Israel oferă vaccinuri anti-covid țărilor care au anunțat că își mută ambasada la Ierusalim

Cabinetul premierului Benjamin Netanyahu a anunțat în luna februarie că va trimite doze de vaccin împotriva covid-19 unor țări care „s-au apropiat de Israel”.

Statele respective nu sunt menționate, însă publicația Haaretz scrie că este vorba despre țări care au anunțat că intenționează să-și mute ambasadele la Ierusalim și chiar au făcut pași în acest sens. Volumul livrărilor este însă unul simbolic.

Guatemala și-a transferat ambasada la Ierusalim încă din 2018, Cehia, favorabilă ideii, va deschide un Birou diplomatic la Ierusalim, iar Ungaria a inaugurat anul trecut un Birou comercial în acest oraș.

În contextul campaniei de vaccinare din Israel, care conduce la nivel mondial în clasamentul imunizării populației, Israel a primit numeroase cereri din partea unor state pentru a le ajuta cu livrări de vaccinuri”, menționează comunicatul transmis de cabinetului lui Benjamin Netanyahu.

Israelul, campioana vaccinărilor anticoronavirus, a imunizat aproximativ 5,45 milioane de locuitori (62,97% din populație), dintre care 5,13 milioane au primit inclusiv a doua doză.

Israelul a mai folosit în scopuri diplomatice vaccinurile împotriva coronavirus. De exemplu, a achiziţionat câteva sute de mii de doze de vaccin rusesc, Sputnic V, ca parte a înțelegerii cu Siria pentru eliberarea unei femei cetățean israelian. Acordul dintre Ierusalim și Moscova pentru eliberarea acesteia include și o clauză potrivit căreia transferul de vaccinuri trebuie să rămână secret.

Citiți și:
De ce în Israel vaccinarea nu este obligatorie pentru copii, iar în Franţa este?
De ce numărul de teste pozitive a explodat în ţările cu ratele cele mai mari de vaccinare (Israel şi Marea Britanie)?

 

yogaesoteric
29 mai 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More