«Uşa rotativă»: Legăturile primejdioase dintre corporaţiile farmaceutice şi autorităţile de control al siguranţei vaccinurilor

 

Jim Marrs, jurnalist de investigaţie premiat şi analist al conspiraţiilor, a lansat la finalul lunii iunie o nouă carte intitulată Controlul populaţiei – Cum ne omoară conducătorii corporaţiilor. Autorul aduce în atenție povestea adevărată din spatele a patru doctori proeminenţi cunoscuţi în cercurile de dezbateri pe tema autismului și explorează căile prin care sindicatul G.O.D. (Global monopoly of Guns, Oil and Drugs – Monopolul global al Armelor, Petrolului şi Drogurilor) distruge America.

Marrs este unul dintre puţinii jurnalişti de investigaţie rămaşi în America zilelor noastre. Este plin de curaj, minuţios şi foarte inteligent. Prezintă în scrierile sale o cantitate vastă de cunoştinţe de istorie, conspiraţii adevărate, corupţie şi intrigi din guvern şi industrie.

Reproducem în continuare un citat din cartea sa Controlul populaţiei – Cum ne omoară conducătorii corporaţiilor.

Brian Hooker

Brian Hooker deţine un doctorat în ingineria biochimică şi are un fiu adolescent autist. Motivat de boala fiului său şi cu ajutorul a doi parlamentari, Hooker a petrecut aproape 10 ani depunând mai mult de 100 de cereri sub legea Libertăţii Informaţiei către CDC (Centrul pentru Controlul Bolilor), pentru a obţine informaţii ce leagă thimerosalul (un compus pe bază de mercur) din vaccinuri de incidenţa mai multor boli. A primit mii de documente, însă din ele fuseseră eliminate multe părți esenţiale. Printre documente se regăseau cinci studii ale CDC cu privire la relaţia dintre thimerosal şi autism, scrise înainte de 2004, care respingeau legătura dintre acestea.

Cu toate acestea, documentele puternic redactate primite de Hooker au dezvăluit că CDC a avut acces la informaţii ce legau thimerosalul din vaccinuri de autism, tulburări de somn non-organice şi tulburări de vorbire, pe care le-a ascuns publicului. Astăzi, vaccinurile antigripale cu thimerosal încă sunt administrate gravidelor şi copiilor.

Conform lui Hooker, un studiu din 2009 ascundea date cu privire la singura parte validă a studiului (expunerea prenatală la thimerosal), care arăta că expunerea copiilor intrauterin la doar 16 micrograme de mercur regăsit în thimerosal creşte de 8 ori şansa acestora de a fi diagnosticaţi cu autism regresiv.

Hooker mai spune că cererile adresate CDC-ului căutau cu precădere informaţii legate de cinci studii efectuate înainte de 2004 despre efectele thimerosalului. Aceste studii au dus la publicarea în mai 2004 a raportului Comisiei de Revizuire a Siguranţei Imunizării din cadrul Institutului de Medicină, intitulat «Vaccinurile şi autismul». Negând orice legătură între thimerosalul din vaccinul ROR (rujeolă – oreion – rubeolă) şi autism, acest raport a oprit efectiv finanţarea guvernamentală a oricărei cercetări independente.

«Având în vedere referinţa constantă la raportul din 2004 pe care CDC-ul şi alţii o folosesc, cele mai multe componente de bază ale documentelor au fost eliminate complet de către C.D.C.», a declarat Hooker, adăugând că o bună parte dintre informaţiile cerute nu i-au fost încă furnizate.

«Aş provoca pe oricine se bazează pe veridicitatea studiilor CDC», afirma acesta.  «Au ascuns în mod repetat şi intenţionat informaţii care arată o legatură clară între thimerosal şi autism (printre alte tulburări de dezvoltare neurologică). Au ascuns problema principală prin manipularea în mod clar părtinitoare a statisticilor. Este limpede că rolurile conflictuale ale CDC-ului de susţinător al vaccinurilor şi de păzitor al siguranţei acestora au contribuit la întreaga poveste».

Hooker a mai notat că alte ţări ce vaccinează mai puţin şi au interzis thimerosalul nu au avut parte de o răspândire a autismului similară celei din Statele Unite. Convingerea lui este că thimerosalul nu a fost eliminat din vaccinurile americane din cauza «diferitelor probleme într-un efort concertat de globalizare a vaccinurilor».

Andrew Wakefield

Andrew Wakefield, fost chirurg şi cercetător britanic, l-a sprijinit pe Hooker în efortul său de aflare a adevărului. Wakefield este o figură controversată, criticată de lumea medicală şi presa mainstream. Pagina sa Wikipedia scrie că doctorul este cunoscut «pentru lucrarea de cercetare falsificată din 1998, ce susţinea o teză, acum discreditată, că există o legătură între administrarea vaccinului ROR şi apariţia autismului sau a altor boli».

Iar în 2010, un tribunal de cinci membri ai Consiliului Medical General Britanic l-au găsit pe Wakefield vinovat de inducere voită în eroare, precum şi de 12 capete de acuzare ce includeau abuzul asupra copiilor handicapaţi. I s-a interzis practicarea medicinei, iar jurnalul medical britanic The Lancet a retractat lucrarea sa din 1998.

Însă descoperirile lui Wakefield nu sunt nici pe departe atât de absurde pe cât au fost făcute să pară de către mass-media. La sfârşitul lui 2011, Iniţiativa Strategică pentru Autism (Strategic Autism Initiative, SAI), o fundaţie de cercetare a autismului, a anunţat o investigaţie a revendicărilor lui Wakefield, condusă de Dr. David Lewis, fost cercetător senior în domeniul microbiologiei pentru Agenţia americană de Protecţie a Mediului (EPA) şi membru director al Centrului Naţional al Denunţătorilor (National Whistleblowers Center, NWC).

