Urmăriţi să descoperiţi în tot şi în toate frumuseţea!

de profesor yoga Gregorian Bivolaru

  1. „DUMNEZEU  nu dă tuturora nici făptură frumoasă, nici minte aleasă, nici darul vorbirii. Nimic nu este vreodată întâmplător.“

  2.  „Forma foarte frumoasă şi armonioasă a trupului unei femei fermecătoare este o expresie tainică a necesităţii.“
  3. „Mari desfătări apar în fiinţa noastră prin contemplarea atentă şi emoţionantă a frumuseţii.“
  4. „Un trup frumos, plin de armonie şi încântător, este o recomandare mută a mamei natură (MAHASHAKTI).“
  5. „În cazul în care o femeie îşi trezeşte cu adevărat starea de SHAKTI, pe cât de mare va fi frumuseţea ei, pe atât de mare va trebui să fie şi puterea ei tainică şi înţelepciunea ei.“
  6. „În cazul în care o femeie vitală, fermecătoare şi armonioasă îşi trezeşte cu adevărat starea de SHAKTI, fericirea şi frumuseţea se unesc în cazul ei într-un mod uluitor.“
  7. „În cazul unei femei care şi-a trezit starea de SHAKTI, ceea ce ne apare în mod evident ca fiind armonie şi frumuseţe, se manifestă totodată într-un mod tainic ca adevăr.“
  8. „O femeie este foarte frumoasă pentru acela care o adoră.“
  9. „Aceasta înseamnă să te laşi condus de pornirile inimii şi de intuiţie, spre a descoperi, astfel, universul mirific al iubirii. Începi de la toate cele care sunt frumoase şi urci apoi prin admirarea lor, folosindu-te cu înţelepciune de ele întocmai ca de nişte trepte. Ascensionezi, astfel, din ce în ce mai fericit, de la un trup frumos, la două şi de la două la toate trupurile frumoase. Apoi, de la toate trupurile frumoase, te înalţi la acele trăiri care sunt copleşitor de frumoase. După aceea, de la aceste trăiri copleşitor de frumoase, te înalţi la acea cunoaştere ascunsă, care în realitate nu este altceva decât înţelepciunea cea misterioasă a frumuseţii care îţi revelează, în cele din urmă, că frumosul în sine este tot una cu DUMNEZEU TATĂL.“

Înţelepţii spun: „Frumuseţea se află în ochii aceluia care o descoperă.“ După cum am putut observa cu toţii, frumuseţea are o enigmatică strălucire. În esenţă, orice formă de frumuseţe este mistică, indiferent dacă avem de-a face cu o faţă frumoasă, cu un trup minunat şi armonios pe care nu-l putem uita, cu anumite momente sublime pe care nu ni le putem şterge niciodată din memorie sau cu o muzică extraordinară, sublimă, ce ne umple inima de încântare şi bucurie. Frumuseţea ne inspiră într-un mod inefabil, ne insuflă o stare de entuziasm, ne iluminează, ne înalţă mintea şi ne animă sufletul.
Frumuseţea este la fel de misterioasă şi de sublimă în lumea materială, aşa cum este ea şi în lumea spirituală. Frumuseţea face să intre într-o minunată şi plăcută stare de efervescenţă organele simţurilor (câţi dintre noi nu am exclamat la un moment dat, văzând o fiinţă umană fascinantă: „Ce femeie frumoasă!“), dar şi sensibilitatea spirituală (câţi dintre cei care fac YOGA nu au exclamat, la un moment dat, după o trăire spirituală cu totul extraordinară: „Ce experienţă sublimă!“).

Cei iniţiaţi ştiu că frumuseţea face posibilă comunicarea între cele două universuri, respectiv între universul fizic şi universul astral. Atunci când frumuseţea este întrupată într-o formă armonioasă, indiferent care este aceea, conştientizarea frumuseţii conduce, într-un mod aproape inevitabil, la apariţia unei stări de transcendenţă.
Frumuseţea are capacitatea remarcabilă de a fi, simultan, imanentă şi transcendentă. Aşa se explică de ce o căutăm cu toţii, de ce ne emoţionează atât de tare, de ce ne exaltă, de ce sesizăm în ea, într-o manieră inefabilă, măsura care dă valoare sufletului. În lumina acestor afirmaţii, putem să intuim şi chiar să înţelegem misterul stării de SHAKTI şi misterul stării de VIRA.

