Un rus pro Putin a vorbit pentru Libertatea: Nu vă trimiteți cetățenii la acest război, nu furnizați arme Ucrainei! Dacă vreți să opriți focul, nu aruncați paie pe foc

Cotidianul Libertatea a realizat un interviu cu un cetățean rus, susținător al regimului lui Vladimir Putin.

Conform publicației amintite, Alexey Golikov este un cetățean care susține războiul dus de Rusia în Ucraina și a fost de acord să răspundă la câteva întrebări despre acest subiect.

Acesta nu s-a arătat îngrijorat de faptul că rețelele de comunicare virtuală occidentale nu vor mai funcționa în Rusia, după ce au fost interzise de regimul moscovit. Pur și simplu, oamenii vor folosi VPN-ul pentru a le accesa.

Facebook funcționează în Rusia prin VPN, Instagram va fi tot prin VPN, de mâine. Consider că țările din Occident și politica lor față de Rusia sunt responsabile pentru aceasta”, a precizat el.

În ceea ce privește plecările celorlalte companii străine, Golikov spune că rușii se amuză de acest fapt. Dar cel mai mult îi bucură faptul că Occidentul îi sancționează pe oligarhi.

Noi râdem cu toții de faptul că pleacă McDonald’s, plecarea IKEA este, de asemenea, în regulă. Avem mai multe lanțuri mari de retail în zonă, există unele complet rusești, de exemplu «Петрович» (Petrovich, fondată în Sankt Petersburg, în 1995, n.r.). Aspectul amuzant este că majoritatea rușilor privesc sancțiunile cu râs și ironie, acum sunt o mulțime de glume despre asta. Desigur, înțelegem că ne va fi greu, dar în oameni s-a trezit o oarecare încăpățânare. Iar sancțiunile împotriva oligarhilor noștri ne provoacă, în general, o bucurie tumultoasă”, a continuat rusul.

În ceea ce privește războiul, Alexei Golikov spune că acesta a început în 2014, iar Ucraina a dezvoltat un stat fascist cu ajutorul Europei.

În Ucraina, în ultimii ani, a apărut un regim fascist. Forțele Armate ale Ucrainei folosesc simbolurile SS, steaguri cu svastică. Monumente ale lui Bandera, un complice al naziștilor, au fost ridicate în orașe. Asta e tot ce distrugem acum. Europa a creat, în esență, un stat fascist în Ucraina.

În toți acești ani am vorbit cu oameni din Donețk și Luhansk. Republicile au fost întotdeauna pro-ruse. Ar fi fost necesar să preia complet controlul asupra lor încă din 2014. Consider că este o greșeală a lui Putin că atunci nu a făcut asta. Drept urmare, în 8 ani au murit foarte mulți oameni acolo. Oamenii ăștia au trăit timp de 8 ani sub bombardamente și au așteptat ca Rusia să vină să-i salveze”, a mai spus el.

Golikov a transmis și un mesaj cititorilor: „Ceea ce se petrece în Ucraina este rezultatul politicilor SUA și ale țărilor NATO. Nu am avut de ales. Ursul rus a fost împuns multă vreme cu un băț și acum întreaga lume îi poate observa furia. Nu faceți prostii, nu vă alăturați Statelor Unite! Nu vă trimiteți cetățenii la acest război, nu furnizați arme Ucrainei! Dacă vreți să opriți focul, nu aruncați paie pe foc”.

Citiți și:
Occidentul l-a subestimat și îl subestimează pe Putin. O revoltă internă e aproape imposibilă!
Rebekah Koffler, fost ofițer CIA și expert în doctrina rusească, nu este de acord cu Zelenski: România și Polonia nu fac parte din planul lui Putin

 

yogaesoteric
20 iunie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More