Vaticanul promovează tatuaje „binecuvântate”

Când tatuajul este un semn de devotament

O nouă modă a fost lansată în Germania, la Frankfurt, toamna trecută. În Biserica Maicii Domnului, călugărul capucin Paulus Terwitte, a pornit programul „Tatuarea în fața altarului”.

A invitat un tatuator profesionist – Silas Becks – să vină în biserică și să tatueze gratis pe oricine dorește.

Inițiativa, care probabil se va repeta, a avut loc cu deplina aprobare a Arhidiocezei de Limburg, în care Frankfurt se află. A avut de asemenea sprijinul neprecupețit al publicației LʼOsservatore Romano, care a făcut un substanțial reportaj în numărul din 3 noiembrie 2021, sub titlul „Când tatuajul este un semn de devotament.

Proiectul german s-a desfășurat în lumina a două discursuri ale papei Francisc în favoarea tatuajelor. În primul, din 19 martie 2018, Francisc a vorbit în mod favorabil despre tatuaje, comentând că ele „indică apartenența”, iar în al doilea, din 20 februarie 2019, a răstălmăcit un pasaj din Isaia: „Iată, te-am însemnat în palmele Mele…” (Isaia, 49:16), pentru a aproba tatuajele pe brațe și pe mâini.

Deși în trecut unii catolici s-au inspirat din vechile obiceiuri barbare pentru a-și însemna cu tatuaje pelerinajele în diferite locuri, practica este esențialmente păgână.

Este parte a principiului păgân ca oamenii să-și mutileze și să-și însemneze trupurile pentru a slăvi falși dumnezei. Tatuajele și piercing-urile sunt privite în triburile primitive din Africa drept mijloace de venerare a diavolilor. Tatuajele si piercing-urile din zilele noastre marchează reîntoarcerea la practicile sataniste.

Nu e deloc surprinzător că Francisc și Conciliul binecuvântează tatuajele. Aceste binecuvântări sunt în același ton cu cele privind Biserica Amazoniană și cultul lui Pachamama.

Citiți și:
Tatuajele şi piercingul – o modă periculoasă
De ce tot mai mulți se tatuează? Cu ce doresc păpuşarii să ne obișnuiască? Cu tatuajele electronice de identificare? Și cu mai ce?
TATUAJUL – o treabă pentru rebelii sclavi

 

yogaesoteric
5 mai 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More