Armele lor biologice și armele nepăsării și corupției noastre

În războiul din Vietnam, între 1962-1971, armata americană a pulverizat deasupra junglei din Vietnam, Laos și Cambodgia milioane de litri de „Agent Orange” (un erbicid extrem de toxic, ce conține dioxină), pentru a desfrunzi terenurile și a descoperi bazele inamicilor. Efectele au fost devastatoare pentru populaţie, milioane de oameni dezvoltând malformaţii grave, boli psihice, leucemie, limfomul Hodgkin și diferite tipuri de cancer. Mai mult, toxina a provocat modificări genetice care, în cei aproape 50 de ani de la pulverizare, au dus la sute de mii de nașteri monstruoase în rândul copiilor vietnamezi.

Toxina respectivă a mai fost folosită şi în cadrul unor experimente realizate de foarte controversatul dermatolog american Albert Kligman, între anii 1951-1974, angajat de Compania Dow Chemical ca să studieze efectele dioxinei asupra epidermei umane. În acest scop, Kligman a folosit drept cobai prizonieri de la închisoarea Holmesburg din Philadelphia, pe care i-a injectat cu dioxină nu mai puţin de 468 de ori! Toţi deţinuţii au dezvoltat erupţii de cloracnee şi malformaţii.

Ei bine, potrivit unei anchete a „Observatorului” de la Antena 1, din cadrul campaniei „După noi, gunoiul”, 150 de tone din această substanță au fost aduse din Germania și depozitate în 2003 lângă București, în Comuna Bragadiru și, până în momentul de față, zeci de bidoane din această „armă biologică” zac nesupravegheate într-un grajd părăsit, cu geamurile sparte, la numai 50 de metri de casele oamenilor. Substanța expirase încă din anii ’90, dar, în loc să investească în neutralizarea ei, firma germană a găsit de cuviință să o expedieze ca „marfă” în România, acest „paradis al gunoaielor” pentru unii.

Substanţa este extrem de periculoasă, deşi nu este definită oficial ca armă biologică. Sunt riscuri care ţin de afectarea mai multor generaţii, o reală amenințare pentru securitatea naţională şi sănătatea publică, un pericol de moarte pasat iresponsabil”, spune Ioana Stăncel, expert în Sănătate Publică. Numai câteva minute de expunere la „Agentul Orange”, prin inhalare sau atingere, pot provoca erupții la nivelul pielii, tulburări psihice, olfactive, cancer, malformații și modificări genetice.

Dacă logica firmei germane o putem înțelege, pentru că nu au făcut decât să-și scoată „mortul” din casă, cum am putea însă înțelege logica autorităților române și a oamenilor legii care, din 2016, de când a fost deschis un dosar penal ‒ abia după 13 ani de la depozitarea substanței în Bragadiru! ‒, plimbă cazul „de la Anna la Caiafa”, fiecare instanță spălându-se cu nepăsare pe mâini. Prima dată a fost în atenţia Procurorilor „Antimafia”, apoi dosarul a fost întors la Poliţia Ilfov, la Parchetul Cornetu, iar apoi mutat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov. Fără doar și poate, o mită consistentă poate închide multe guri și poate tergiversa aplicarea legii, dar oare poate ea să compenseze efectele nocive pe termen lung? Oare nu trăiesc și cei responsabili în aceeași țară? Oare nu ar putea fi afectați și copiii lor? Sau speră că vor emigra undeva, pe Marte, într-o lume a expierilor din oficiu, în care toți vor fi absolviți de orice „responsabilități terestre”?

Un alt exemplu similar sunt sutele de containere cu deșeuri electrice venite ilegal din Marea Britanie numai în anul 2020! Se pare că este mult mai convenabil să le expediezi în România, cu un cost de numai 17 euro pe tonă, valoarea declarată, decât să le depozitezi și să le distrugi după procedura legală, care costă 500 de euro pe tonă. În România sunt aduse pentru a fi valorificat fierul vechi, în timp ce cauciucul și plasticul sunt arse, dar fără a se respecta normele ecologice, fumul toxic urmând a fi eliminat în aerul din apropierea orașelor. Astfel, uriașa diferenţă de preț nu o plătesc britanicii, nici mafia gunoaielor, ci noi toţi, care inspirăm acest aer toxic și mâncăm produsele unui sol saturat de substanțe nocive. Se pare că alianța aceasta dintre „etica” apuseană și indolența românească este extrem de profitabilă.

Un alt caz de depozitare ilegală a gunoaielor este cel al deșeurilor medicale. În pandemie, mii de tone de deşeuri medicale, infectate cu coronavirus, se adaugă milioanelor de tone de gunoi aruncat în gropi ilegale, pe câmpuri, în râuri sau în oraşe. Ace infectate cu coronavirus sau cu HIV(!), țesuturi umane, pungi cu sânge, medicamente pentru cancer sau substanțe toxice și alte deșeuri medicale periculoase sunt aruncate pur și simplu la marginile orașelor sau chiar în ape, deși ar fi fost necesar să fie arse în incineratoare specializate, care să filtreze fumul degajat. Mai mult, chiar și atunci când aceste deșeuri sunt arse în incineratoare, nu totdeauna fumul este filtrat corespunzător, procedura fiind prea scumpă, iar substanțele toxice sunt degajate direct în aer. Se pare că infecţia se mută din spitale în apă, în pământ și în aer.

Cu ce „măști” și cu ce „vaccinuri” ne mai putem „proteja” oare de aceste foarte reale pericole de infecții grave, pentru prevenirea cărora însă autoritățile sanitare și de mediu, dar nici presa mainstream nu se simt motivate să miște un deget? Din păcate, sănătatea reală a cetățenilor nu reprezintă o afacere profitabilă pentru cei responsabili și plătiți din banii publici să o facă.

Dar cum de s-a ajuns aici? Sau, parafrazându-l pe Jordan Peterson, „cum se poate ca oameni întru totul obișnuiți și decenți să ajungă în postura de-a face acte groaznice?”. Simplu, arată el: ne-am obișnuit atât de mult să trăim între gunoaiele minciunii și atât de mult ni s-a slăbănogit caracterul, încât nu mai suntem capabili să spunem „Nu” răului. Tocmai de aceea, „cea mai gravă conspirație care a pus vreodată stăpânire pe rasa umană” este chiar minciuna, continuă el. Este cea mai distructivă armă, pentru că „are asupra lumii efectul unei picături de apă de canal într-o sticlă cu cea mai bună șampanie”.

Citiți și:
Cum să mai respirăm şi să rezistăm printre munţii de gunoaie ale minciunii şi ticăloşiei sufocante?
DEZVĂLUIRI: Gunoaiele care ar putea relansa economia și «gunoaiele» care o distrug. Despre o invenție de miliarde de euro blocată de autorități!

 

yogaesoteric
12 octombrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More