Un studiu din Israel arată că imunitatea naturală este de 13 ori mai eficientă decât vaccinurile în a combate varianta Delta

S-a dovedit încă o dată că dr. Anthony Fauci și restul consilierilor pe probleme covid ai președintelui Biden se înșală în ceea ce privește „știința” vaccinurilor anti covid. După ce le-a spus americanilor că vaccinurile oferă o protecție mai bună decât infecția naturală, un nou studiu din Israel sugerează că este adevărat opusul: infecția naturală oferă o protecție mult mai bună împotriva variantei delta decât oferă vaccinurile.

Studiul a fost descris de Bloomberg drept „cea mai vastă analiză din lumea reală care compară imunitatea naturală – obținută la trecerea prin infecție – cu protecția oferită de unul dintre cele mai potente vaccinuri utilizate în prezent”.

Ei bine, acest studiu pune la îndoială credibilitatea că se poate conta pe vaccinuri, arătând că vaccinații au o probabilitate de 13 ori mai mare de a fi infectați față de cei care au trecut prin infecție și o probabilitate de 27 de ori mai mare să aibă infecții simptomatice.

Alex Berenson, un jurnalist pe domeniul științei, care în mod repetat a pus la îndoială eficacitatea vaccinurilor și a măștilor în prevenirea covid, a susținut că studiul este suficient pentru a „pune capăt oricărei dezbateri privind ce oferă o protecție mai bună, vaccinurile sau imunitatea naturală”.

Alex Berenson: „1) Extraordinar. Un nou preprint din Israel arată că imunitatea naturală la SARS-CoV-2 este cu mult superioară celei artificiale. Vaccinații au o probabilitate de 13x mai mare să se infecteze și de 27x să aibă infecții simptomatice decât cei care au trecut prin boală. Și asta cu varianta dominantă Delta.

2) Lucrarea arată și că vaccinarea cu o doză a celor care au trecut prin boală le-a redus nesemnificativ riscul de reinfectare (insuficient pentru a scoate din calcul riscul efectelor secundare, aș argumenta). Împreună cu celelalte date nou apărute, această lucrare ar fi firesc să pună capăt oricărei dezbateri privind ce oferă o protecție mai bună, vaccinurile sau imunitatea naturală

3) Sursa: https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.08.24.21262415v1.full.pdf

Iată un extras dintr-un articol publicat în Science Magazine:

Noile analize au folosit baza de date a Maccabi Healthcare Services, care înrolează aproximativ 2,5 milioane de israelieni. Studiul, condus de Tal Patalon și Sivan Gazit la KSM, aripa de cercetare și inovare a sistemului, a constatat în două analize că persoanele care au fost vaccinate în ianuarie și februarie au avut în iunie, iulie și prima jumătate a lunii august o probabilitate de șase până la 13 ori mai mare să se infecteze decât persoanele nevaccinate care au fost infectate anterior cu coronavirus. Într-o analiză, comparând peste 32.000 de persoane din sistemul de sănătate, riscul de a dezvolta covid-19 simptomatic a fost de 27 de ori mai mare în rândul celor vaccinați, iar riscul de spitalizare de opt ori mai mare.

De data aceasta, datele arată fără nicio îndoială că protecția naturală obținută la trecerea prin infecție este cu adevărat cea mai bună opțiune de protecție împotriva variantei delta, în ciuda faptului că SUA nu recunoaște că persoanele care au trecut deja prin boală au anticorpi care îi protejează de virus.

Ca prima țară cu rata cea mai mare de vaccinare, Israelul se află acum într-o situație de neimaginat: numărul zilnic de cazuri a urcat la noi recorduri, deoarece varianta delta trece de protecția vaccinurilor ca un cuțit fierbinte care taie untul.

Direcție Greșită: Israel a atins noi recorduri de infectări in timp ce lovește valul delta

Cel puțin, rezultatele studiului reprezintă o veste bună pentru cei care au trecut deja prin boala covid și ne arată provocarea de a ne baza exclusiv pe vaccinări pentru a trece peste pandemie.

Această analiză a demonstrat că imunitatea naturală oferă o protecție mai durabilă și mai puternică împotriva infecțiilor, bolilor simptomatice și spitalizării din cauza variantei delta”, au spus cercetătorii.

Din păcate, studiul a arătat și că orice protecție este limitată în timp. Protecția oferită de infecția naturală scade în timp, la fel ca protecția oferită de vaccinuri: riscul unui caz delta ce trece de protecția vaccinului a fost de 13 ori mai mare decât riscul de a dezvolta o a doua infecție atunci când boala inițială a avut loc în ianuarie sau februarie 2021. Acest aspect arată că persoanele care au trecut timpuriu prin boală au un risc semnificativ de mare să se reinfecteze.

Mai mult, administrarea unei singure doze de vaccin celor care au trecut anterior prin boală se pare că a sporit protecția. Totuși, datele nu ne spun nimic despre beneficiile pe termen lung ale dozelor de rapel.

Aceste ultime date arată că vaccinurile nu au oferit niciodată protecție de peste 90% așa cum a promovat inițial FDA după ce a dat autorizația de urgență. Alte studii constată că efectele secundare cauzate de vaccinurile mARN sunt mai răspândite decât se credea anterior.

Citiți studiul aici.

Citiți și:
Deși este o tribună vaccinistă, The New York Times recunoaște că imunitatea naturală este de preferat, pentru că durează ani de zile sau chiar o viață întreagă
Inventatorul tehnologiei ARNm, Robert Malone: Imunitatea naturală este de 20 de ori mai puternică decât imunitatea prin vaccinare

 

yogaesoteric
5 octombrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More