Frumuseţea ne fascinează, ne încântă pentru că ne permite accesul la o realitate tainică ce o transcende pe a noastră. Această realitate tainică este universul astral. Orice trup, atât acela al unei femei, cât şi acela al unui bărbat, care iese în evidenţă prin frumuseţea sa, le invită pe toate celelalte trupuri să se depăşească pe sine şi să ajungă la nivelul său. Momentele frumoase ne impulsionează să facem ceva pentru a le înmulţi.
Frumuseţea cu totul aparte a unei opere de artă ne invită, totodată, să ne rafinăm şi să ne transformăm propriul limbaj. Sunetele minunate, armonioase ale unei muzici frumoase declanşează imediat în universul nostru lăuntric anumite procese benefice, armonioase, frumoase, de rezonanţă ocultă cu anumite energii din Macrocosmos şi totodată ne sugerează să ne abandonăm în faţa acestei mirifice manifestări melodioase, care ne umple inima şi declanşează în fiinţa noastră stări tainice de euforie şi chiar de fericire.

Atunci când natura, în măreţia ei, ne invadează sufletul, atunci când facem dragoste cu transfigurare şi continenţă, ne dizolvăm în stările alese de extaz ale sutelor de orgasme fără a ne simţi deloc vlăguiţi; atunci când, în unele zile, suntem îmbătaţi de o bucurie intensă, în astfel de momente privilegiate, vălul iluziei se ridică fulgerător pentru noi, permiţându-ne să percepem, prin intermediul anumitor străfulgerări iluminatorii divine, structura cea misterioasă, sacră a existenţei. În toate aceste momente ne aflăm, chiar dacă nu ne dăm seama clar de aceasta, în prezenţa adevăratei frumuseţi, şi astfel, în fiinţa noastră se oglindeşte eternitatea de care, fără încetare, suntem îmbrăţişaţi cu toţii.

De multe ori, noi cultivăm o relaţie intimă, tainică, pentru frumuseţea pe care o aduce în viaţa noastră. Mulţi dintre noi ne aducem aminte că, măcar o dată, am rostit cuvinte ca acestea: „Era atât de frumoasă şi de misterioasă atunci când am văzut-o prima oară“; „Atunci când am intrat în acea cameră şi am văzut-o, am fost cu atât mai fermecat de ea, când am ascultat-o cântând o melodie care mi-a vrăjit pentru totdeauna inima“; „Ea avea nişte sâni extraordinar de frumoşi şi nişte pulpe uluitor de armonios proporţionate“; „Avea nişte ochi magnetici, de o frumuseţe cu totul aparte“. Frumuseţea unui anumit aspect trupesc sau a altuia este cea care ridică nivelul relaţiei noastre, permiţându-ne, totodată, să ne înălţăm pe noi înşine alături de ea (sau prin intermediul ei).

Frumuseţea este, pentru fiecare dintre noi, simultan, un cadou pe care îl primim şi o stare către care mulţi dintre noi aspirăm. Cunoscând toate aceste aspecte tainice, faceţi fără încetare eforturi pentru ca frumuseţea să vă umple în permanenţă viaţa! Atunci când o găsiţi, admiraţi-o şi permiteţi-i să vă lumineze sufletul.

Umpleţi-vă fără încetare viaţa cu stări frumoase, cu sunete frumoase, cu parfumuri frumoase, cu emoţii frumoase şi cu momente frumoase. Arta adevărată şi muzica adevărată, sublimă, armonioasă, spirituală reprezintă un veritabil festin al frumuseţii. Căutaţi, pe cât posibil, în permanenţă frumuseţea, şi atunci când o găsiţi, reacţionaţi plini de admiraţie în faţa ei. Lăsaţi-vă fără încetare îmbrăţişaţi şi înconjuraţi de frumuseţe şi nu uitaţi că frumuseţea reprezintă o reflexie a sufletului, întocmai la fel cum sufletul nostru este reflexia eternei frumuseţi a lui DUMNEZEU TATĂL.

Fragment din lucrarea SECRETE AMOROASE ESENŢIALE PENTRU CUPLURILE YOGHINE CARE ASPIRĂ SĂ FIE FERICITE (capitolul 44)

Citiţi şi:
MISTERELE ETERNULUI FEMININ
ELOGIUL ETERNULUI FEMININ ŞI AL MISTERULUI FEMINITĂŢII CARE EXISTĂ ÎN FIECARE FEMEIE

yogaesoteric
februarie 2009

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More