Un senator român face acuzații grave: Peste jumătate din firmele străine nu au plătit niciun leu din redevențele datorate statului român

 

Senatorul PNL, Daniel Zamfir, a făcut acuzații foarte grave atât la adresa statului român, cât și la adresa companiilor străine care exploatează resursele naturale ale țării. Zamfir susține că sunt companii care nu au plătit, timp de 20 de ani, niciun leu din redevențele pe care trebuiau să le achite, conform contractelor. Mai mult, acest veritabil jaf a fost realizat cu concursul Agenției Naționale a Resurselor Minerale, iar ministrul economiei a confirmat informația.Daniel Zamfir

„INCREDIBIL!!!! INIMAGINABIL!!!
Astăzi (7 decembrie 2017, n.n.) la audierile din Comisia economică a Senatului, ministrul Economiei, Gheorghe Simon, confirma jaful păstorit de Agenția Națională a Resurselor Minerale! Am aflat că sunt societăți comerciale care n-au plătit NICIODATĂ, rețineți NICIODATĂ, niciun leu redevență Statului Român, deși exploatează resurse de peste 20 de ani!!! Angajații Statului n-au urmărit, și când au urmărit și au constat că nu plătesc, nu le-au retras licențele și nici nu s-au preocupat de recuperarea datoriilor!

Am solicitat de urgență conducerii nou instalate a ANRM să recupereze de urgență sumele datorate Statului român și să prezinte un raport detaliat al situației. S-a tot vorbit de jaf în țară, dar așa ceva, de atâția ani, cu complicitatea autorităților Statului, eu nu mi-am imaginat!!! Apropo, n-ar trebui sa intervină și alte organe ale Statului??”, a scris senatorul pe facebook.

Mai târziu, într-o emisiune de la Antena 3, senatorul a precizat că afirmațiile sale sunt susținute de un raport al Curții de conturi, în care se constată că „din 69 de societăți verificate, 32 nu au plătit niciodată, numai una avea plata redevenței la zi”. Conform acestuia, statul român a fost păgubit cu sute de milioane de euro.

Un raport al Curții de Conturi dat publicității în 2016 arăta că Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM) nu a aplicat legea și a stabilit un preț de referință al gazelor naturale extrase în România în alte condiții decât cele stabilite prin Legea petrolului din 2004, spune instituția de control.

Aceasta a determinat scăderea redevenței petroliere cuvenită bugetului de stat, pentru perioada 2011-2015, cu aproximativ 4,67 miliarde lei (1,39 miliarde dolari), arată un raport de audit al performanței privind concesionarea resurselor minerale ale țării în perioada 2011-2015, publicat de Curtea de Conturi, informa atunci, ActiveNews.ro.


Citiți și:

Cum au devalizat bogățiile naturale ale României? Cu ajutorul celor de la ANRM: 39 de persoane gestionează avuţia ţării

Un articol mai actual decât oricând. Groparii aurului românesc!

Prof. dr. Constantin Ciutacu: «Clasa politică apare ca un veritabil detaşament al legiunii străine»

 

yogaesoteric
30 iunie 2018

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More