Un spital din Franța tratează pacienții covid prin oxigenoterapie. „Inhibă dezvoltarea virusului”

Medicii de la spitalul Sainte-Anne din Toulon, Franţa, au lansat un program de cercetare care are ca obiectiv susţinerea funcţiei respiratorii afectate la pacienţii cu covid, prin intermediul oxigenoterapiei.

Camera hiperbară

Terapia cu oxigen hiperbar este o tehnică care permite pacientului să respire oxigen la o presiune mai mare decât presiunea atmosferică, într-o „cameră hiperbară”. Accidente de decompresie la scufundări, embolii gazoase, intoxicații cu monoxid de carbon pot fi tratate prin acest procedeu.

5 sesiuni de câte 1:15h pe săptămână

După un examen clinic detaliat, pacienții covid sunt supuși în camera hiperbară unei presiuni de un bar, echivalentul scufundării la 10 metri adâncime în mare. O sesiune durează 1:15h și este repetată de 5 ori pe săptămână. De fiecare dată, pacientul respiră 100% oxigen, ceea ce favorizează regenerarea țesutului pulmonar afectat de coronavirus.

Virusul dăunează plămânilor și îi împiedică să fie bine oxigenați. După această terapie, pacienții se simt imediat mai bine. O cantitate suficientă de oxigen inhibă dezvoltarea virusului. Multe terapii sunt centrate pe oxigen”, spune Prof. Jean-Eric Blatteau, șeful unității de medicină hiperbară.

Ar putea terapia cu oxigen hiperbar să devină tratament oficial pentru covid? Este încă prea devreme pentru a spune. 20 de pacienți au trecut prin camera hiperbară de la începutul programului de cercetare, pornit în februarie 2020.

Spitalul speră să trateze cel puțin 50 pentru a putea trage concluzii mai clare.

Citiți și:
Hidroxiclorochina și ivermectina – tratamente ieftine și eficiente contra virusului covid-19
Virgiliu Gheorghe: Vitamina C sau despre cum să tratăm coronavirus Covid-19
Tratamentul bolilor cu ajutorul oxigenului hiperbar (I)

 

yogaesoteric
29 mai 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More