Italia. Un oraș lansează o aplicație de credit social ca-n China. „Cetățenii cuminți” vor fi recompensați

Primarul orașului Bologna (aproximativ 376.000 de locuitori) a lansat „Portofelul cetățeanului inteligent” (Smart Citizen Wallet), o aplicație care funcționează pe bază de puncte.

Conform Corriere di Bologna, conceptul este similar cu „colectarea de puncte de la supermarket” și urmează să fie lansat oficial în această toamnă.

Conform proiectului, „comportamentul virtuos” va fi răsplătit de autorități cu puncte, pe care vor putea să le folosească pentru a obține reduceri sau pentru a participa gratuit la evenimente organizate de municipalitate.

Conform lui Massimo Bugani, directorul „Agendei digitale” locale, noua aplicație este parte a unui proiect mai larg de digitalizare a orașului.

Conform acestuia, însă, cetățenii nu vor fi obligați să-și instaleze noua aplicație. Un sistem asemănător funcționează deja, experimental, la Roma.

Un sistem de credit social există implementat în China, unde cetățenii care nu sunt considerați „virtuoși” au anumite drepturi suspendate.

Citiți și:
Sfârșitul libertății: sistemul de credit social
Opinie: Mă tem că noul „portofel de identitate digitală” al UE, demn de o societate distopică, va fi folosit pentru a controla și urmări oamenii așa cum se face în China

 

yogaesoteric
3 iulie 2022

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More