Viața sub cupolă (Foto)


Formele geometrice sunt considerate încă din cele mai vechi timpuri simboluri care reduc la esenţă adevărurile cele mai complexe. Prezenţa lor în ambianţă ne influenţează în moduri nebănuite starea de spirit, dar şi nivelurile mai profunde ale fiinţei.

Clădirile din ziua de astăzi au la bază forma pătrată şi cei mai mulţi dintre noi luăm acest fapt ca un dat şi nici măcar nu ne întrebăm cum ar fi şi cum ar arăta o lume construită după alte principii. În vechime, în unele arii geografice, oamenii au construit case de formă piramidală sau sub formă de semisferă (cupole).

Înainte de a vă prezenta câteva inedite construcţii care au la bază forma sferică, să trecem în revistă semnificaţia simbolică a cercului şi sferei, versus pătrat şi cub.

Cercul şi sfera

Sunt simboluri ale Universului, aşa cum punctul reprezintă Fiinţa supremă care îl susţine. Centrul cercului/sferei este întotdeauna la egală distanţă de toate punctele aflate la periferie. De aceea ele sunt şi simboluri ale echilibrului. Punctul este o expansiune care dă naştere cercului şi sferei manifestării. Un cerc cu un punct în centru este simbolul Soarelui, al spiritului care hrăneşte materia.
În cadrul celor 5 elemente fundamentale, cercul este simbolul aerului, al spaţiului, al expansiunii.

Pătratul şi cubul

Pătratul semnifică pământul, stabilitatea, iar cubul este dezvoltarea unui pătrat în trei dimensiuni. Cele patru laturi sunt ancorate în cele patru puncte cardinale. Este o figură statică dar care dă naştere ritmului. În natură este reprezentat de cele patru spaţii (puncte cardinale), cele patru anotimpuri. Pătratul este şi un simbol al minţii închise şi al instinctelor primare, ce ţin de sfera materială.

Lumea pătrată transformată în forme rotunde…

Citiţi şi:

Geometria sacră: tipare matematice prezente într-un mod tainic în natură, la nivelul trupului, al minţii şi al spiritului

Casa-scoică din pădurile Karuizawa este proiectată de compania Artechnic şi este minunată (FOTO)

yogaesoteric
9 februarie 2020

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More