Vaccinurile fără seringă sunt cu un pas mai aproape de noi, odată cu deschiderea unei fabrici uriașe de producție

După mai mult de un deceniu de cercetare și dezvoltare, un vaccin de ultimă generație fără seringă se află în faza iminentă de utilizare comercială, deoarece compania de biotehnologie Vaxxas taie panglica la o fabrică de mare producție, fiind și sediul central al companiei din Brisbane, Australia.

Se așteaptă ca o nouă fabrică să producă milioane de astfel de pachete cu plasturi în fiecare an. Guvernul din Queensland

Ocupând un spațiu de depozitare de 5.500 mp în capitala statului Queensland, Vaxxas Biomedical Facility va mări producția plasturelui său cu microace de înaltă densitate (HD-MAP) pentru testele din faza finală, iar primele produse comerciale sunt proiectate să intre pe piață în trei până la cinci ani.

Se preconizează că fabrica va putea produce milioane de plasturi de imunizare în fiecare an, odată ce va fi complet operațională.

Înființată în 2011, folosind tehnologia dezvoltată de oamenii de știință de la Universitatea din Queensland (UQ), aceasta urmează modelul cercetărilor în domeniul plasturilor cu microace de administrare uscată în trupul uman a unor substanțe, care au făcut furori în ultimul deceniu.

Pe plasture sunt asamblate mii de microace, acoperite cu o substanță uscată, care poate fi și vaccinală, iar atunci când intră în contact cu pielea, acestea livrează fără durere și în mod eficient substanța, respectiv către celulele imunitare care se află chiar sub suprafața pielii.

HD-MAP din mijlocul dispozitivului conține mii de microace care pot fi acoperite cu vaccin. Vaxxas

Este un câștig pentru cei care suferă de tripanofobie – frica de ace – care poate scădea odată cu vârsta, din copilărie până în adolescență, dar se pare că este încă prezentă la aproximativ 16% dintre adulți.

De asemenea, deoarece vaccinul este acoperit în strat uscat, nu este necesar să fie depozitat la temperaturi scăzute, precum produsele biologice lichide tradiționale, eliminând complexitatea logistică a transportului în lanțul de frig. De asemenea, este la fel de simplu ca și cum ai lipi un plasture pe suprafața pielii, deci nu necesită personal calificat pentru a administra vaccinurile, precum sistemele actuale de administrare cu seringi. Încă din 2021, studiile au arătat că tehnologia HD-MAP a oferit și un răspuns imunitar superior.

Deoarece tehnologia noastră livrează vaccinul direct către celulele imune aflate din abundență chiar sub suprafața pielii, cercetările noastre arată că se poate obține un răspuns imunitar egal sau mai mare cu doar o șesime din vaccinul necesar pentru injectarea tradițională cu seringa”, a declarat directorul tehnologic al companiei, dr. Angus Forster, la Lord Mayor’s Business Awards din Brisbane în 2022, unde Vaxxas a câștigat premiul pentru inovație de produs.

Un vaccin anti-covid-19 va fi probabil primul care va ajunge la linia de sosire și va intra în producție, în urma unor teste declarate ca fiind de succes la care au participat peste 500 de persoane. Există, de asemenea, un plasture pentru gripa sezonieră la orizont.

Această tehnologie de renume mondial are potențialul de a juca un rol vital în pregătirea pentru pandemii, deoarece permite ca vaccinurile să fie distribuite rapid și ușor în comunitățile noastre”, a declarat vicepremierul statului Queensland, Steven Miles.

Va fi finalizată o evaluare clinică a unui vaccin împotriva „gripei pandemice” finanțat de guvernul SUA, iar anul viitor va începe un studiu privind rujeola și rubeola finanțat de Fundația Bill și Melinda Gates.

Cu toate acestea, vom rămâne cu injecția pentru o perioadă de timp.

Ne așteptăm să producem și să distribuim primii plasturi de vaccin fără seringă, disponibili pe plan comercial din această unitate din Queensland, în termen de trei până la cinci ani”, a declarat directorul general al companiei, David Hoey.

Citiți și:
Vaccinare cu un plasture 3D în loc de seringă
Vaccinurile viitorului, sub formă de plasture

 

yogaesoteric
5 septembrie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More