Fost campion NBA împotriva lockdown: „Mi s-au oferit bani să fac un anunț public prin care să vă spun vouă, plebei să stați acasă”

Fost campion în NBA solicită încetarea lockdown-urilor tip „pumn de fier” și susține că influencerii și polițiștii sunt împiedicați să vorbească despre covid

Australianul Andrew Bogut, o stea gigant a baschetului, a condamnat ferm restricțiile stricte de combatere a covid-19 și a susținut că i s-a făcut o ofertă financiară misterioasă pentru a spune publicului să stea acasă și să respecte reglementările guvernamentale.

Bogut, campion al anului 2015 în NBA, locuiește în Victoria, unde oamenilor nu li se permite să călătorească la mai mult de 5 km (3,2 mile) de casele lor, în conformitate cu regulile menite să limiteze răspândirea coronavirusului potențial mortal.

Fostul baschetbalist de centru, înalt de 2 metri și 13 centimetri, care a jucat pentru Golden State Warriors și Los Angeles Lakers, a recunoscut că s-a răstit la cei care l-au avertizat că oamenii vor „vedea elicopterul poliției deasupra capului” dacă vor sta prea mult timp afară.

Da, ar fi nevoie să tac”, a spus tânărul de 36 de ani, răspunzând criticilor care au punctat că el nu este un expert în medicină.

Am banii mei, o casă frumoasă, mașini frumoase. Am suficient. Teoretic, ar fi indicat să tac și să nu-mi fac nicio publicitate nefavorabilă, ca să nu mă spulbere mass-media pentru opiniile mele și nici oamenii să mă numească un teoretician al conspirației.

Înțelege-mă: nu-mi iese absolut nimic din ce le spun oamenilor obișnuiți. Nu candidez pentru politică. De fapt, pierd oferte de marketing și sponsorizări din cauza opiniilor mele, pentru că vorbesc celor din categoria în care am fost și eu: categoria celor care muncesc.”

Bogut a sugerat că puțini sportivi și vedete s-au pronunțat împotriva restricțiilor, deoarece li s-au oferit stimulente pentru a nu face aceasta.

Un procent, sau două procente [dintre ei] în cel mai bun caz, vorbesc împotriva guvernului din Australia”, a spus el, menționând „actorii, actrițele” și pe „cei care – primesc slujbe bune”.

Voi sportivii și influencerii care aveți distribuitori în spatele vostru, împingându-vă spre plebea care vă cumpără mizeriile: unde vă este vocea? Unde sunteți, puteți vorbi deschis?

Am fost considerat o personalitate deoarece apăream la televizor. Oamenii care muncesc nu sunt considerați esențiali? Nu, nu mă aliniez.”

Cam la trei sau patru luni de începutul acestei pandemii, am primit un mesaj de la cineva. Nu voi spune de la cine sau de unde a venit. Mi s-au oferit bani să fac un anunț de serviciu public prin care să vă spun vouă plebei să stați acasă.

Mi se cerea să spun publicului «fă-ți datoria» și «fă ce-i bine pentru comunitate»”, a spus Bogut.

Am refuzat să fac mizeria asta. Am fost și eu cândva acea persoană căreia i s-a spus «nu ești esențial». Așadar adunați doi cu doi: de ce credeți că mulți dintre acești oameni nu au lansat mesaje?

Sportivilor din cele mai mari ligi ale Australiei li s-a spus: «nu veți face declarații anti-guvernamentale, anti-lockdown – punct.»

Chiar și când lockdown-ul s-a încheiat, au mai rămas restricții. Nu puteai merge nicăieri.

Vreau ca oamenii să știe ce se petrece în culise. De ce anumite persoane nu pot vorbi deschis.

La fel se petrece și cu poliția, cu cei cu care vorbesc aici, în Victoria. Polițiștii ar vrea să vorbească deschis, dar știu că dacă vor face asta e: «la revedere slujbă, sau mă retrogradează și mă bagă în mizerie, pensia, beneficiile ar putea fi ca și aruncate pe fereastră».

Majoritatea oamenilor cred că totul este o grămadă de minciuni. Oamenii gândesc că lockdown-urile sunt epuizante și oare nu le putem ajusta puțin?

Tată a doi copii, Bogut a primit sprijin din plin, dar și critici.

Jill Dalton i-a răspuns: „Soluția este să așteptăm până când 80% din toată populația este vaccinată. Până atunci stăm acasă! Până atunci purtăm măști! Până atunci trebuie să facem tot ce este mai bine pentru cei dragi și pentru comunitate.”

hoddo(peterhodgson) zice: „Dacă vreau să știu ceva despre baschet, îl voi întreba pe Andrew. În ceea ce privește virusul, voi ține cont de sfaturile profesioniștilor din domeniul sănătății. Spațiile de lucru sunt probabil printre cele mai mari căi de răspândire a virusului, da, există unele inechități, așa că scăpați de inechități.”

Se pare că este puțin probabil ca aceste opinii să poată înăbuși îndoielile lui Bogut.

Încă vreau să văd un caz documentat de transmisie la exterior pentru a închide locurile de joacă pentru copii, pentru a închide șantierele”, a spus el. „L-am văzut deja? Este unul, în lume, poate?

Cifrele nu susțin închiderea școlilor chiar acum. Din câte am citit, există o persoană care a murit din asta: un tânăr de 15 ani din Sydney, care a fost internat în spital cu meningită. Încă nu am văzut nimic definitiv în legătură cu transmiterea în aer liber.”

Este necesar să existe un echilibru în asta: oamenii spun «tu vrei doar ca totul să se deschidă și să lăsăm oamenii să moară» – dar nu vreau nici să am aceste lockdown-uri cu pumn de fier. Cred că fac mai mult rău decât bine.

Este o nebunie și este necesar să vorbim deschis despre asta.

Este necesar să-i oprim pe politicienii noștri, pe consilierii noștri, care sunt plătiți cu salarii complete, de a ne dicta când putem lucra și când nu.

Condamn oamenii care spun că aceste restricții sunt 100% corecte. Vă învinovățesc pe voi, oameni buni.”

Citiți și:
O vedetă TV din România susține că i s-au oferit bani să spună că are coronavirus
Conspiraționist ești tu!

 

yogaesoteric
5 octombrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More