Vaccinarea nu este necesară dacă ai avut deja o formă simptomatică de Covid, spune Înalta Autoritate pentru Sănătate din Franța

 

Înalta Autoritate pentru Sănătate din Franța (HAS) consideră că nu va fi necesară „vaccinarea sistematică” a persoanelor care au avut deja o formă simptomatică de Covid-19.

Autoritatea sanitară consideră că nu va fi necesară vaccinarea persoanelor care au avut deja covid-19 într-o formă simptomatică. Opinie care contrastează cu cea pe care a emis-o la sfârșitul lunii noiembrie, când a spus că și foștii pacienți ar fi necesar să fie vaccinați.

„Datele disponibile nu fac posibilă ghidarea vaccinării persoanelor în funcție de starea lor infecțioasă față de SARS-Cov-2 și nici în funcție de imunitatea conferită de o infectare anterioară cu SARS-Cov-2”, a detaliat HAS la acel moment.

În noua declarație, HAS specifică că „poziția” sa poate fi ulterior modificată, dacă i se transmit noi date. Autoritatea reamintește că „durata imunității pe termen lung conferită de covid-19 nu este în prezent cunoscută”, chiar dacă numărul cazurilor de reinfectare este foarte mic.

O altă mențiune: testul serologic nu indică dacă o persoană este imună, ci pur și simplu dacă a contractat deja virusul.

Fără efecte secundare atunci când un fost pacient este vaccinat

HAS concluzionează în cele din urmă că „până în prezent, datele nu permit să se știe dacă există un beneficiu pentru vaccinarea persoanelor care au fost deja infectate cu SARS-CoV-2” și adaugă: „Pe de altă parte, datele disponibile după o monitorizare de 3 luni arată că nu există efecte adverse deosebit de grave atunci când o persoană care a avut deja covid-19 este vaccinată”.

În consecință, HAS consideră că nu este necesară „vaccinarea sistematică a persoanelor care au dezvoltat deja o formă simptomatică de covid-19”.

Nu se pune însă problema să-i împiedice să facă aceasta. Înalta Autoritate pentru Sănătate consideră că persoanele care au contractat deja boala pot alege să primească vaccinul, „în urma unei decizii luate împreună cu medicul”. „În acest caz, pare preferabil să se respecte o perioadă minimă de 3 luni de la apariția simptomelor”. Pe de altă parte, un caz de contact va fi necesar să efectueze un test care să confirme că este negativ la covid-19 înainte de a fi vaccinat.

Citiţi şi:

Profesorul Christian Perronne despre vaccinul anti Covid-19: Există un risc real de a ne modifica pentru totdeauna genele…

Antologia bâlbelor, contradicțiilor și știrilor false emise pe perioada pandemiei chiar de autoritățile române… (I)

Didier Raoult: ‘Dacă m-ar fi ascultat, Franța ar fi avut de două ori mai puțini morți’

 

yogaesoteric
13 ianuarie 2021


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More