Viktor Orban: Cine transportă arme și cine antrenează soldați este în război cu Rusia. S-au lăsat atrași în război

Premierul ungar Viktor Orban a susținut un nou discurs pro rus, care a dat naștere la îngrijorări în rândul liderilor europeni. Acesta a afirmat că statele europene sunt deja în război până la brâu și speră că nu vor intra până la gât. Viktor Orban a declarat că cei care ajută Ucraina în războiul cu Rusia se află în război: „O mare parte din Europa este deja implicată în acest război. S-au lăsat atrași în război. Cei care transportă arme sunt parte din război. Cel puțin până la glezne. Cei care antrenează soldații uneia dintre părți sunt băgați în asta până la genunchi.

Viktor Orban

Aceia care nu doar antrenează soldați, dar oferă ajutor operațional, cei care antrenează trupe sunt legați de acest război. Dacă pentru un an întreg una dintre tabere este finanțată, nu doar cheltuielile militare, dar și cele guvernamentale, așa cum face Uniunea Europeană cu 18 miliarde de euro, înseamnă că ești în război până la brâu. Sper din suflet ca Europa să nu se bage în treaba asta până la gât“.

Premierul ungar susține că țara sa este neutră și că este necesar să fie încheiat cât mai repede un armistițiu: „Ungaria a reușit să se mențină complet deoparte de toate astea. Și am reușit să facem asta în ciuda presiunii internaționale. Punctul nostru de vedere este că un armistițiu este necesar să fie semnat imediat. Este important să avem de îndată negocieri de pace și să urmărim să găsim pacea”.

Viktor Orban nu a renunțat la relațiile sale bune cu Moscova. Premierul ungar nu a pus în aplicare sancțiunile dispuse la nivel internațional împotriva Rusiei, Ungaria beneficiind în continuare de gazul rusesc.

Premierul ungar Viktor Orbán şi foştii şefi de guvern Silvio Berlusconi şi Gerhard Schröder sunt singurii politicieni din Uniunea Europeană care au primit urările de Crăciun şi Anul Nou ale lui Vladimir Putin.

La sfârșitul anului trecut, Viktor Orban a blocat din nou prin drept de veto un pachet financiar pentru Ucraina în valoare de 18 miliarde de euro. Potrivit analiștilor, liderul de la Budapesta caută prin presiunile pe care le face să obţină deblocarea fondurilor europene destinate ţării sale, la care Ungaria şi-a pierdut accesul după ce Comisia Europeană a stabilit că în ţară a avut loc un puternic declin al democraţiei şi o agravare a fenomenului corupţiei.

Citiți și:
Organizația cu care Viktor Orban va zgudui UE. Ce pregătește Mathias Corvinus Collegium la Bruxelles
Viktor Orban: Noi, europenii, cu siguranţă pierdem, americanii câștigă, iar ruşii nu vor pierde

 

yogaesoteric
7 februarie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More