Vindecătorul cu 1.000 de proprietăți: încetinește procesul de îmbătrânire, întărește sistemul imunitar

 

Denumită „vindecătorul cu 1.000 de proprietăţi”, lucerna este o plantă care dispune de toţi nutrienţii esenţiali pentru o funcţionare sănătoasă a organismului uman. În compoziţia ei intră numeroase principii active, proteine, minerale şi vitamine.

În ultimii ani, lucerna a devenit tot mai cunoscută pentru multiplele moduri în care poate să susţină trupul uman şi pentru eficienţa în tratarea a diferite probleme de sănătate. De asemenea, lucerna încetineşte procesul de îmbătrânire, întăreşte sistemul imunitar atât la copii cât şi la adulţi, reglează procesul de coagulare a sângelui, purifică sângele şi ajută la absorbţia nutrienţilor. Toate acestea constituie un avantaj considerabil pentru buna funcţionare a inimii, tot mai slăbită în zilele noastre din pricina stresului cotidian.

Sucul proaspăt este cel mai valoros produs obţinut din această plantă, iar medicii recomandă consumul a aproximativ 50 ml de suc dimineaţa, înainte de masă.

Lucerna conţine mulţi nutrienţi într-o formă în care sunt uşor de asimilat şi digerat. Conţine o cantitate considerabilă de betacaroten, clorofilă şi octacosanol. În compoziţia frunzelor intră şi flavone, isoflavone, steroli şi derivate de cumarină. Dintre vitamine şi minerale, sunt prezente vitaminele A, B1, B6, C, E, K, calciu, potasiu, fier şi zinc.

Încă din Antichitate, medicii din China şi India foloseau frunzele de lucernă şi vârfurile florilor în tratamentul pentru tulburările digestive. De-a lungul timpului, lucerna a fost utilizată pentru tratarea multor stări patologice. Planta este recomandată pentru stimularea alăptării, cât şi ca tratament pentru indigestie, anemie şi pierderea poftei de mâncare.

Lucerna se administrează ca tonic pentru rinichi şi pentru sistemul reproductiv. De asemenea, funcţionează ca tonic glandular şi pentru aparatul locomotor.

Lucerna alcalinizează şi detoxifică tot trupul, în special ficatul, fortifică oasele şi dantura şi regenerează mucoasa aparatului digestiv. Este benefică pentru probleme la coloană, în caz de hemoragie şi ajută la funcţionarea optimă a glandei pituitare.

De curând, s-a dovedit că lucerna are ca efect scăderea colesterolului, are acţiune împotriva bacteriilor Gram negative, precum Salmonella typhi, şi conţine cel puţin o proteină cu aşa-numita activitate antitumorală.

Extern, lucerna este eficientă sub formă de cataplasmă în caz de arsuri şi înţepături de insecte.

Citiţi şi:

Sucuri de legume

10 alimente alcaline pe care este binevenit să le consumi zilnic spre a fi sănătos

Secretul seminţelor germinate

 

yogaesoteric
11 octombrie 2019

 


 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More