale ireversibile.

Acestor proceduri de tranziție de gen, neștiințifice și distructive, nu ar trebui să le fie permis să întrerupă dezvoltarea copiilor și să le modifice ireversibil trupul.

Statele americane au luat măsuri îndrăznețe pentru a proteja minorii vulnerabili de efectele funeste ale ideii neștiințifice că oamenii se pot „naște într-un trup greșit“. Până în prezent, un total de 20 de state au introdus interdicții de tranziție de gen în 2021.

Pe 6 aprilie, Arkansas a devenit primul stat SUA care a interzis utilizarea blocanților pubertății, a hormonilor sexuali încrucișați și a operațiilor de schimbare de sex în scopul tranziției de gen la persoanele sub 18 ani, când legislativul a adoptat proiectul de lege 1570, Save Adolescents from Experimentation (SAFE), trecând peste veto-ul guvernatorului.

Legea SAFE din Arkansas poate fi considerată „standardul de aur“ privind interzicerea procedurilor de tranziție de gen. Arkansas HB 1570 are patru prevederi cheie:
1. Protejează minorii de tratamentele cu blocanți ai pubertății, hormoni sexuali încrucișați și operații de tranziție de gen (cu sancțiuni pe plan profesional).
2. Interzice utilizarea fondurilor publice și/sau a mandatelor de includere în asigurări a unor astfel de proceduri pentru minori.
3. Include o excepție pentru tratamentul minorilor diagnosticați cu o tulburare intersexuală fiziologică.
4. Oferă căi de atac legale pentru minorii care au fost permanent desfigurați și/sau sterilizați prin astfel de proceduri.

Pe lângă Arkansas, patru state au introdus anul acesta propuneri destul de importante: Kentucky (HB 336), Mississippi (SB 2171), Iowa (HF 193) și Carolina de Nord (S 514). Fiecare dintre aceste propuneri conține o interdicție și o penalitate pe plan profesional (propunerea din Iowa include și o sancțiune civilă), o excepție pentru minorii cu o tulburare intersexuală fiziologică și căi de atac legale pentru minorii afectați de astfel de proceduri.

Cu toate acestea, ele nu interzic asigurărilor medicale să finanțeze astfel de proceduri pentru minori și nici nu restricționează utilizarea fondurilor publice în astfel de scopuri.

Alte două state, Georgia (HB 401) și Indiana (HB 1505, SB 224), au introdus, de asemenea, proiecte de lege cuprinzând toate prevederile, cu excepția interdicției privind asigurările / finanțarea publică. Însă aceste propuneri legislative impun sancțiuni penale, spre deosebire de sancțiunile profesionale, aspect care le pot face mai dificil de adoptat.

Proiectele de lege din Tennessee (SB 657 și HB 578), care conțin și ele sancțiuni penale, sunt diluate, deoarece permit minorilor care au intrat în pubertate să urmeze astfel de proceduri, cu condiția să aibă consimțământul părinților și acordul scris de la doi medici și un psihiatru.

Family Research Council nu susține permisiunea experimentării medicale asupra minorilor înainte ca aceștia să ajungă la vârsta necesară pentru a lua decizii ca adulți.

În acest an, douăsprezece state au introdus protecții pentru minori care conțin sancțiuni penale, dar cărora le lipsesc căile juridice și/sau excepțiile pentru copiii cu tulburări intersexuale fiziologice (pe lângă lipsa dispozițiilor privind asigurările și fondurile publice). Acestea sunt:

 • Alabama (SB 10, HB 1, fără drept de acționare în justiție pentru persoanele fizice)
  • Arizona (SB 1511, nu are definiții cheie, nu are drept de acționare în justiție pentru persoanele fizice)
  • Florida (HB 935, fără drept de acționare în justiție pentru persoanele fizice)
  • Kansas (SB 214, HB 2210, fără drept de acționare în justiție pentru persoanele fizice)
  • Louisiana (HB 575, fără drept de acționare în justiție pentru persoanele fizice)
  • Missouri (SB 442)
  • Montana (HB 113)
  • Oklahoma (SB 583, SB 676)
  • Carolina de Sud (HB 4047)
  • Texas (HB 2693, HB 1399, SB 1311)
  • Utah (HB 92)
  • Virginia de Vest (HB 2171)

Propuneri ca acestea au fost cele mai frecvente privind interzicerea tranziției de gen începând cu 2017. Ele ar fi binevenit să adauge o interdicție de includere în asigurările de sănătate și/sau finanțarea publică, o excepție pentru minorii cu tulburări intersexuale și căi juridice de implementare mai puternice, pe lângă înlocuirea sancțiunilor penale cu penalități pe plan profesional.

Două state, Missouri și Montana, au introdus în 2021 proiecte de lege foarte slabe. Missouri HB 33 include o interdicție și o penalizare pe plan profesional, dar nu există alte dispoziții. Montana HB 427, în ciuda faptului că include fiecare dispoziție cheie în afară de cea privind asigurările și fondurile publice, interzice doar intervenția chirurgicală de schimbare de sex, nu și utilizarea hormonilor sexuali încrucișați sau a blocanților pubertății. Întrucât cel din urmă este procedeul cel mai des utilizat la minori, acest aspect face ca propunerea să fie mult mai slabă.

Alte opt state au inițiat proiecte de lege din 2017 până în 2020. Cel mai important dintre acestea a fost Minnesota HF 4694, care a inclus fiecare dintre dispozițiile cheie, inclusiv interzicerea includerii în asigurările de sănătate. Cu toate acestea, a impus o sancțiune civilă în loc de o penalizare profesională, avea definiții puțin mai slabe și îi lipseau concluziile, printre alte dezavantaje.

Următoarea propunere legislativă importantă a fost Ohio HB 513, căreia îi lipsea interdicția privind asigurările / finanțarea publică și impunea sancțiuni penale.

Patru dintre aceste state – Illinois (HB 3515, 2019), Idaho (H 465, 2019), Carolina de Sud (4716, 2020) și Dakota de Sud (HB 1057, 2020) – nu includeau majoritatea dispozițiilor cheie. În plus, proiectul de lege din Idaho conținea sancțiuni penale, iar cel din Dakota de Sud conținea o sancțiune civilă, în locul uneia pe plan profesional.

Propunerea din New Hampshire (HB 1532, 2018) a fost deosebit de slăbuță, interzicând operațiile de schimbare a sexului la minori, dar fără a conține alte prevederi.

În ultimii patru ani, un aspect a devenit clar – statele vor să-și protejeze minorii de procedurile care le schimbă viața, cum ar fi medicamentele de blocare a pubertății, hormonii sexuali încrucișați și operațiile ireversibile.

Au înțeles realitatea că „tranziția de gen“ este un experiment. Nicio intervenție nu poate schimba compoziția genetică a unei persoane, iar cele mai bune studii nu au demonstrat nicio reducere a numărului de sinucideri în rândul celor care au făcut tranziția.

De asemenea, am văzut că statele propun legi tot mai puternice și mai reușite în fiecare an. Legea SAFE din Arkansas a făcut din acesta primul stat care a adoptat protecții puternice pentru minori. Arkansas HB 1570 este un model și un standard pe care alte state îl vor urma cu siguranță, făcând Statele Unite mai sigure pentru generațiile viitoare.

Citiți și:
Dr. Michelle Cretella – Pericolele ideologiei transgender
Activismul transgender insistă să rescrie legile
Cursuri despre identitățile LGBTQ în școlile din SUA

 

yogaesoteric
29 noiembrie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More