Editorialistul Halligan, de la The Telegraph, spune că lumea se va împărți în două blocuri ostile

Editorialistul britanic Liam Halligan prezice că, în viitorul apropiat, lumea se va împărți în două blocuri economice inamice. El și-a expus punctul de vedere într-un articol publicat în The Telegraph, relatează Lenta.ru.

Halligan susține că noua escaladare a confruntării dintre Rusia și Statele Unite ar putea diviza lumea în două blocuri rivale, punând capăt epocii globalizării. „Când Occidentul a deconectat băncile ruse de la sistemul SWIFT, compania chineză UnionPay (…….) a fost cea care a intervenit pentru a ajuta Rusia cu fluxul de plăți comerciale și externe”, a scris jurnalistul.

El a arătat, de asemenea, că în perioada sovietică, toate conductele de petrol și gaze au fost concentrate pe direcția Uniunii Europene. Acum, a precizat Halligan, Rusia își diversifică exportul și construiește magistrale energetice spre piețele asiatice, pentru a nu mai depinde de UE.

În plus, în această vară, în China s-a desfășurat cel de-al 14 summit al grupului BRICS, care reunește cinci țări: Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud. Halligan a menționat că aceste țări lucrează deja la crearea unor sisteme de plăți, agenții de rating și a unei infrastructuri financiare autonome de Occident.

Anterior, editorialistul publicației britanice Spiked, Frank Furedi, a respins posibilitatea izbucnirii unui război rece. În opinia lui, țările Occidentului nu mai dețin același rol ca pe vremuri.

Citiți și:
România, între „conspiraționism”, globalism și realitate
Vestea bună: globalizarea a murit! Vestea proastă: se pregătește ghetoizarea lumii

 

yogaesoteric
19 iulie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More