Un tribunal din Germania a stabilit că Facebook folosește în mod ilegal datele personale ale utilizatorilor

 

Un tribunal de la Berlin a stabilit că este ilegală utilizarea de către Facebook a datelor personale ale membrilor săi și că rețeaua de socializare nu și-a informat în mod adecvat utilizatorii cu privire la modul în care le utilizează datele, a anunțat un grup german de apărare a drepturilor consumatorilor, relatează Reuters, citat de Ziarul românesc.

Parametrii prestabiliți ai Facebook și unele dintre condițiile sale de utilizare contravin legilor cu privire la consum, iar tribunalul a conchis că anumite dispoziții referitoare la consimțământul utilizatorului cu privire la datele sale sunt invalide, a explicat Federația organizațiilor consumatorilor germani (VZVB).

„Facebook ascunde parametrii prestabiliți care nu respectă viața privată în centrul său de confidențialitate și nu furnizează suficiente informații pe această temă, atunci când utilizatorii se înregistrează. Acest fapt nu răspunde exigențelor unui consimțământ în cunoștință de cauză”, a declarat Heiko Duenkel, însărcinat cu contencioasele la VZVB.

VZVB a publicat pe site o copie a hotărârii.

Un purtător de cuvânt al tribunalului a confirmat că s-a pronunțat o hotărâre, însă nu a dorit să spună mai multe.

Grupul american și-a anunțat intenția de a face apel, în contextul în care mai multe elemente ale hotărârii îi sunt favorabile.

Într-un comunicat, prima rețea de socializare din lume afirmă că a procedat deja la modificări importante în privința condițiilor de utilizare și a parametrilor săi în domeniul protecției datelor, după deschiderea dosarului, în 2015.

„Lucrăm din greu pentru a ne asigura că toate condițiile noastre de utilizare sunt clare și ușor de înțeles și că serviciile oferite de Facebook sunt deplin conforme cu legile”, a subliniat grupul.

Facebook și-a actualizat condițiile de utilizare cu privire la protecția datelor și cu privire la serviciile sale, cu scopul de a se conforma noilor reguli europene care au intrat în vigoare la 25 mai.

La sfârșitul lunii decembrie 2017, Facebook a fost acuzat de abuz de poziție dominantă de către Biroul german contra cartelurilor, care i-a reproșat – la prezentarea primelor rezultate ale unei anchete lansate în urmă cu 22 de luni – că a cules datele utilizatorilor săi fără consimțământul acestora.

Citiți și:

Facebook nu este deloc ceva de încredere, acuză un fost manager al gigantului american

Informații foarte importante pentru utilizatorii Facebook și Google (I)

yogaesoteric
1 iulie 2018

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More