SAI respingea aserţiunea că reclamaţiile lui Wakefield ar fi fost frauduloase. Cercetări ulterioare au continuat să-l susţină pe doctor. Mai mult de 26 de studii ale SUA, Canada, Venezuela şi Italia au reprodus descoperirile lui Wakefield din 1998, dar nu au fost larg mediatizate.

Ca director al Proiectului Abaterilor în Cercetare (Research Misconduct Project) al Consiliului de Cercetare Medicală (MRC), Lewis a explicat că arii importante ale cercetărilor ştiinţifice sunt din ce în ce mai manipulate de agenţii guvernamentale, mari corporaţii şi universităţi faimoase cu scopul de a-şi promova şi proteja propriile interese. Suprimarea cercetărilor independente care le ameninţă interesele este de importanţă critică.

«În timp ce majoritatea cercetătorilor sunt rareori ţinta răzbunării guvernelor, industriei sau mediului academic, unii dintre ei au fost acuzaţi de abateri. Cercetătorii astfel acuzaţi suferă consecinţele întreaga viaţă, iar efectul de intimidare asupra celorlalţi oameni de ştiinţă este unul profund. Puţini sunt cei dispuşi să rişte martiriul prin ieşirea în faţa plutonului de execuţie al guvernului sau al marii industrii», a explicat Lewis.

Dr. Thomas Verstraeten

Presiunea externă pe care industria farmaceutică o exercită asupra persoanelor cu poziții anti-vaccinare explică de ce mulţi doctori sunt precauţi în a face declaraţii controversate despre efectele vaccinurilor. Dr. Thomas Verstraeten este unul dintre aceştia. Verstraeten a intrat în scandalul vaccinărilor cu studiul său din 2001, a cărui fază iniţială părea să indice o potenţială legătură între thimerosal şi autism.

Însă, până în 2003, Verstraeten a ajuns să declare că studiul său nu sprijină o asemenea legătură şi s-a transformat într-un susţinător al vaccinurilor. A fost acuzat de cedare faţă de presiunile externe pentru alterarea studiilor ce arătau infama legătură. Un document intern al CDC obţinut sub Legea Libertăţii Informaţiei arată că Verstraeten trimisese un email pe care mulţi l-au interpretat ca făcând referire la dificultăţile cu care se confruntă Verstraeten de a face ca asocierea statistică dintre thimerosal şi autism să dispară. Cuvintele folosite fuseseră: «Pur şi simplu nu vrea să dispară».

În iunie 2005, revista Rolling Stone a publicat un articol scris de Robert F. Kennedy Jr. intitulat «Imunitatea letală», ce susţinea că guvernul federal şi industria farmaceutică au complotat să ascundă informaţii legate de siguranţa vaccinurilor. Kennedy îl acuza şi pe Verstraeten de modificarea datelor proprii pentru a se potrivi cu afirmaţiile CDC, acuzaţie pe care Verstraeten a negat-o cu vehemenţă. Însă alegerile sale carieristice sugerează ceva sinistru: la scurt timp după publicarea descoperirilor, Verstraeten a părăsit CDC pentru o poziţie în cadrul gigantului farmaceutic GlaxoSmithKline.

Saltul lui Verstraeten este încă o ilustrare a politicii «uşii rotative» desfăşurate între autorităţile de reglementare guvernamentală şi lumea corporatistă. De exemplu, în 2009, directorul CDC Julie Gerberding a părăsit organizaţia pentru poziţia de preşedinte al diviziei de vaccinuri Merck, divizie evaluată la 5 miliarde de dolari.

Poul Thorsen

Poul Thorsen este încă un doctor pro-vaccin a cărui legitimitate a fost pusă la îndoială. Thorson este coautor al unora dintre cele mai frecvent citate studii CDC care neagă legătura dintre vaccinurile cu thimerosal şi autism. Multe dintre datele citate în aceste studii rămân indisponibile publicului. Şi totuşi, în ciuda lipsei de transparenţă, cercetările lui Thorsen au fost aclamate de mass-media corporatistă, de sistemul de sănătate publică şi marile corporaţii farmaceutice drept «dovada» că nu există nicio legătură între vaccinuri şi autism.

În 2014, Thorsen a fost inculpat pentru fraudă şi furtul banilor acordaţi pentru cercetare în timp ce lucra pentru CDC. CDC îi furnizase o bursă de cercetare în Danemarca în domeniul dizabilităţilor la copii, a bolilor genetice şi a sindromului alcoolismului fetal. Conform inspectorului general al Departamentului de Sănătate şi Relaţii Umane al SUA, Thorsen a deturnat mai mult de 1 milion de dolari către contul său bancar personal şi a prezentat facturi false cu antetul CDC pentru facilitățile medicale care au ajutat la studiu, cerând rambursarea pretinsei munci care ar fi fost acoperită de finanțare.

Pentru a afla cine are dreptate în controversa vaccinurilor, trebuie doar să urmăreşti banii. Vaccinările în masă aduc venituri de peste 25 de miliarde de dolari uriaşelor companii farmaceutice şi mercenarilor lor, în timp ce doctorii şi cercetătorii ce pun la îndoială această practică nu primesc nimic. De fapt, mulţi dintre ei riscă pierderea venitului şi ostracizarea de către sistemul medical convenţional. Deocamdată, cei care laudă beneficiile vaccinurilor şi le minimalizează riscurile pot profita enorm.”


Citiţi şi:

Vaccinările în masă au fost dezastruoase 
Înfloritoarea sănătate a copiilor nevaccinaţi 

 

yogaesoteric
24 noiembrie 2015

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More