Un sfert dintre americani cred că «guvernul e dușmanul»!

 

Potrivit celui mai recent sondaj, mai mult de unu din patru americani consideră că guvernul este dușmanul, relatează Washington CBSDC. Pew Research Center a concluzionat că 27% dintre alegători – cu opt procente mai mult față de anul 1996 – consideră că guvernul lucrează împotriva statului. Sondajul a evaluat părerea generală a publicului cu privire la Guvernul federal.

Raportul sugerează că 57% dintre alegători se simt frustrați, 22% se simt furioși iar 18 % se simt „în general satisfăcuți” cu privire la guvernare.

Majoritatea americanilor sunt de părere că Guvernul federal ar trebui să facă îmbunătățiri serioase, 59 % din electorat susținând că guvernarea are nevoie „de o reformă majoră”. Doar 37% dintre votanți au dorit o reformă majoră guvernamentală la sondajul precedent, care a avut loc în 1996-1997.

Fiind întrebați care sunt principalele probleme guvernamentale, cele mai întâlnite răspunsuri ale alegătorilor au fost „Congresul și intrigile politice”. 13% dintre votanți au menționat Congresul, iar 11% intrigile politice.

Mai mult de o treime (35%) dintre republicani consideră Guvernul federal ca fiind dușmanul, și 34% dintre independenți sunt de aceeași părere. Conform aceluiași sondaj, jumătate dintre democrați (50%) privesc guvernul ca fiind prietenos și doar 12 % îl consideră ostil.

Alte răspunsuri din partea electoratului au fost că „guvernul acționează în beneficiul tuturor oamenilor” – foarte puțini cred aceasta, sau că „guvernul este risipitor și ineficient”.

Trei din patru americani sunt de părere că guvernul „este condus de câteva mari interese”, iar 57% dintre ei consideră că „guvernul este aproape întotdeauna risipitor și ineficient”.


Citiți și:

Noi dovezi şocante dar edificatoare că este iminent colapsul SUA

Zeci de agenții guvernamentale din SUA utilizează în secret radare pentru supravegherea populației

SUA se află la originea problemei imigranților din Europa

 

 

yogaesoteric
11 ianuarie 2016

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More