Un spital din Franța tratează pacienții covid prin oxigenoterapie. „Inhibă dezvoltarea virusului”
Medicii de la spitalul Sainte-Anne din Toulon, Franţa, au lansat un program de cercetare care are ca obiectiv susţinerea funcţiei respiratorii afectate la pacienţii cu covid, prin intermediul oxigenoterapiei.
Terapia cu oxigen hiperbar este o tehnică care permite pacientului să respire oxigen la o presiune mai mare decât presiunea atmosferică, într-o „cameră hiperbară”. Accidente de decompresie la scufundări, embolii gazoase, intoxicații cu monoxid de carbon pot fi tratate prin acest procedeu.
5 sesiuni de câte 1:15h pe săptămână
După un examen clinic detaliat, pacienții covid sunt supuși în camera hiperbară unei presiuni de un bar, echivalentul scufundării la 10 metri adâncime în mare. O sesiune durează 1:15h și este repetată de 5 ori pe săptămână. De fiecare dată, pacientul respiră 100% oxigen, ceea ce favorizează regenerarea țesutului pulmonar afectat de coronavirus.
„Virusul dăunează plămânilor și îi împiedică să fie bine oxigenați. După această terapie, pacienții se simt imediat mai bine. O cantitate suficientă de oxigen inhibă dezvoltarea virusului. Multe terapii sunt centrate pe oxigen”, spune Prof. Jean-Eric Blatteau, șeful unității de medicină hiperbară.
Ar putea terapia cu oxigen hiperbar să devină tratament oficial pentru covid? Este încă prea devreme pentru a spune. 20 de pacienți au trecut prin camera hiperbară de la începutul programului de cercetare, pornit în februarie 2020.
Spitalul speră să trateze cel puțin 50 pentru a putea trage concluzii mai clare.
Citiți și:
Hidroxiclorochina și ivermectina – tratamente ieftine și eficiente contra virusului covid-19
Virgiliu Gheorghe: Vitamina C sau despre cum să tratăm coronavirus Covid-19
Tratamentul bolilor cu ajutorul oxigenului hiperbar (I)
yogaesoteric
29 mai 2021