«Urâm Uniunea Europeană și nu ne vom întoarce niciodată!»

 
Într-o ultimă ședință a Parlamentului European la care a participat, înainte ca Brexitul să devină realitate, pe 31 ianuarie 2020, britanicul Nigel Farage, liderul partidului Brexit, le-a fluturat steagul britanic europarlamentarilor declarându-le „ura” sa pentru UE: „Urâm Uniunea Europeană. Nu ne vom întoarce niciodată. Este un proiect rău, nu e doar nedemocratic, ci antidemocratic”.

Liderul Partidului Brexit a spus că părăsirea Uniunii Europene „ar putea să fie apogeul ambiţiilor sale politice”, dar a sugerat că Brexitul ar putea declanşa o dezbatere mai amplă despre viitorul Uniunii Europene.

„Sper că aceasta este începutul sfârşitului acestui proiect. Este un proiect rău, nu este doar nedemocratic, ci este antidemocratic”, a afirmat Farage, motivând cele spuse prin faptul că „dă putere unor oameni, însă fără responsabilitate. Acești oameni nu pot fi trași la răspundere de către alegători”.

La finalul intervenţiei, Nigel Farage şi colegii săi europarlamentari din Partidul Brexit au fluturat în plenul Parlamentului European mici drapele ale Regatului Unit, în semn de „Good bye!”.

„Acesta a fost un experiment de care poporul britanic nu a fost niciodată bucuros. Noi am semnat pentru o piață comună, nu pentru o uniune politică, nu pentru steaguri, imnuri, președinți. Și acum doriți și propria voastră armată…”

„În 2005 am văzut constituția pe care ați făcut-o. Am văzut cum au respins-o francezii prin referendum. Am văzut cum au respins-o danezii prin referendum. Și v-am văzut pe voi, în aceste instituții, ingorându-i. Irlandezii au avut un vot și au spus «Nu», iar apoi au fost forțați să voteze din nou. Sunteți foarte buni la a-i face pe oameni să voteze din nou.”

„Ce vrem de la Europa? Dacă vrem comerț, prietenie, cooperare, reciprocitate, nu avem nevoie de o comisie europeană, nu avem nevoie de o curte europeană, nu avem nevoie de aceste instituții și toată această putere.”

„Urâm Uniunea Europeană și sper că Brexitul va începe sfârșitul acestui proiect.”

„În prezent, se desfășoară o luptă istorică în Vest, în Europa, în America și în alte părți. Este cea dintre globalism și populism. Și puteți detesta populismul, dar o să vă spun un aspect amuzant: devine foarte popular. Și are foarte multe avantaje: gata cu contribuțiile financiare, gata cu curtea europeană de justiție, gata cu politica comună privind pescuitul, gata cu discuțiile în care să cedăm, gata cu intimidările, gata cu Guy Verhofstadt!”

Citiţi şi:

Trăim sub jugul unei administrații invizibile, dar omnipotente, care ne controlează existența în cele mai mici detalii

Europa aşa cum aceasta este acum nu are niciun motiv să existe

yogaesoteric

31 martie 2020

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More