Unde țintește controversa stârnită de Papă în jurul credinței?

de Angelica Mihai
 

Recent, o afirmație surprinzătoare a Suveranului pontif Francisc I a făcut rapid înconjurul mapamondului, stârnind vii controverse. Cuvintele Papei atacă nici mai mult nici mai puțin decât fundamentul tradiției creștine și al oricărui demers spiritual: credința în DUMNEZEU.

Într-una dintre predicile de dimineață, pontiful a construit un dialog imaginar între un catolic și un preot, urmărind să lămurească, în opinia sa, „poziția” pe care se situează ateii pe calea către mântuire. „Chiar şi ei, oricine [se poate salva, n.n.]. Cu toţii avem datoria de a face fapte bune. Faceţi asta şi vom găsi un punct de întâlnire la mijlocul drumului”, a spus Francisc I. Chiar și în condițiile în care nu crezi în DUMNEZEU, subliniază Papa în acea predică, cerurile îți sunt deschise dacă faci fapte bune.
Două zile mai târziu Vaticanul nuanțează și explică aceste afirmații controversate ale Pontifului, aducându-le în canoane. În comunicatul de presă se citează, de asemenea, o parte a Catehismului Bisericii Catolice în care se arată că cei care resping învăţăturile lui Iisus nu se pot mântui. În plus, părintele Thomas Rosica, purtătorul de cuvânt al Vaticanului, precizează că „faptele bune” nu sunt o condiţie suficientă pentru mântuire.

Dincolo de ridicolul bâlbelor de la vârful Bisericii Catolice, afirmațiile Papei dau naștere câtorva întrebări. Ce însemnătate are credința în DUMNEZEU în viziunea Papei? Și ce este, de fapt, binele în lipsa unui ax moral și spiritual? De-a lungul timpului, binele s-a dovedit a fi un concept foarte relativ, înțeles de multe ori din puncte de vedere particulare, unilaterale. În numele unui așa-zis bine s-au comis numeroase orori. A considera că ateismul, care neagă dimensiunea spirituală a vieții, poate să ofere un sistem de valori valabil și implicit să conducă la o aplicare corectă a principiului binelui, este o gravă confuzie.

Așadar, ce interese servește Papa Francisc I atunci când dă apă la moară ateismului, devalorizând credința în DUMNEZEU? Oare Suveranul Pontif începe să își arate adevărata față, de servitor al sinistrei doctrine a Ordinului Iezuit din care face parte?

Citiţi şi:

Benedict al XVI-lea între presiuni şi profeţii

Profeţiile uluitor de exacte ale Sfântului Malachia

 

yogaesoteric
10 iunie 2013

 
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More