Un ziar portughez admite că Bilderberg face politica lumii


de Mihai Vasilescu

Un ziar de mic tiraj din Portugalia, Sol, a publicat pe 2 iunie 2008 un articol despre întâlnirea Bilderberg care urma să se desfăşoare între 8 şi 11 iunie la Washington.

Acest articol este inedit din două puncte de vedere. În primul rând este ceva neobişnuit ca într-un ziar să apară ştiri despre Bilderberg. Ca şi în ceilalţi ani, presa corporatistă americană nu a publicat anul acesta nici măcar o singură ştire despre întâlnirea Bilderberg, deşi ea s-a desfăşurat în SUA. Acest lucru are în mod cert legătură cu faptul că editorii principalelor ziare americane, cum ar fi Washington Post, Wall Street Journal sau New York Times participă în mod constant la întâlnirile secrete ale Bilderberg.

În al doilea rând, articolul confirmă faptul că Bilderberg conduce din umbră politica mondială. Ziarul dezvăluie că anul acesta vor fi invitaţi la întâlnirea Bilderberg doi portughezi: Antonio Costa, primarul Lisabonei şi Rui Rio, primarul oraşului Porto. Motivul pentru care au primit această invitaţie, spun autorii articolului este faptul că „fiind primarii celor mai mari oraşe din Portugalia, cei doi vor fi propulsaţi de Bilderberg pentru funcţia de prim-ministru.”

Acesta nu este un fapt singular, arată autorii articolului. Pedro Santana Lopes şi José Socrates au ajuns amândoi prim-miniştri ai Portugaliei după ce au fost invitaţi să participe la întâlnirea Bilderberg de la Stresa, Italia, în iunie 2004.  De-abia întors din Italia, Pedro Santana Lopes, la acea vreme primar al Lisabonei, a fost numit prim-ministru şi a ocupat această funcţie până în martie 2005, când partidul din care făcea parte a pierdut alegerile şi în locul lui a fost numit celălalt candidat Bilderberg, José Socrates. De altfel, arată jurnaliştii portughezi, Bilderberg îşi face întotdeauna şi un plan de rezervă.

yogaesoteric
23 septembrie 2008


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More