Un profesor din SUA a fost suspendat din funcție după ce le-a prezentat elevilor, fără acordul părinților, un spectacol capcană cu bărbați îmbrăcați sumar în haine de femei

Un videoclip cu un profesor din districtul școlar Hempfield (Pennsylvania) îmbrăcat în drag cu alte trei „regine“ (drag queens) îmbrăcate sumar, dansând pe o scenă, a iscat largi dezbateri pe rețelele de comunicare virtuală.

Profesorul a fost suspendat după ce a găzduit spectacolul capcană pentru elevi, ca parte a Gay Sexuality Alliance Club, fără acordul părinților.

Suntem îngroziți de ceea ce a avut loc și nu acceptăm în niciun caz acest tip de activitate în școlile noastre. Nici ținuta invitaților și nici spectacolul nu erau potrivite în cadrul școlii noastre. Luăm incidentul în serios în cadrul investigației și acțiunilor noastre. Pentru administratorii districtului este important ca acesta să aibă încrederea comunității și ne dăm seama că un astfel de incident subminează complet această încredere. Ne angajăm să finalizăm o investigație amănunțită și să tragem la răspundere pe cei implicați, până la măsuri disciplinare care să fie proporționale cu orice constatări”, a declarat districtul școlar într-un comunicat, potrivit ABC 27.

Potrivit Hempfield School District, acesta a „conștientizat situația gravă” care a avut loc la liceu, în timpul orelor de după școală. Districtul școlar a spus că au fost anunțați cu privire la „spectacolul” care a avut loc în timpul unui eveniment după școală pentru elevii membri ai Gay Sexuality Alliance Club.

Imediat după notificare, a început o anchetă asupra incidentului”, a spus districtul școlar într-un comunicat.

Districtul școlar nu a confirmat identitatea profesorului, dar a spus că o persoană a fost plasată în concediu administrativ în așteptarea rezultatului anchetei.

Administrația districtului școlar a precizat într-o declarație că își cere scuze elevilor, părinților și comunității.

Potrivit Wikipedia, „drag queen“ este un termen ce desemnează, de obicei, un bărbat care se îmbracă (conform verbului to drag, deci he drags) în haine feminine, respectiv utilizează machiaj specific pentru a interpreta un rol feminin, de travestit, într-un spectacol, eveniment monden sau ca gazdă al unei anumite emisiuni. Termenul drag queen provine din Polari, un subset al argoului limbii engleze care a fost popular in câteva comunități gay în prima parte a secolului XX.

Citiți și:
Cursuri despre identitățile LGBTQ în școlile din SUA
Opinia scriitorului Sorin Lavric: Educaţia sexuală în şcoli nu e instrucţie, ci codoşie camuflată sub bunele intenţii ale informării cu scop preventiv

 

yogaesoteric
19 iulie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More