Va scufunda Germania UE?

Creșterea crizelor economice, financiare și geopolitice din Europa pun o presiune din ce în ce mai mare asupra întregului proiect UE. De asemenea, expune mult lăudata „unitate europeană” ca fiind o farsă totală. A devenit clar că această „unitate”, la fel ca majoritatea altor aspecte din Regatul Minciunilor, este opusul ei polar, deoarece aliații se întorc împotriva aliaților.

Distrugerea liniei de salvare economică a Germaniei

Cineva a aruncat în aer conductele Nord Stream, care transportă gaze naturale ieftine și abundente din Rusia în Germania. Economia germană s-a bazat pe această resursă pentru aproape 60% din producția sa industrială.

După cum a sugerat Zoltan Pozsar, 2 trilioane de dolari din valoarea adăugată germană depindea de 20 de miliarde de dolari de gaz rusesc.

Nu putem spune cu certitudine cine a aruncat în aer conductele, dar cei mai probabili suspecți sunt toți presupușii prieteni și aliați ai Germaniei: SUA, Marea Britanie, Polonia, Suedia și Danemarca. Desigur, acestea nu sunt structurile guvernamentale legitime ale acestor țări, ci elementele statului profund. Cu toate acestea, nu există nicio îndoială că Germania, nu Rusia, va suferi de departe cele mai mari pagube din cauza sabotajului. Acest aspect a fost perfect clar pentru toți protagoniștii acestei drame, sugerând că este un atac deliberat și premeditat asupra Germaniei.

Prejudiciul devine și mai grav

De ani de zile, SUA au făcut presiuni asupra Germaniei să renunțe la conducta Nord Stream 2 și să-și reducă dependența de gazul rusesc. Pentru a convinge conducerea germană, omologii săi nordamericani au promis că vor înlocui gazul rusesc cu provizii nordamericane de GNL. După cum știm acum, „prietenii și aliații” Germaniei au profitat de mulțumirea germană furnizând gaze naturale la prețuri exorbitante.

Potrivit bancherului de investiții energetice Laurent Segalen, furnizorii nordamericani de gaze ar putea încărca un mare tanc GNL în SUA la un cost de aproximativ 60 de milioane de dolari per transport. Marfa ar putea fi apoi vândută în Europa cu până la 275 de milioane de dolari, datorită diferenței uriașe de preț dintre piețele din SUA și cele europene: în SUA, gazele naturale se tranzacționează cu mai puțin de 7 USD/mBtu (milioane de unități termice britanice). Contractele viitoare TTF au fost tranzacționate recent la peste 60 USD/mBtu.

În luna septembrie, unul dintre principalii vinovați ai acestui dezastru, nefericitul ministru al Economiei din Berlin, Robert Habeck, a deplâns public situația într-un interviu acordat presei germane.

De asemenea, ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire, a spus: „Nu putem accepta ca partenerul nostru nordamerican să-și vândă GNL la de patru ori prețul cu care îl vinde propriei industrii”. Dar aceste procese vin mult prea târziu, pentru a atenua daune extreme aduse economiilor europene.

Asediat din toate părțile…

Împreună cu cererea nerușinată a Poloniei de 1,3 trilioane de euro despăgubiri din cel de-al Doilea Război Mondial, Germania se trezește hărțuită brusc de „prietenii” și „aliații” săi pe multe fronturi. Deși reacțiile Germaniei (în afară de interviul lui Habeck) au fost remarcabil de calme, este ușor să ne imaginăm că telefonul cancelarului Scholz sună cu plângeri furioase din partea industriașilor germani și a liderilor sindicali.

Hans Peter Wollseifer, președintele Asociației Centrale a Meșteșugarilor Germani, a declarat pentru Rheinische Post: „În fiecare zi primim apeluri de urgență de la companii care sunt pe cale să oprească producția pentru că nu mai pot plăti costurile enorm de mari ale energiei. Și Federația Industriilor Germane (BDI) a avertizat asupra unui val de faliment din cauza inflației costurilor la energie, care reprezintă acum o provocare majoră pentru 58% dintre companii, în timp ce 34% cred că această criză le pune în pericol existența.

Germania (potențial) are un partener de încredere

Națiunea este condusă spre ruină. Dar chiar dacă naivul consumator al presei occidentale nu observă aceasta, Germania se află într-o situație în care s-ar putea să aibă un singur partener pe care să se poată baza. Dacă ați ghicit Rusia, ați ghicit bine. Desigur, în calitate de membră a UE și a NATO, Germania nu-și poate modela politica externă în mod independent, dar presiunea de a se elibera cumva de constrângerile sale și de a-și recâștiga suveranitatea este necesar să crească.

Cursa înarmărilor subvențiilor germane ar putea scufunda UE

O opțiune ar fi să scufundăm cu totul proiectul UE, iar anunțul cancelarului Scholz din luna octombrie se va dovedi un pas în această direcție. Scholz a anunțat că guvernul va „face tot ce îi stă în putere” pentru a reduce prețurile la energie și a anunțat un pachet uriaș de subvenții de 200 miliarde de euro pentru a proteja gospodăriile și întreprinderile germane de prețurile ridicate la energie. Acest pachet vine pe lângă măsurile anterioare, care se estimează că se ridică la 65 de miliarde de euro. Dar acest număr ar putea fi prea mic.

Dacă alte țări urmează exemplul Germaniei, aceasta va declanșa o cursă a înarmărilor pentru subvenții și va alimenta în continuare inflația în Europa. Rezultatul va fi prăbușirea monedei euro, la fel cum inflația rublei a fost declanșată în Rusia în 1991. La acea vreme, FMI a angajat Rusia să păstreze rubla ca monedă comună pentru toate statele din fosta Uniune Sovietică, oferind fiecăreia dintre cele 15 noi țări un stimulent ca să emită împrumuturi în ruble în beneficiul propriilor economii, în timp ce alimentează inflația pentru toți ceilalți.

Comentând subvențiile acordate de Germania, un diplomat UE a lăsat să se înțeleagă că acesta ar putea fi rezultatul: „Riscăm cu adevărat o cursă a subvențiilor care să pună unele dintre cele mai mari națiuni din UE una împotriva celeilalte.” Întrebarea la care nu putem răspunde acum cu ușurință ‒ dar vom afla în curând răspunsul ‒ este cât de repede se va prăbuși UE. Ceea ce s-ar putea să nu aflăm niciodată este dacă Germania se răzbună în mod deliberat pe UE.

Citiți și:
Germania: Companiile avertizează cu privire la iminența dezastrului: Robinetul este închis în cel mai adevărat sens al cuvântului. Fără energie, nicio economie nu poate funcționa
Germania dorește eliminarea dreptului de veto în UE. Demnitar polonez: Este ultimul mecanism rămas care blochează hegemonia germană

 

yogaesoteric
8 decembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More