Un stareț rus impune obștii Mănăstirii Valaam vaccinarea sau părăsirea complexului monahal, deși serurile experimentale covid nu sunt deocamdată obligatorii în Rusia

Toți locuitorii Mănăstirii Valaam din Rusia sunt obligați de stareț să se vaccineze împotriva noului coronavirus, iar cei ce refuză vor fi alungați din mănăstire, informa agenția RIA Novosti în data de 24 iunie 2021. Starețul mănăstirii stavropegice, episcopul Pancratie de Troițk, a anunțat că vaccinarea împotriva coronavirusului va fi obligatorie pentru lucrătorii mănăstirii, obștea, clerul și angajații acesteia.

Binecuvântare pentru vaccinare: ascultarea călugărească se confundă cu cea militară

Principiul fundamental pentru orice mănăstire: ascultarea față de stareț, față de cler. Dacă este respectată ‒ mănăstirea dăinuiește și se dezvoltă în mod normal, dacă nu ‒ totul se prăbușește. Prin urmare, nu puteam lăsa o problemă atât de gravă la liberul arbitru ‒ există o binecuvântare”, a declarat episcopul.

Despre cei care nu acceptă vaccinarea (poate chiar invocând libertatea religioasă și cea de conștiință – n.r.), fața bisericească a spus că vor fi „pur și simplu îndepărtați din mănăstire, fără nicio plată”. El recunoaște că printre călugări „sunt câțiva (care refuză, n.r.), din păcate ‒ puțini, dar sunt”. „Dar dacă vom fi vaccinați, nu vom mai fi atât de speriați”, a adăugat el, dorind probabil să se arate și înainte-văzător cu duhul.

Pașaportul de vaccinare/testare impus și pelerinilor

Pelerinilor care vin la mănăstire, după cum a spus starețul Pancratie, li se va impune să prezinte certificate de vaccinare sau rezultatele testelor PCR.

Pancratie însuși a fost vaccinat cu serul experimental Sputnik V în septembrie 2020. În Federația Rusă, deși vaccinarea cu serurile anti-covid, inclusiv cu Sputnik V, este încă voluntară, totuși Guvernul împreună cu Patriarhia Moscovei creează tot felul de condiționări pentru a impune vaccinarea celor din subordine.

Mănăstirea Valaam a Schimbării la Față a Domnului nostru Iisus Hristos este situată în arhipelagul Valaam, în lacul Ladoga, și era vizitată anual de peste 100 de mii de pelerini și turiști. În prezent, în mănăstire viețuiesc aproximativ 200 de călugări. Mulți dintre aceștia și-au făcut bagajele, pregătindu-se să fugă din obștea monahală. Ei se declară șocați nu numai de faptul că li se impune să se injecteze cu serurile experimentale covid, dar și de felul în care li s-a cerut aceasta de la stăreție.

Citiți și:
FunVaxGate: Complotul globaliștilor de impunere a vaccinării obligatorii dezvăluie planul satanic de neutralizare a așa-numitei gene a lui Dumnezeu
Proiect de lege depus de AUR în Parlament: Discriminarea pe motiv de vaccinare, pedepsită cu închisoare de până la doi ani sau cu amendă

 

yogaesoteric
12 octombrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More