Viena – teren de testare pentru un sistem de credit social în stil chinezesc

„Chinificarea” Europei se răspândește ca un virus în timp ce orașele europene, unul după altul, par să îmbrățișeze tot mai mult ideea unui sistem de credit social în stil chinezesc.

Nu numai în Bologna, Italia, este în dezvoltare un sistem de credit social monitorizat digital. Proiecte similare se pregătesc și în Bavaria (Germania) și Belgia, dar nu au avansat atât de mult ca în Bologna. În capitala Austriei, Viena, se intenționa testarea în toamna aceasta a așa-numitului proiect „Vienna Token”.

Se intenționa ca fiecărui cetățean al Vienei să i se ofere o aplicație prin care să îi fie recompensat comportamentul cu „puncte Viena”. Astfel, cei care ar fi economisit CO2 ar fi primit puncte. Inițial, proiectul pilot era programat să înceapă în anul 2020, iar ulterior a fost amânat pentru această toamnă. Momentan, pe site-ul dedicat este postat următorul mesaj: „Izolarea cauzată de virusul corona restricționează atât mobilitatea, cât și activitățile culturale. Prin urmare, faza de testare a jetonului cultural este suspendată, iar aplicația «Culture token» este scoasă din funcțiune.”

Aceste proiecte nu sunt primele, dar sunt cu siguranță cele mai intruzive intervenții de până în prezent a globaliștilor în viața privată a cetățenilor, scrie Wochenblick; „comportamentul corect” va fi recompensat, dar cât timp va dura până când „disidenții” vor fi pedepsiți?

Ca și în Bavaria, amprenta de mediu va arăta care sunt capitaliștii „conștienți de mediu”. Blogul TKP a relatat că orașul Viena plănuiește introducerea unui „sistem digital de bonusuri care recompensează comportamentul conștient de mediu cu acces gratuit la evenimente culturale folosind o aplicație”.

Aplicația recunoaște când călătoriți pe jos, cu bicicleta sau cu mijloacele de transport public. În cazul celor care preferă să economisească CO2 în loc să călătorească cu mașina, economiile respective sunt apoi convertite în puncte, care pot fi schimbate cu un cod QR, care va oferi acces ieftin la evenimente publice.

În timpul fazei pilot, punctele vor fi numite „puncte de cultură” („Culture Tokens”). După ce aplicația va fi testată și făcută „disponibilă online” pentru întreaga populație vieneză, va fi cunoscută sub numele de „Vienna Tokens”.

Potrivit TKP, Universitatea din Viena efectuează cercetări cu privire la sistemul de credit social din China. Proiectul, intitulat în mod prevestitor „Proiectarea unei societăți de încredere” („Engineering a trustworthy society”), este finanțat de Consiliul European de Cercetare („ERC”), pe o perioadă de peste 5 ani, cu peste 1,8 milioane de euro.

Șeful proiectului de cercetare, Heinz Christoph Steinhardt, a spus că, desigur, este un sistem de recompensă, dar „aici tu alegi dacă participi, în China nu poți decide dacă participi”. Potrivit acestuia, faptul că este pe bază de voluntariat înseamnă o diferență crucială între China și inițiativele europene.

ERC este bine integrat în agenda globalistă, remarcă expose-news.com. ERC a fost invitat la summitul din 2019 al Forumului Economic Mondial („WEF”). Iar Universitatea Central Europeană („CEU”) a lui George Soros, care s-a mutat la Viena în 2018, se laudă cu cooperarea sa strânsă cu ERC.

Oficialii din capitala federală vor să beneficieze de faptul că Viena găzduiește una dintre cele patru sedii ale ONU. Aceasta face orașul și mai angajat în implementarea celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă ale ONU din Agenda 2030.

Michael Ludwig, primarul și guvernatorul Vienei, sprijină pe deplin proiectul de a face Viena un „oraș inteligent” complet conectat la rețea. Odată ce va funcționa acest model de oraș inteligent, activiștii radicali speră că analiza comportamentului consumatorilor va putea înlocui chiar alegerile democratice.

Roope Mokka, un futurist și urbanist finlandez axat pe prefacerile sociale, a susținut o prelegere ale cărei idei au fost preluate în Carta Orașului Inteligent din 2017, adoptată de Ministerul German pentru Mediu, Conservarea Naturii, Construcții și Securitate Nucleară. Wochenblink a remarcat, într-un articol din 2021, că, potrivit paginii 43 din Cartă:

Potrivit lui Mokka, nu este doar un element credibil că deciziile vor fi luate de inteligența artificială în viitor. El crede, de asemenea, că «proprietatea privată ar putea [deveni] într-adevăr un lux». Datele ar putea «fi complementare sau înlocui banii ca monedă». De asemenea, el crede într-o «societate post-votare». Estimarea lui: «Din moment ce vom știm exact ce vor oamenii să facă, va fi mai puțin nevoie de alegeri, de vot majoritar sau de vot. Datele comportamentale pot înlocui democrația ca sistem de feedback social.»

Citiți și:
Sfârșitul libertății: sistemul de credit social
Italia. Un oraș lansează o aplicație de credit social ca-n China. „Cetățenii cuminți” vor fi recompensați
Dictatura digitală. Chinezii au primul oraș 100% supravegheat de Inteligență Artificială

 

yogaesoteric
5 decembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More