Unica soluție „pandemică”: Renunțarea la naționalism și îmbrățișarea globalismului

Cine crede că „președintele ales” al României nu este capabil să lege prea multe cuvinte în mod inteligent greșește. El poate, doar că mai are nevoie și de alții în acest sens. În vreme de pandemie, alesul nostru suprem a produs, printr-un teribil brainstorming, împreună cu alți 23 de lideri „globaliști”, o declarație gen editorial în care ei au propus, practic, în numele ideii de sănătate publică, renunțarea la naționalism și îmbrățișarea fără rezerve a globalismului, singurul capabil să ne ajute să nu ne mai îmbolnăvim în masă.

Materialul a fost publicat pe siteul Consiliului Uniunii Europene și a fost semnat, pe lângă Iohannis, de președintele Consiliului European, Charles Michel, cancelarul Germaniei de la acel moment, Angela Merkel, președintele Franței, Emmanuel Macron, prim-ministrul britanic, Boris Johnson, dar și pe lideri din Albania sau Trinidad Tobago și, bineînțeles, de directorul Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Ghebreyesus.

Articolul arată că „nimeni nu este sigur până când toată lumea nu este în siguranță” și că trebuie creată o „comunitate globală” pentru a combate „pandemiile viitoare”. „Covid-19 a scos în evidență slăbiciunile și diviziunile, dar noi trebuie să profităm de această oportunitate și să devenim o comunitate globală a cooperării pașnice, care să se extindă dincolo de această criză. Construirea capacităților și sistemelor pentru a face asta va lua timp și va cere un angajament susținut la nivel politic, financiar și societal vreme de mulți ani. (…) Pentru a fi pregătiți pentru o pandemie este nevoie de conducerea globală a unui sistem global de sănătate adaptat acestui mileniu. Pentru ca acest angajament să devină realitate, este necesar să fim conduși de principiile solidarității, corectitudinii, transparenței, inclusivității și echității”, se arată în editorial.

Articolul compară starea lumii din „pandemie” cu cea de la finalul celui de al Doilea Război Mondial și cere, ca soluție, renunțarea la „izolaționism și naționalism”.

Semnatarii cer încheierea unui tratat global pentru pandemii, care să stabilească „reguli și norme” pentru producerea și distribuirea vaccinurilor și care să coordoneze un „sistem de alertă, de schimb de informații și de cercetare”.

Pandemia covid-19 este cea mai mare provocare la adresa comunității globale începând din anii 1940. Atunci, după dezastrul produs de două războaie mondiale, liderii politici au pus bazele unui sistem multilateral. Scopul lui era limpede: să reconcilieze țările, să reducă tentația izolaționismului și naționalismului, să abordeze provocările în spiritul solidarității și cooperării, al păcii, prosperității, sănătății și securității”, se spune în declarația comună.

Citiți și:
Pandemismul, ultimul stadiu al globalismului (I)
Criza globalismului?

 

yogaesoteric
29 ianuarie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More